Поравнање зидова испод тапета властитим рукама: 5 основних правила и видео

Без једнаких зидова, квалитативни поправак постаје немогућ у штампаним неровним зидовима - колико често можете чути ту фразу из уста оних који су заузети поправком. И као што понекад желите створити у свом дому јединствену удобност и стил који ће задовољити око и бити ће предмет зависти окружења.

Сваки завршни и декоративни материјал треба да лежи само на равној површини. Уосталом, зидови у стану заузимају не само своје велико подручје, они су увијек у видном пољу других! Боље је не игнорисати ову врсту неједнакости, него се борити против свих, као што можете.

Који ниво зидова испод тапета: две главне методе

Мали дефекти и неједнакости на зидовима могу се сакрити употребом тапета са узорком. Онда тако мале и једва приметне "грешке" градитеља неће бити видљиве никоме. Али, ако стан има неравне зидове, таласе и закривљеност, онда необичне тапете неће бити довољно.

За поравнање зидова обично се користе познати материјали - гипсане плоче и гипс.

Гипс картона, у овом тренутку, тешка артиљерија за површине у којима се неједнакости крећу од 5 центиметара или више. Након што зидове учините глатким користећи суви зид и закрпе на њима, резултат неће дуго чекати. Зидови, усклађени са овом технологијом, изгледају више него глатко и глатко. Управо оно што су власници жељели. Рад је једноставан: плоче сухозида морају бити причвршћене на оквир металних профила.

С гипс картонаможете добити савршен ниво зида, али ће се корисни простор собе смањити

Наравно, предности ове методе се не могу заобићи:

 1. Приликом поравнавања зидова на овај начин, пре чишћења неће бити потребно очистити површину од прљавштине или старих тапета.
 2. Поред тога, суви зид увијек може сакрити комуникацијске материјале или инсталирати топлотну и звучну изолацију.

Из недостатака сухозида, може се примијетити да приликом поравнања зидова с овим материјалом, простор стана може бити нешто мањи.

Са малтером на десној страни је мало компликованије. Сам процес треба назвати компликованим и тврдим језгром, тако да је и прије почетка потребно очистити цијелу површину прљавштине и прашине, покрити зидове прајмером, а онда се бавити само најважнијим - изравнати зидове. Од предности ове методе, може се примијетити да жбука неће "појести" површину стана, као претходни материјал.

Али негативне стране малтера су:

 • Дугачке површине за кухање прије наношења смјесе;
 • Радно интензиван процес пре лепљења;
 • Приликом рада и након завршетка у стану постоји велика количина смећа и прљавштине, што такође не штеди вријеме.

Избор увијек остаје за мајстора, користи сухозид или гипс, ако се зидови криве. Али главна ствар је само једна ствар - то је позитиван резултат и дуготрајна употреба!

Материјали за изравнавање зидова под тапетама

Пре него што пређете на процес изравнавања зидова, морате да кувате све што можепотребу за овим послом. Прије почетка потребно је припремити радно мјесто, носити одјећу која се не боји да се запрља.

Дакле, шта је могуће направити зидовима чак и властитим рукама? Са свиме што вам је потребно при руци, свака особа са лакоћом ће учинити све што је исправно и тачно.

Избор материјала и алата зависи од тога како су зидови поравнати

В процесу поравнавања зидов треба:

 • мешавина суве градње;
 • Дебели суви зидови;
 • Изградња шпала различитих величина;
 • ваљак и четка;
 • Алат за изравнавање површине - правило;
 • Материјал за чишћење површине.

Ово је неопходан минимум, који ће увек бити користан за власника, не само када се зидови самостално поравнавају, већ и када се обављају други грађевински радови.

Како поравнати зидове испод тапета: технологија и опције

Пошто се упознало са оним што је обично изједначено са зидовима, време је да се покрене случај. Наравно, свака опција поравнања има своју властиту технологију и препоручује се да је ставите.

