Практично гајење јагода у стакленику током целе године: технологија и 6 рад

Прије него што почнемо узгајати јагоде у стакленику, потребно је набавити потребну опрему и проучити теорију.У увјетима ризичне и традиционалне пољопривреде узгој јагода у стакленику тијеком цијеле године, чија је технологија разрађена у тривијалности, није сложенија. Све почиње са избором стабилних и брзих сорти, које је боље купити у продавници. Не заборавите на тло, почните кухати што је потребно у јесен.

Постављање фарме и стакленика за јагоде током цијеле године властитим рукама

Стварање расцветане јагоде са сопственим рукама помоћи ће у обавезном сортном прегледу садница. Технологија изгледа овако. Претходно одабране сорте јагода засађене су у малим количинама у отвореном тлу. То се ради на почетку пролећа. Ако се не направи грешка, баштован ће моћи да добије потребне информације у раној фази за даљи рад.

Да би се узгајале јагоде у стакленику, треба га опремити опремом за гријање током цијеле године

Избегавајте многе уобичајене грешке које ће вам помоћи у следећим упутствима:

 • Испитивање слијетања врши се почетком љета;
 • Чим се открију први проблеми, морате одмах уклонити слабе сорте;
 • Током суђења не храните превише саднице.

Приликом испитивања садница у отвореном тлу, провјерава се не само његова стабилност, већ и постојећа агротехника. Детаљна анализа свих нијанси омогућава вам да се у потпуности ријешите проблемафаза директног гајења традиционалних и поправних сорти.

Припремамо саднице и бирамо сорту јагода за стакленику током цијеле године

Да би расли без икаквих проблема, саднице је најбоље купити одмах у специјализованој продавници. У овом случају, јазавчари не морају дуго да трпе због формирања квалитетног садног материјала.

Што се тиче термина, боље је укоријенити саднице без обзира на сорту почетком августа. У будућности, јазавичар треба да прати саднице, чекајући крај процеса формирања кореновог система.

Чим се то догоди, саднице морају бити засађене у отвореном тлу са дизајном 15к15 цм, чему претходи свеобухватна анализа природе тла. На основу добијених података уводе се неопходна ђубрива.

Када расту јагоде у стакленику, треба одржавати оптималну температуру и влажност

.

Следователно следва следната схема:

 • За узгој јагода и јагода у башти током целе године, потребан је слој плодног тла од 10 до 15 цм;
 • Како се хладна сезона приближава, саднице треба привремено пресадити у мале посуде;
 • Слој хранљиве подлоге, чија је висина најмање 10 цм, помоћи ће напрезању јагода;
 • На крају октобра, потребно је пажљиво уклонити све листове на пресађеним костима;
 • Чување садница се одвија на температурама до +9 степени, иначе бобица почиње да се активно развија.

Више времена вртлар ће посветити том питањуПрипрема земљишта и избор јагода, мање проблема ће настати из њега. Главно је исправно одредити карактеристике земљишта како би се добила потребна количина хранљивих материја.

Практична култивација јагода у стакленику током целе године

Правилно одабран начин осветљења омогућава активирање раста слатких плодова. Оптимум је трајање свјетлосног дана у 8 сати. У овом случају долази до раног формирања јајника, што доводи до даљег цветања.

У средњој стази, јагода ће задовољити вртлара први цвет у року од 14-16 дана након слијетања. У овом случају, ако слатки плод не осети недостатак хранљивих материја, прво бобице ће се појавити у року од 40 дана.

Поред светлости, јагоде требају правилно изабрану температуру. У почетној фази треба да буде на нивоу од +8 до +11 степени. Како се саднице развијају, наведена вредност постепено расте до +20 степени. Када је реч о цветању, у овом случају температура температуре варира од +21 до +24 степени. Вртлар мора запамтити да чак и незнатан температурни шок не утиче на саднице на најбољи начин.

Јагода в остановетаата не сме да се дотикает повърхността на под

.

В допълнение на следните параметри за јагода, треба да обратите пажњу на следните инструкции:

 1. Влажност - када се ради о јагодама, онда ова култура није имала воду. Код слијетања на отвореном терену овај показатељ је на нивоу од 85%. На 15%може се смањити када дође вријеме за процват. Током цветања препоручује се распршивање стакленика.
 2. Редовно заливање садница - као што је већ речено, вода за слатке бобице захтева много. У овом случају није потребно окретати штап. За време заливања вода не сме пасти на лишће или цвеће. Најбоље је кладити се на методу наводњавања кап по кап. У овом случају неће бити вишка или недостатка течности.
 3. Трајно опрашивање - ако се одлучи да се узгајају класичне сорте, онда се оне подвргавају само умјетном опрашивању. Користите мекану четку за то. Потребно је пажљиво транспортовати полен из једног цвијета у други. Много је лакше бавити се новоуведеним сортама. Сви се опрашују.

Редовно заливање, оптимална температура и влажност су кључ за добру жетву јагоде. Чак иу условима ризичне пољопривреде, можете уживати у витамину током целе године. Главна ствар - правилно опрашити цвијеће.

Универзални стакленик за годишњи раст јагода

Настављајући тему опрашивања садница, потребно је фокусирати се на оне стакленике у којима се за то користе бомбе и пчеле. Ради се о пространим лучним конструкцијама у којима можете створити кошницу. Ово се ради на најтоплијем и најсушем месту.

Ако било какве грешке које вртлар није дозволио, добра жетва неће дуго чекати. Једине озбиљне препреке могу бити све врсте заразних или вирусних болести.

ЗаПрепоручује се коришћење стакленика из поликарбоната током целе године за узгој јагода

Теже је борити се у малим пластеницима, где је стопа размножавања већа. У исто вријеме није потребно опустити власнике великих стакленика, јер имају више времена за превенцију. Отвара листу болести сиве трулежи које могу брзо уништити усеве. Настаје на позадини повећане влаге и недостатка хранљивих материја.

Поред превенције обољења, туристи треба да запамте следеће нијансе:

 • Поновљени третман са фунгицидима биљке, док се не преплави последња цветна латица;
 • Редовито копање земљишта ће омогућити малу вјероватноћу активирања штетних ларви;
 • Храњење се врши једном сваких 14 дана;
 • Наведени израз може варирати у већем или мањем правцу, у зависности од карактеристика земљишта
 • У умереној клими, стопа се прави на течна ђубрива, ау већој - на амонијум нитрат.

Како узгајати јагоде у стакленику током цијеле године (видео)

Цјелогодишња култивација у стакленику јагоде није лако, али је сасвим могуће. Све лежи у добро одабраној сорти, условима одржавања и, наравно, стакленику. Прије свега, рибњак се прави на брзо сазријевајућим врстама садница, ау другом - у право вријеме садње. Поред тога, слатко воће захтева довољну количину влаге и пријатну температуру. Само у овом случају можемо говорити о доброј жетви.