Правилна уградња металних улазних врата властитим рукама

Поузданост предњих врата директно зависи не само од његових карактеристика дизајна, већ и од тога колико добро ће бити инсталирана. Обично се овој операцији верују стручњаци. Међутим, понекад власници стана или куће, у циљу уштеде новца, самостално постављају улазна врата од челика. Технолошки, процедура није посебно компликована, али треба поштовати нека правила инсталације.

садржај

 • Како одабрати врата
  • Шта треба да знате
 • фазе инсталације
  • Како раставити стара врата властитим рукама
  • припрема рупа
  • Постављање нових врата
  • Обрада технолошког јаза
  • Уградња облога и окова
  • обрада косина

Како одабрати врата

Приликом избора улазних металних врата треба узети у обзир неколико фактора:

 • Модели, опремљени са најмањебравама, сматрају се поузданим .
 • Дебљина челичног платна и оквиране смије бити мања од 1,5-2 мм .
 • Као грејач треба користитиминералну вуну или, у екстремном случају, пјенасти полистирен . Валовити картон не штити рупу од продора у стан или кућу хладне или стране буке. Да бисте проверили квалитет у овом плану, само требате куцати на платно. "Скроман", као празан бубањ, не би требало да буде.
 • Обавезно погледајте бренд произвођача. Разматрају се најпоузданија врата у средњој ценовној категоријируски, пољски и бјелоруски . Кинески модели заправо не купујупрепоручено. Такви дизајни се обично израђују од врло танког челика 1-0,6 мм и могу се разбити чак и конвенционалним отварачем за конзерве (нпр. Резање браве).
 • Шарке треба да будуопремљене носећим куглицама . Ако то не буде, платно се касније може просијати.
 • У комплетном сету са вратима нужноморају ићи прагови . Иначе, у будућности, лако ће се извући из рупе, одсећи пре-петље. Посебно су прагови важни када се пројектује у кући у сеоској кући, дуго времена остављена без надзора.

Шта треба да знате

Неки произвођачи дају гаранцију за поправку предњих врата само ако их је инсталирао овлаштени стручњак. Други претпостављају, укључујући и инсталацију својих руку. Неопходно је сазнати да ли је могуће накнадно поправити структуру врата на трошак произвођача након инсталације властитим рукама, унапријед.

Пре него што купите врата у радњи, неопходно је измерити рупу. Избор треба да буде направљен тако да у будућности око оквира око периметраостане технолошка празнина од најмање 1,5 цм у ширини . Ако се врата одговарајућих величина не могу наћи, она ће морати, напротив, подесити рупу. Проширити га бугарским са дијамантним кругом за бетон. Већ је могуће направити рупу, користећи челични канал или цементни малтер на арматури, зачепљен на крају зида.

Измерите рупу не само по дужини и ширини. Обавезно проверитедебљинузид је већи од 150 мм . Није могуће поставити метална врата у рупе ниже дубине у складу са стандардима. Поуздана заштита унутрашњег простора у овом случају неће успјети. Превише танки зидови пре постављања врата ће се морати згуснути. У ту сврху се обично користи цементни малтер.

За зидове од опеке или постављене блокове од пјенастог бетона, директно причвршћивање врата се не препоручује. Утези челичног лима и оквира могу једноставно да не стоје. У овом случају, у отвор се обично улива бетонска контура. У овом случају, такође су обавезникоришћени вентили, зачепљени . Код кућа од опеке и блокова, такође се препоручује да се мери носива греда пре постављања врата. Његова дужина треба да буде већа од ширине оквира најмање 4 цм, иначе ће врата на отвору бити непоуздана.

фазе инсталације

Уградња улазних металних врата сопственим рукама обухвата следеће кораке:

 • демонтажа старих врата;
 • припрема рупа;
 • постављање нових врата;
 • обрада технолошких прореза;
 • уградња плоча и фитинга;
 • уградња косина.

Наравно, сви потребни алати и материјали морају бити припремљени прије уградње. Домаћини ће бити потребан чекић, сидрени вијци, евентуално апарат за заваривање, дрвени клинови, тешки чекић, пјена, грађевински ниво.

Како раставити стара врата властитим рукама

Наравно, пре уградње улазне конструкције металних врата треба да будеуклоните старе оквире и постељину. Ова операција се не изводи само ако се рупа мора увећати. У исто вријемезидови су изрезани од стране бугарског маркера , а затим се врата једноставно изводе из њихових непотребних дијелова дуж периметра.

Начин демонтаже старих улазних врата властитим рукама зависи од материјала од којег је направљен. Дрвена конструкција се уклања на следећи начин:

 • Извуците платно са дна кутије затварача са лопатицом.
 • Показати судар.
 • Уклоните причврсне вијке по ободу кутије и очистите их. Ако је оквир причвршћен за зид на нокте, они обично дјелују на нешто другачији начин: попрскајте вертикалне полице у два дијела и извадите сваку од њих лимузином.

Метална врата са сопственим рукама растављена на следећи начин:

 • Такође уклања тканину са шарки у случају да се не одвајају. Растављена је једноставно.
 • Шипке за фиксирање вијака за сечење.
 • Извадите кутију из рупе.
 • На крају отвора положите превелике жљебове цементним малтером. Није потребно изједначити крај. У процесу инсталирања врата у њих ће се и даље појављивати с времена на вријеме.