Једнаки зидови од сухозида

 1. За почетак, потребно је одредити величину зидова и колико ће бити потребно за рад.
 2. Након што је купио сав потребан материјал и имао друге алате, потребно је започети рад са завртањем саморезних вијака у зиду, повлачећи се 3-4 цм од зидова и плафона.
 3. Затим, да бисте навојем конца, затегните га.
 4. Радећи исто у свим угловима, изађитеконтуре будућег лима сухозида.
 5. Сада можете да причврстите вођице на завртње. Затим, у водилицама, постављеним на поду и плафону, водилице се постављају на удаљености од 40-50 центиметара.

Не заборавите да водичи морају разбити испод висине собе.

Изузетно је важно правилно израчунати потребну количину сувог зида

Јачање резултирајућег оквира, рад се наставља. Листови сухозида морају бити причвршћени за сваки носач.

Постављањем ове технологије сухозидом ће се појавити зид, који ће, након наношења два слоја малтера и слоја премаза, бити обојен или налепљен са лепим тапетама, биће глатка и глатка.

Технологија поравнавања гипса

 1. Пре него што пређемо на процес, зидове треба уредити, односно очистити од загађења. Прајмер третирати чистом површином.
 2. Овај рад се обавља како би се чврсто запечатио малтер. Желећи да добијете савршен ниво зида, немојте радити без инсталирања сигналних линија.
 3. Ови регали су постављени на различитим странама зидова.
 4. Надаље, у технологији ове варијанте, потребно је разриједити смјесу цемента и наносити је великим потезима грађевинском лопатицом између носача за сигнализацију.

Непосредно прије жбуке потребно је припремити зидове, и то: очистити га од прљавштине и покрити с премазом

Посебан грађевински објект - правило, потребно је изгладити површину зидова, који је прекривен цементном мјешавином. То донеопходно је док зид не постане гладак и чак у складу са инсталацијом водова.

Које позадине скривају неправилности на зиду

Неправилни дефекти површине и зида могу се фиксирати тапетама. Ако покренете поправку, буџет власника је мали, онда је најједноставнија опција за поравнавање зидова двослојна тапета. Такве тапете су нешто гушће него иначе и често имају жигосање. Поред тога, са овим тапетама је веома погодно за рад, јер су материјали чврсти и нису скупи. Цена једне ролне је око 150-200 рубаља.

Следеће у категорији тапета, са којима можете сакрити недостатке и неједнакост зидова, су винилне тапете. Такве позадине нису само чврсте и удобне, њихова главна предност је висока снага!

Винил валлпаперс долазе у различитим типовима:

 • Спин-сушење, које нема малу дебљину, захваљујући чему можете савршено сакрити неједнакости зидова од чудних очију;
 • Вруће жигосање - ове тапете поред дебелог лима имају такав плус као и механичку чврстоћу, помоћу које можете лако опрати тапете;
 • Нажалост, овај тип винил тапета се не препоручује за прикривање дефеката на зиду, јер ће се кроз његову сјајну површину зидови још више истицати.

У цјеновној категорији винил позадине уступају мјесто једноставном двослојном, а њихова цијена је око 750 рубаља.

Текуће позадине ће постати прави штап, ако вам је потребно да брзо поравнате зидовеминимални буџет

Бамбусова тапета је такође одлична опција за сакривање свих неједнакости на површини зида. Густим влакнима и рељефним текстурама добро одговара овај задатак. Цена за ролу таквих тапета је - 800 рубаља.

И последња верзија тапета за изравнавање зидова и неједнакости је течна тапета.

Течне тапете, због свог састава, попуњавају мале пукотине и оштећују површине, прикривајући све нежељене недостатке на "одличан".

Али са дубоким неправилностима и већим закривљењем не могу да се носе. По цијени тих тапета заузимају часно 4. мјесто, јер је цијена складишта за текуће позадине у распону од 900 рубаља и више.

Како изравнати зидове испод тапета (видео)

Поравнање неједнаких зидова у стану властитим рукама може бити посљедица не само господара његовог посла, него и оних који тек почињу да се упуштају у такве врсте говора.