Прашкаста боја на металу: полимерни материјали за боје и лакове, састав и боја топлотно отпорне боје у патронама

Могуће је именовати велику листу производа за премазе који користе посебну прашкасту боју. Овај материјал има одлична заштитна својства. Антикорозиван је, отпоран на механичке утицаје, има широк спектар произвођача. Осим тога, ова боја је отпорна на топлоту.

Ако је потребно да ажурирате изглед тела, намештаја или било ког металног производа, боље је изабрати такву опцију покривања.


бенефиције

Модерно тржиште завршних материјала даје пажњу купаца широкој палети производа за фарбање производа из различитих материјала. Када је у питању метална површина, нећете боље наћи прашкасте пигменте. То се може објаснити бројем предности које ове боје посједују. Због карактеристика композиције, могуће је постићи јединствени физички и хемијски индекс.

Не морате потрошити много боје, у већини варијанти је економично, док висококвалитетне боје осликавају базу само у једном слоју.

Овај агенс за бојење има повећан ниво антикорозије и ударне чврстоће, што га издваја у односу на друге типове таквог материјала. Такав премаз стврдњава за пола сата, не може се похвалити другим складиштима боја и лака.


Главне карактеристике

Након употребе прашкасте боје нема отпада. Полимерна облога има заштитно и декоративно својство, тако да изглед остаје видљив дуго времена. Овај материјалкористи се за обраду метала, стакла, керамике и неколико врста пластике. Велика је потражња за средствима која се заснивају на супстанцама које дозвољавају површини заштитног филма да формира пад температуре и друге спољне утицаје. У почетку је асортиман укључивао акрилне, епоксидне и полиестерске прашкасте композиције. Тек тада су се појавиле хибридне сорте.

Прегледност је предуслов за такве производе. Овај индикатор игра важну улогу. На њега утиче неколико карактеристика, укључујући температуру стакла, глаткоћу површине, хемијски састав и влагу. Приликом куповине важно је обратити пажњу на рок трајања производа како бисте били сигурни да сте пронашли квалитетан материјал. Враћајући се на текуће, треба напоменути: ако је ниска, боја ће се распоредити неравномјерно.


Састав прашка утиче на запреминску густину. Ово укључује степен полидисперзности са обликом честица. У пигментираним материјалима, овај индикатор је обично висок због пунила. Производи треба да имају способност да се електрификују.

Боље је обратити пажњу на поливинилбутелне, епоксидне, полиетиленске боје у праху. Пуњење ће се задржати дуже, али ако влажност ваздуха досегне 70%, ова стопа ће се смањити. Због електрификације, физичке особине материјала се мењају, што показује смањење у узгонској и запреминској густини. То се не може дозволити ако желите продужити вијек трајања премаза.

својство флуидизације

Специјалисти обраћају посебну пажњу на овај индикатор. Ако се слика заснива на технологији "слоја кључања", ова карактеристика је важна за време пречишћавања ваздуха. У праху полипропилена, полиетилена или поливинил хлорида, ниски индекс у флуидизованом стању. Мелкодисперсионние материјали и можда уопште не одговарају технологији. У току рада користи се професионална опрема.


Како изабрати?

При избору прашкасте боје потребно је слиједити одређене критерије, пажљиво проучавати техничке карактеристике материјала. Имат ћете широку палету производа који су вам доступни, можете затражити помоћ од квалифицираних стручњака који су добро упознати у овој области и могу вам пружити корисне савјете. Дакле, куповина ће испунити ваша очекивања.

Прво, узмите у обзир услове у којима ће се бојати површина за бојење. Пошто су боје хемијски отпорне, отпорне на временске услове и за друге електричне облоге, овај тренутак игра важну улогу.

Производи су подвргнути одређеној класификацији, која се разликује у гамуту боја, текстури површине. Купац увек има могућност да бира између сјајних и мат сорти, опција за покривање испод коже, мермера, гранита.

У асортиману који се нуди на продају, боје се деле на два типа: термопластичне и термореактивне. Свака врста је карактерисана присуством агенса који формира филм. Свака од сорти има своје посебности, предности, начин стварања заштитног слоја, они се разликују по оперативностикарактеристике.сорте

Оно што је доступно у асортиману варира. Формулације полиестера формирају премаз на 170 степени. Нанесите их на мали слој, као што је назначено у упутству за употребу. Карактеришу их многе квалитативне карактеристике: имају високу хемијску отпорност, чипс, чврсте су, савршено се носе са временским условима.

