Поправка темеља куће

Понекад се власници приватних кућа, викендица, викендица и гаража жале на бројне пукотине које се појављују на зидовима и соклу старе структуре. Ако време не предузме ништа, онда кућа неколико година може чак и да се сруши. Али то не би требало дозволити, јер постоји могућност да се ситуација исправи властитим рукама. Наравно, у овом случају, постоје његове потешкоће и нијансе, али ако детаљно проучите процес рада, онда не би требало да буде проблема са поправком терена приватне или сеоске куће.

Истраживање узрока деформације основе

За почетак, потребно је сазнати који је разлог настанка пукотина и деформације темеља. Најједноставнији начин за инсталирање гипсаних лампи на пукотине, помоћу којих можете одредити брзину и природу овог процеса. Дебљина слоја гипса не би требала прелазити 4 мм, а лом треба бити у средини свјетионика. Свака пукотина мора бити означена са два свјетионика. Онда морате редовно да проверавате шта се дешава са овим светионицима. Све док гипс није замрзнут, може се нумерисати и ставити у посебну бележницу. Свака провера мора да забележи датум и ширину пукотине. Ако проширују пукотину, они ће такође испуцати, тако да ћете морати да одредите колико је брз.
Да би се истражили узроци деформације базе приватне куће од цигле, боље је носити се са неколико шурфова. Шурф је јама, чија је дубина једнака дубини подрума. Ширина би требала бити око 100 цм Сцхурф вриједан копања у већинипроблематична подручја. Тамо где је уништење најизраженије. Ово помаже да се утврди присуство или одсуство подземних вода, тачна дубина базе и њен дизајн.

Ако се више не појаве пукотине, могу се уклонити густим цементним малтером. Ово је, наравно, привремени лијек, али као козметички поправак је сасвим прикладно.

Наравно, најбоље је ангажовати стручњаке да идентификују узроке деформације фондације, који могу испитати конкретну ситуацију и дати тачан одговор на питање шта даље.

Поправка цигланих темеља

Ако падавине напредују, неопходно је предузети хитне кораке како би се осигурала база. Основа траке је ојачана на следећи начин:

  1. Прво морате ископати ров по ободу подрума и направити оплату од дрвених плоча извана. Није могуће у потпуности подићи базу, јер може повећати брзину скупљања. Можете копати само лопатом, ни трактором.
  2. Након тога, подлогу треба очистити од прљавштине и третирати темељним прајмером дубоког продирања.
  3. Затим је потребно причврстити метални оквир са прикључака и спојити га са клиновима који су претходно зачепљени у спојевима старе базе. Шавови који се формирају током процеса заваривања морају бити третирани инхибитором корозије.
  4. Ако је све спремно, можете почети да пуните арматуру. У бетон у исто вријеме додајте дробљени камен или шљунак за већу чврстоћу.

Такав армиранобетонски прстен јача носивост базеструктуру и равномерно распоређује терет. Као резултат, седимент се зауставља и успорава.

Ако је темељ сложен, онда се све фазе радова морају обавити не на ободу куће, већ на свим странама сваког стуба. Да би се додатно ојачала конструкција, могуће је шавом сваки дрвени суседни стуб од дрвета, метала или армираног бетона.

Поправке на бази дрвене куће

Поправка темеља дрвене куће није толико компликована као што многи мисле, али још увијек захтијевају опрез и бригу. Може се подићи дрвена кућа и једноставно замијенити стари темељ новом. Али за почетак је потребно уклонити намјештај из просторија до максимума и уклонити подну облогу тако да се тежина куће смањи на максимум.

Након тога треба да подвучете круну челичне греде или армираног бетона, претходно пробијајући рупе испод њих. Удаљеност између њих треба да буде нешто више од 2 м, али не мање од пола метра од угла. Затим, уз помоћ утичница, греде зграде треба пажљиво подићи и поставити на носаче, које је потребно унапријед припремити. Након тога, они демонтирају стари темељ, направе нови темељ и спусте кућу на мјесто. Приликом замене базе, могуће је направити замену за вијенце који су погођени трулежом.

У процесу рада, мора се имати на уму да поправка темеља - класе нису потпуно сигурне. Обнова хитних структура на десној страни није једноставна и опасна, тако да се додатна брига неће ометати. Главно је да не покушавате да радите такав посао независно. КакоБарем би требало да имаш још једног помоћника, а још боље - два или три. Сваку акцију треба добро осмислити без журбе и непотребних алата и направа.