Практични савети за лепљење тапета у угловима: карактеристике, препоруке

Везивање зидова са тапетама је увијек успјешна употреба буџетских и еколошки прихватљивих премаза за постављање унутрашње декорације. Без сумње, лепљење тапета на нивоу зида је елементарно и захтева само мало вештине, али је технички теже залепити тапете по угловима просторије. Пре него што ставите тапете сопственим рукама, морате правилно припремити зидове.

Како лепити тапете у угловима: кораке и практичне савете

Прво морате очистити старе тапете или боје, нанијети земљу на зидове и поравнати њихову површину. И тек тада почињу да се залијепе углови са тапетама.

Тако стручњаци за поправке разликују следеће фазе овог процеса:

 1. Потребно је почети са поравнавањем углова, за то можете користити кит и након што се осуши очистити га брусним папиром. Да би угао био раван, можете користити посебан уређај - пластични кутак, који је причвршћен за кит. Запамтите да ако се не ријешите неравних површина, тапете се могу олабавити.
 2. Сљедећи корак је наношење љепила - прије лијепљења тапета на кут собе, морате пажљиво залијепити цијелу висину кутног љепила. Ако се ваљак не носи са својим задатком и оставља да не квари судбину, вреди искористити предност четке.
 3. Директно лепљење углова са тапетама - постоје разне лекције стручњака који помажу да се правилно залепиПозадина је угао просторије, вредно је слушати их, али за већу продуктивност, означићемо неке карактеристике ове фазе: писмени руковаоци не препоручују лепљење тапета у целим угловима у свим угловима, због чињенице да може доћи до поремећаја и спојева.
 4. Позадина тапета мора бити обрезана тако да им страна са стране буде 50 мм са стране зида.

Да би се тапете правилно залепиле, потребно је спровести стандардну процедуру - поравнање зидова, са накнадним отпуштањем радне површине старе превлаке

.

Лепак треба нанети на траку тапета и на угао зида. Затим морате на тај начин нанети тапете на угао зида - ако се процес лепљења почне са лева на десно, онда се лева страна наноси на унутрашњи део угла, па чак и покрије.

У овој фази треба јасно разумјети да вањски и унутарњи кутови морају бити залијепљени на различите начине.

спољашњи угао

Спољни углови се могу лијепити на два начина: прво, ако вањски кут има равну површину, не можете губити вријеме поравнавајући га и одмах нанијети тапете на угао, затим искористите ниво и измјерите руб траке тако да друге траке буду равномјерно постављене. ; и друго, да бисте закрпили спољашње углове, прво морате да ударите траку под углом од 4-5 цм, а на врху да залијепите следећи део тапета. Употријебите нож за писање и равнало да направите рез од ових слојева вертикално.

унутрашњи угао

Унутрашњи углови захтевају више пажње. Валлпаперспотребно је залијепити тако да до сусједне површине дођу око 3 цм, али не више, или ће бити наборани. Савијање и окретање тапета морају се подмазати љепилом. Затим морате измерити ширину тапета, која се налази на сусједном зиду, обратите пажњу на ослобађање лијепљене стране, која је залијепљена на удаљености од око 2 цм од угла и кроз њу, с нагибом, направљена је вертикална линија - то ће бити знак руба љепљиве позадине.

Поравнање тапета се врши методом ваљања, за то постоје специјални ваљци и лопатице.

Све горе наведене кораке налепнице тапета у угловима иду доследно.

Углови на зидовима на тапетама: шта је то

Пластични углови на тапетама су добар завршни слој за руковање угловима - они имају заштитне карактеристике и дају угао завршеног изгледа.

Шема запресенние тапочки в угле

Тржишта градње нуде различите украсне углове:

 • Ширина углова од 20? 20 до 50? 50 мм су погодни за углове који су изложени великом трошењу;
 • Величине 10? 10 или 15 15 мм ће додати уредан завршни изглед зида - називају се декоративни углови;
 • Углови се могу разликовати у боји, могу имати текстуру од дрвета или метала.

За спољне углове лука је боље користити углове са следећим величинама модела: 5? 17.7? 17.10 20 и 15 25 мм Препоручује се уградња пластичних углова са силиконским заптивачем, безбојан је и има добар спој. Дужина углова варира од 3 до 7 м, тако да јестеможе се уклопити у појединачне величине.

Декоративне пластичне коцке штите тапете од механичких оштећења на угловима зида, осим што нису скупи и једноставни за уградњу.

Како леплити тапете у угловима бамбуса: карактеристике и савети

Бамбусове тапете су посебно издржљиве, али је тешко радити с њима, посебно на кутним површинама, јер нису еластичне.

Да би се зид са зидним папиром залијепио за зид, потребно је направити толеранцију од 1,5 цм.

Морате знати малу тајну - љепљење тапета флизелиновие ће бити лакше ако на њиховим рубовима створе једнаке резове по цијелој дужини.

Љепило се у овом случају наноси само на зид, а тапете морају остати сухе. Боље је користити угао пре дизајнирања угла са таквим тапетима, онда се непотребна закривљена места неће појавити. Ако је избор направљен у корист тапета са узорком, у овом случају је потребно квалитативно држати уградњу слике у угловима. Да би слика остала нетакнута у угловима, потребно је одрезати слику залепљеног зида према куту од угла траке.

Да би се зидови заштитили од абразије користећи једноставну, али оригиналну верзију декоративне завршне обраде - углове ПВЦ-а

Ево неколико савета:

 • Неопходно је направити мали преклоп на другом зиду;
 • Боље је сакрити наочаре на врху угла;
 • Позадина са сликом у угловима је боље залијепити на падини.

Метер валлпаперс - ово је широко флизелиновие платно нешто више од метра. Ова врста тапета помаже да се брзо закрпи велики стан и избор слике постаје лакши. Да бисте у угловима причврстили метарску тапету, потребно је погледати до 3 цм на сусједном зиду. Било који други поступак неће се разликовати од стандардног лијепљења углова, као што је горе описано.

Како лепљење углова на тапету: техника инсталације

Пре уградње углова потребно је прецизно израчунати њихов број и одредити димензије, а за одабир адхезивног материјала морате јасно знати материјал од којег је направљен кут.

Радове на зидовима зида са тапетама на флизелинској основи треба изводити из угла просторије

Затим делајте на следниа план:

 1. Спајање углова са зидом ће бити јаче ако се залијепе на зид, а не на тапете;
 2. Са унутрашње стране угла, равномерно распоредите материјал за лепљење;
 3. Причврстите и притисните на жељено подручје на зиду, уклоните вишак љепила са убрусом;
 4. Не додирујте углове док се материјал потпуно не осуши.
 5. Да би заптивач боље скочио на градилиште, могуће је причврстити кут са љепљивом траком.

Како лепити тапете у угловима (видео)

Дакле, познавајући технологију лијепљења тапета у угловима, можете обавити квалитативне поправке властитим рукама и помоћи својим рођацима у овом тешком послу.