Поређење грејача. Табела топлотне проводљивости

Данас произвођачи топлотноизолационих материјала нуде програмерима заиста велики избор материјала. У исто вријеме, сваки нас увјерава да је његов гријач идеалан за изолацију куће. Због таквог разноврсног грађевинског материјала, заиста је тешко донијети исправну одлуку у корист одређеног материјала. У овом чланку смо одлучили да упоредимо изолационе проводнике топлоте и друге, не мање важне карактеристике.

Вреди прво рећи о главним карактеристикама топлотне изолације, које треба обратити пажњу на куповину. Треба извршити поређење грејача са карактеристикама, имајући у виду њихову сврху. На пример, упркос чињеници да је екструзија КСПС јача од минералне вуне, али у близини отвореног пламена или при високим радним температурама, вреди купити ватроотпорну изолацију за сопствену безбедност.

Поређење изолације према карактеристикама

топлотна проводљивост . Што је нижа та бројка у материјалу, мање ће бити потребно поставити слој гријача, што значи да ће се трошак набаве материјала смањити (у случају да је цијена материјала у једном цјеновном распону). Што је слој гријача тањи, мање простора ће бити "поједено".


Губитак топлоте приватне куће кроз изградњу

водонична пермеабилност . Ниска пропусност влаге и паре повећава рок употребе топлотне изолације и смањује негативни утицај влаге на топлотну проводљивост грејача током накнадног рада, али се повећава.ризик од кондензације на пројекту са слабом вентилацијом.

Пожарна безбедност . Ако се грејач користи у кади или у котларници, онда материјал не треба да подржава сагоревање, већ треба да издржи високе температуре. Али ако изолујете темељ или темељ куће, онда су карактеристике отпорности на влагу и издржљивости у првом плану.

Економичност и лакоћа уградње . Гријач би требао бити приступачан, иначе би било неприкладно загријавати кућу. Такође је важно да се фасада цигле куће загреје сама, без прибјегавања помоћи стручњака или коришћења скупе опреме за уградњу.


Спецификације фракције експандиране глине 20-40 мм

пријатељство према околини . Сви материјали за изградњу морају бити сигурни за људе и околну природу. Не заборавите споменути добру звучну изолацију, која је врло важна за градове, гдје је важно заштитити свој дом од буке са улице.

Поређење топлотних изолатора топлотном проводношћу

Које су карактеристике важне при одабиру гријача? Шта тражити и питати продавца? Да ли је топлотна проводљивост пресудна само при куповини грејача, или постоје друге опције које треба узети у обзир? Па ипак, гомила сличних проблема пада на памет девелоперу, када дође вријеме да изаберете гријач. Погледајмо најпопуларније врсте топлотне изолације.

Пена (пена полистирен)

Пена - најпопуларнији гријач данас, захваљујући лакоћиинсталација и ниска цена. Израђује се методом пјенастог полистирена, има малу топлотну проводљивост, лако се реже и лако се поставља. Међутим, материјал је крхак и опасан по ватру, док паљење пјене излучује штетне, отровне твари. Пјенасти полистирен се углавном користи у нестамбеним просторијама.


Изолација Фоилплек и база зграде

Екструдирана полистиренска пена

Екструзија није изложена влази и труљењу, веома је издржљива и лако се уграђује у грејач. Тецхноплек плоче имају високу чврстоћу и отпорност на не-разградиву компресију. Због својих техничких карактеристика, техноплек се користи за изолацију изолације и темељења објеката. Полистирен од екструдиране пене је издржљив и једноставан за употребу.

Базалтна (минерална) вата

Грејач је направљен од камења, топљењем и кувањем да би се добила влакнаста структура. Базалтна вата Рокуите може издржати високе температуре, не гори и не приања за њу касније. Материјал је еколошки прихватљив, има добру звучну изолацију и топлинску изолацију. Произвођачи препоручују употребу минералне вуне за изолацију у поткровљу и другим стамбеним просторијама.


Топлотна изолација крова Рокуетте ТецхноНИЦОЛ

Стаклена влакна (стаклена вуна)

По ријечима стакла, многи имају повезаност са совјетским материјалом, али модерни материјали на бази фибергласа не изазивају иритацију коже. Општи недостатак минералне вуне и фибергласа је низакотпорност на влагу, за коју је потребан уређај поуздане баријере влаге и паре при инсталацији гријача. Материјал се не препоручује за употребу у влажним просторијама.

пенасти полиетилен

Овај ваљкасти грејач има порозну структуру, а различита дебљина се често добија наношењем додатног слоја фолије да би се одразио ефекат. Изолон и пенофол имају дебљину 10 пута тањи од традиционалног грејача, али задржавају до 97% топлоте. Материјал не пропушта влагу, има ниску топлотну проводљивост због своје порозне структуре и не емитује штетне материје.


Изолација темељне траке изван ППУ-а

Термичка изолација распршивањем

Изолација за прскање је ППУ (полиуретанска пена) и Ецотермик. Главни недостаци ових гријача су потреба за посебном опремом, за њихову примјену. У том случају, топлотна изолација која се распршује ствара чврсти, континуирани премаз без мостова хладног дизајна, док ће дизајн бити заштићен од влаге, јер је ППУ материјал отпоран на влагу.

Поређење грејача. Табела топлотне проводљивости


Поређење топлотних изолатора топлотном проводношћу

Комплетна слика о томе који се грејач треба користити у једном или другом случају, даје табелу топлотне проводљивости топлотне изолације. Потребно је само повезати податке из ове табеле са трошковима гријача у различитим произвођачима и добављачима, као и размотрити могућност његове употребе у специфичним увјетима (изолација крова куће, темељ темеља,котловнице, пећи, итд.).