Правила поправке: као кровни плафон за бојење

Поправка - то је тежак задатак који захтијева и инвестирање новца и ваш рад.Нажалост, много поправака из серије "брзо, једноставно и властитим рукама" завршава се грешкама, које се касније морају исправити. И све зато што је технологија поправке прекинута. На пример, недовољна пажња се посвећује припреми површине или се неке тачке прескачу.

Зидни плафон за бојење: оно што је потребно

Ако одговорите исправно, онда треба да размотрите све врсте покривача на плафону који би требали бити спацклед.

Размак између сљедећих површина:

  • Стари гипс.Ако су дуго ожбукане плафоне, недостаци на њима су неизбјежни. Флуктуације температуре и влажности, механичке повреде - и малтер пада, пукотине и рупе. Стога се прије бојења површина мора обавезно препакирати. У неким случајевима гипс је потпуно уклоњен. Али ако је плафон веома неравномеран, има смисла да се и даље замењује сликање висеће конструкције.
  • Нови гипс.И у новим зградама, плафони су несавршени. Прво, кућа даје скупљање - ови процеси доводе до пукотина. Осим тога, нова жбука је врло груба превлака, чији је основни обични ријечни пијесак. На додир је груба. Пунило је фино зрнато, што је потребно како би површина била глатка.
  • Гипс картон.Иако су листови чврсто залијепљени, између њих ће и даље постојати празнине које би требале испунити кит. Осим тога, ако је плафон коврчава, закривљене линије ће остати сломљене,и кит и бојење ће их учинити флексибилнијим и мекшим.

Поравнање плафона - неопходна процедура пре бојења

Укратко, крпање треба бити практично пре било каквог сликања на стропу. Ако префарбате позадину, која је још увек у добром квалитету, ова фаза се може прескочити.

Шта ставити на плафон за бојење: који материјал изабрати

Кит се ставља на другачију основу, различиту по својим карактеристикама. Морате одабрати кит који ће одговарати значајкама просторије. На примјер, у купаоници и кухињи, одаберите кит који је отпоран на влагу, јер ће се након поправка у соби повећати влажност. А да би насликали строп боље је бојати са истим водоодбојним саставом.

Могуће је купити кит на бази гипса и на цементу. Али цемент је теже носити. Могуће је изабрати гит на ознаци, ознака отпорности на влагу има ознаку ЛР +, а уобичајени КР.

Гит - један од најосновнијих материјала за обраду стропа прије бојења

Поправак захтева мешавину почетка и завршетка. Што се тиче врсте мјешавине (спремне или сухе), стручњаци савјетују да се купи све сухо, јер се састав брзо учвршћује.

Глетовање зидних обојених плафона: прелиминарна припрема

Почиње рад на чишћењу плафона. Стара боја, пилинг од гипса, мора се уклонити.

Плафон се очиста в два фаза:

  • Плафон је навлажен водом за два, а пожељно три пута. То је лакше урадити ваљком за боју илирегулар спраи То ће заштитити намештај и друге елементе ентеријера.
  • Затим узмите челичну лопатицу, уклоните све пломбе са површине и попуцајте малтер. Ако постоје површине захваћене гљивицама, те премазе треба уклонити.

Следећи корак ће бити површински прајмер. Ојачава површину, импрегнира бетон и преостале жбуке, течне полимере. Када се стврдну, на стропу се формира густ и јак слој, а при температурним колебањима, као и "ћуд" влаге, неће се срушити.

Прије пуњења плафона потребно га је очистити од свих претходно постављених материјала

Продорни прајмери ​​повећавају адхезију површине на састав шпатуле. Па, порозни премаз, поред тога, озбиљно смањује потрошњу боје.

Како правилно обојити плафон за бојење: започети рад

Прво, у свим празнинама, наносите гит за почетак, да бисте то учинили боље са лопатицом средње ширине. Схпаклевка нужно ће дати мали скуп. Стога се у дубоким удубљењима поступак понавља три пута. Пре сваког следећег гела, оставите да се први слој осуши.

Након тога, плафон је обично полиран. То можете урадити ручно или помоћу специјалне машине за брушење. Сви видљиви дефекти ће бити сачувани. Ако се ради о сухозиду, спојеви плоча морају бити залијепљени папирном траком.

Па онда наставите до завршне или завршне подлоге.

Поравнање плафона са китом (видео)

Завршни китплафон за бојење: како се ради

Прво и најважније, не заборавите припремити респиратор, било који рад треба обавити уз неопходну заштиту за респираторни систем.

Површину брусног папира треба очистити да би се боље постигао контакт са површином. Наноси се један или два слоја, сваки слој је приближно 1 мм. Олакшајте са широком лопатицом.

Врло често завршни кит се поставља само на неисправним мјестима, али стручњаци савјетују да се цијели строп сложи, тако да је слој равномеран и хомоген.

Завршава процес припреме плафона за бојење брушења и поновног прајмерирања. А када је површина суха, можете сликати без страха да ће боја пасти.

Завршни кит се наноси брзо и танким слојем

Како затворити спојнице од гипсаних плоча

Да би се то постигло, уредити са двије лопатице: средњим и широким. Многи више воле да раде са роштиљем и гладилицом, али за суву градњу може се рећи да то неће бити веома погодно.

  • У почетку, спојеви плоча су ојачани тако да не остају храпавост и неправилности;
  • Затим попречна метода спацкинг вијака - мјешавина се наноси уздуж и попријеко, како би се боље попунили жљебови вијака, потпуно сакрили главе;
  • Затим, углови су спацтед, на почетку један од стране угла је спацкуели стандард када је половина шава је суха, друга половица угла је стиснут.

Поред алата и материјала, наоружајте сестрпљење, а поправка ће бити одлична.

Зидни плафон пре фарбања је обавезан поступак који ће омогућити нову стабилност и трајност премаза.

Гит од плафона са властитим рукама за сликање (видео)

У идеалном случају, ако одаберете материјале једног бренда, не морате сумњати у њихову компатибилност.

Добра поправка!