Поправка и подешавање пластичних балконских врата

Производња пластичних балконских врата израђена је од довољно издржљивог материјала, са додатном опремом која је врло квалитетна. Али, као резултат продужене експлоатације због природног хабања, механизми почињу да се развијају, заптивач постаје мање јак, на њему се појављују пукотине. На површини врата постоје различити дефекти од механичких утицаја. То значи да балконска врата постају неисправна. Многи недостаци могу се отклонити самопоправком и без прибјегавања стручњацима.

садржај

 • Врсте кварова на балконским вратима
  • Поправка балконских врата са подешавањем арматуре
  • Поправак пластичног крила врата помоћу двоструког стакла
  • замена заптивача
  • Поправка пластичне кваке
 • закључак

Врсте кварова на балконским вратима

Пре почетка поправке потребно је одредити врсту квара. Проблеми могу бити озбиљни и самостални. Само професионални мајстори могу да отклоне озбиљне проблеме, али оштећени део се обично потпуно замењује или се врата растављају.

Възможни съсествувасите неправилности:

 • пукотина у стаклу балкона, у овом случају је потребно потпуно замијенити двоструки прозор;
 • уништавање елемената арматуре;
 • повреда интегритета заварених спојева врата или оквира;
 • одвојене петље.

Ови проблеми сами по себи не могу бити елиминисани.

Избрисане грешкенезависно, укључују:

 • проблеми који се јављају приликом отварања и затварања врата - да би се проблем ријешио, потребно је помицати изолацијско стакло или намјестити крило врата помоћу прибора;
 • врата до оквира се чврсто притисну - потребно је подесити стезање пластичних врата;
 • интегритет заптивача је нарушен;
 • површина профила је мало оштећена (може бити абразивна оштећења или огреботине);
 • потресена ручка.

Поправак балконских врата помоћу подешавања арматуре

Најчешћи квар балконских врата је његоваспуштање под сопственом тежином . Као резултат, благо је деформисан, али нема проблема са отварањем и затварањем. Само је мало подигните за оловку. Ово није само незгодно, већ и негативно утиче на живот таквих додатака.

Поправка балконских врата започиње постављањем ознаке на мјесту гдје крило врата дотиче оквир. Тај део, где знак почиње да се удаљава од праве линије, је проблематичан. Поправљање балконских врата подешавањем арматуре се састоји у померању врата крила врата у супротном смеру од тачке у којој она утиче на оквир. На пример, ако врата затварају праг или оквир до доњег угла, требало би да га померите на супротну страну угла или горе.

Подешавање почиње са горњом петљом . У прорезу вијка, уградите шестерокутни кључ и носите неколико обртаја у смеру казаљке на сату,водећи врата до шарке. Затим, доња петља изводи исто подешавање. У већини система окова, горњи вијак олакшава кретање врата горе и доле, а бочни - померајући га хоризонтално.

Поправак пластичних врата врата уз помоћ двоструког стакла

Ова поправка је следећа:

 • уклоните шиндре које држе стаклено окно;
 • помоћу пластичне или дрвене оштрице, стаклена плоча се помиче на страну на такав начин да нестаје прогиб;
 • у отвор, умјесто лопатице, уметните даљинске пластичне јастучиће;
 • После тога, на вратима проверите кретање, ако је све у реду - ставите капке на место.

Скреће се пажња на чињеницу да је потребноуградити игличасте куглице , задржавајући положај, тј. Да горњи дио не треба мијешати с дном, а лијевим - с десне стране. То је због чињенице да се величине спајалица разликују једна од друге за неколико милиметара, а ако инсталирате тако велики део на мање место, онда се може развити пукотина.

Замена заптивача

Ако пластична врата нису затворена као што би требала, у овом случају поправак ће се састојати од замјене бртвене гуме. То се у основи мења након неколико година рада, јер почиње да губи своја својства. Понекад се заптивач истроши због механичких оштећења.

Пре поправљања врата треба добити заптивку, чија је конфигурација слична претходној. Уз помоћ ручног алата из утора извадите стариНова и заптивна маса за причвршћивање. Проширите га равномерно без повлачења. На угловима, заптивач треба да се исече и додатно фиксира гуменим лепком.

Поправка пластичних квака

Неисправност овог елемента доводи до чињенице да се пластична конструкција не може отворити или ће се стално заглављивати. Дршка се може вратити врло чврсто или се не може окретати до краја. У том случају, да би се уклонио квар, врата морају бити подешена хоризонтално.

Засун је уређај који држи врата у затвореном положају након што је неко напустио балкон. овај елементпочиње да се троши током временаи може се сломити. Због тога је потребно купити нову браву и инсталирати. Причвршћује се завртњима на крају врата, а да би се заменила, завртње треба окренути, уклонити поломљени језичак и уметнути нови.

Ако је спој ручке са језгром покварен, механизам за закључавање, ручка или језичак могу да пропадну. Да бисте сазнали узрок квара, уклоните и окрените декоративни поклопац, а затим одврните причврсне вијке. Затим проверите шипку која повезује ручку и језгро. Ако се испостави да се сломи, онда се његови остаци морају избити и уметнути нови. Ако је проблем у ручки, онда се он замјењује новим. Након тога вијцису омотани назад , а декоративни поклопац је фиксиран на мјесто.

закључак

Самопоправљива пластична балконска врата нису изводљива, јер самостручњаци могу квалитативно елиминисати све недостатке који су се појавили током његовог рада. Уз прилично озбиљне проблеме, када поправак не може ништа ријешити, потребно је инсталирати нова пластична врата.