Ово је један од најбољих материјала који ће одговарати каросерији возила, разним металним производима. Таква композиција се често користи за обраду хоризонталних шипки, конструкција намјештаја од метала, ауто дијелова.

Полиестерске боје се припремају користећи полиестер који садржи карбоксил, који чине основу. Површина, обојена у таквом саставу, отпорна је на јаку светлост, отпорна је на корозију. Овај тип боје је погодан за обраду травњака, трансформатора, ограда, па чак и аутомобилских гума. Неке сорте су нестабилне у односу на дејство хемикалија.

безбојна завршна обрада

Може укључивати полиакрилатне боје, које формирају премазе на температурама изнад 180 степени. Они се носе са хемијским и атмосферским утицајима. Стручњаци сматрају да су карактеристике овог материјала супериорније од полиестерског уретана. Међутим, они се не могу носити с механичком отпорношћу. Током бојења глатка површина се појављује чак и са малом дебљином.

Полиакрилат је направљен од мешавине смола, уз додатак глицида, који се брзо стврдњава. Премаз постаје транспарентан,ствара чисту површину, ова слика је погодна за рад са месинганим и хромираним производима. Епоксидна боја има заштитну функцију против корозије, као и електричну изолацију. Овај производ је доступан по приступачној цени, погодан за агресивна окружења. Материјал има високу топлинску отпорност и адхезију, површина је отпорна на ударце.


хибрид

Хибридна складишта не постају жута након наношења, тако да су боља од претходних. Не могу се користити у условима у којима постоји директан утицај сунчевих зрака. Подсећају на епоксидне аналоге, због својих механичких својстава и мале отпорности на хемикалије. Ови алати се користе за обраду регала, канцеларијског намештаја од метала, филтера за уље и разних електричних алата.


термопластика

Полимери, који захтевају високу температуру, делују као полазни материјали. Премаз је мала адхезија, тако да је површина важна за припрему. Ово захтева фракционисање или пескирање, ау неким ситуацијама и уземљење.

технологија сликања

Пре него што почнете са радом, морате се заложити са одговарајућим материјалима, припремити површину, одабрати опцију облагања. Требало би да пажљиво проучите ово питање ако се одлучите да сами обавите посао, без прибјегавања помоћи специјалиста. Када се ради о извлачењу материјала на оштећеном делу тела, потребно га је исправити. Онда се метал чисти од хрђе ако је.

Онда је неопходнокористите први премаз који ће припремити базу за сликање. Земљиште треба користити онај који је погодан за ову врсту површине.Након што се слој прајмера осуши, можете нанијети боју жељене боје. Неке врсте материјала су подвргнуте таквим судским налозима - топлинска отпорност (у случају производа који су у одговарајућим условима). Многи произвођачи и стручњаци пакују производ у кертриџе. Употреба таквих боја погодна је за третман површина са малом површином.

Ако одлучите да рукујете великим објектом, морате да изаберете опцију у неком другом облику (на пример, лименку).

Шта још треба размотрити?

Да би се заиста купило оно што вам је потребно, треба узети у обзир низ фактора. Важну улогу играју услови у којима ће се обавити бојање, врста површине, боја премаза. При избору материјала потребно је осигурати да вањски фактори (нпр. Хладно) не утјечу на стабилност и перформансе тијеком процеса бојења.

При сакупљању материјала за металну површину намештаја, потребно је повезати боју боје са расположивом схемом боја просторије: нетачно одабрана боја прекида хармонију ситуације.


Када купујете у продавници, морате бирати између неколико варијанти. Да не би било сумње у избор, потребно је претходно проучити информације о свакој боји, претварајући рецензије о изградњи форума. То ће вам омогућити да боље разумете квалитативне карактеристике материјала. НеВриједно је узети прву ствар која ће се свидјети шалтеру трговине: умјетност продаје је ставити материјал који желите продати на добро мјесто.

Процес бојења прашкастом бојом може се видети испод.