припрема рупа

Након што се врата очисте, бетон, остаци старе изолације, итд., Се уклањају са отвора, а такођепровјерите стање подагдје ће се врата у будућности инсталирати. Пошто је дизајн прилично тежак, по потреби замјењују лаге и греде, инсталирају нове плоче итд.

Монтажа нових врата

Ова операцијанајчешће се изводи на једној од двије уобичајене технологије:на ушима или директно у оквиру оквирадо крајева рупе. У првом случају, поступак инсталације својим рукама ће обухватити следеће кораке:

 • Од оквира нових вратауклања се чиста тканина.
 • Оквир је уграђен у отвор , пажљиво поравнат са нивоом у свим равнинама и фиксиран дрвеним клиновима у том положају. Клине треба добро оштрити. Њихова дебљина би требала бити нешто већа од ширине технолошког отвора. Убијају се у паровима, насупрот једни другима. Штапић након фиксирања оквира у отвору мора бити чврсто притиснут уз вањски дио зида.
 • Кроз рупе у ушимау зиду гнијездо бушити испод сидра. Њихова дубина треба да буде најмање 15 цм, а пожељно 20 цм.
 • Кутија се поново провјеравана нивоу и, ако је потребно, изравнава се. Даље, на другој страни оквира, на којем су смјештене петље, први сидрени вијак је обрнут. Ови монтажни елементи обично долазе заједно са вратима. Понекад и они сами морају да купе. У овом другом случају треба имати на уму да њихова дебљина не смије бити мања од 12 мм. На оквиру модерних челичних врата обично се спајају три уха са сваке стране. Према томе, биће потребно најмање 6 сидара.
 • Након што је једна страна оквира причвршћенана зид, опет треба да се поравна на ниво.
 • Пре него што причврстите конвертоване регале , врата треба проверити ради практичностикористити Да бисте то урадили, на петљи се претходно виси тканина. Следеће, закључавање је проверено. Ако је потребно, затегните све вијке. Пречке морају отворити браву када отварају /затварају аутопут. Рад платна се проверава. Не улазите или не идите чврсто.
 • Ако је све у реду, врши се фиксација претворених регала . Затим се врата поново проверавају на ефикасност. Ако је тканина заглављена или лоше затворена, структура се мора подесити затезањем /отпуштањем сидра ушију или шарки. Приликом уградње јефтиних врата, понекад је потребно прилагодити величину синуса кутије, јер пречке утјечу на њихове рубове.

Инсталација улазних металних врата директно у отвор властитим рукама врши се отприлике исто. Нешто другачији начин је да се оквир фиксира на зид. Отвори за сидрење у регалима модерних врата обично обезбеђује произвођач. Ако то не учине, морат ће се бушити. Треба имати у виду да се оквир мора причврстити на најмање три сидра са сваке стране. Такође је пожељно да се причврсти у отвор од врха и дна (помоћу два сидра).

Након бушења рупа, оквир се убацује у отвор и фиксира на сидро са изравнавајућим нивоом. Можете га и причврстити за шипке. У овом случају, на крајевима зида пред-бушите гнезда. затимкроз отворе у оквиру у њима зачепљене шипке . Један крај претходног треба да се погорша, а други се изравнава. Једном када су шипке уметнутеслотс, оне заварене спољашњост оквира кроз бочне отворе. На унутрашњој монтажи за производњу не може, као у овом случају, јер напливаие зауставити затворен платно.

Процессинг технолошки јаз

Након што су врата ће бити инсталиран и прилагођен ??, почети обраду свој пут. технолошки јазможе бити затворен фоам . Употребите један од бољих опција, која се шири и најмање погодан за употребу у затвореном простору.

Један дан после сипања остатке пене је исечен уз уградњу ножа.

У циљу бољег задржавања топлоте врата, технолошког јаза Пре коришћења пене делове треба постиже минералне вуне. Такође, за Патхфиндер врата може да се користи цемент малтера решења. У том случају, третман ће бити чврста и издржљива.

Инсталлатион кућишта и прибор

Након полагања технолошког јаза са пеном или раствора може наставити са уградњом кућишта. Дрвеним кутијама обичновезани завртњима до продубљивања капеи каснијим пунила ћелија. Метални оквир причвршћен на граници са украсне капе завртњима или нитни.

На завршној фази до метална врата платно улазних треба за причвршћивање кваку. Даље, требало би да проверите браву ножа и лакоћу отварања /затварања врата, а затим се узети у рад.

процессинг косине

приликом вађења старе и инсталирање новихматеријал за улазну металну плочу је вероватно оштећен. Наравно, како би долазећа група изгледала естетски, морат ће проћи рестаураторске радове. Нагиби у зависности од дизајна ходника могу битиукрашени декоративним малтером, тапетама, панелима , итд.

Као што можете видјети, технологија монтирања металних врата у рупу властитим рукама је релативно једноставна. Најважнија ствар је да се спријечи изобличење оквира и да се сигурно учврсти. У овом случају, употреба врата ће бити згодна. Па, наравно, приликом извођења инсталације процедура треба да буде што прецизнија. Оштећење (огреботине и чипс) на модерним вратима - поступак је компликован и естетски неефикасан.