Поправак металних врата, делова арматуре, браве и облога улазних конструкција

Чак и савршена врата нису осигурана од кварова. Штавише, разлози за настанак таквих кварова могу бити различити, што у складу са тим захтева другачији приступ за њихово отклањање. Поправак металних врата може се разликовати по методама које се користе за извођење радова, а самим тим и финансијским трошковима.

Могући узроци проблема

Велики број људи има инсталирана метална улазна врата, која су, у ствари, поуздана заштита домаћинстава и све имовине. Међутим, у случају лома било којег елемента прије поправка треба одмах наставити, без одлагања ове мјере за касније.

Главни узроци кварова у металним вратима сматрају се:

 • Као резултат продуженог рада производа, било који дио је постао неупотребљив;
 • Инсталација структуре врата извршена је са кршењем;
 • Врата из било којег разлога су откривена без кључа;
 • Брава на вратима се срушила;
 • Морално пропадање фасаде дизајна.

У неким случајевима поправке могу коштати више од куповине нових врата. Стога вам препоручујемо да позовете стручњака који може прецизно одредити сврсисходност поправљања улазних врата метала.

Слом конструкције браве

Један од најчешћих узрока кварова је грешка закључавања. У зависности од уграђеног дизајна врата дворца, утврђена је потреба за дјелимичном замјеном неких елемената или комплетном замјеном механизма.

Да,Цилиндричне браве често захтевају уобичајену замену личинке која се демонтира и заварује брзо и без потешкоћа. И овде, као и за браве на полугама, такви дизајни не подлежу поправци.

Са становишта сигурности, најбоља опција је инсталација новог дворца. Ово ће бити један од начина да се спријечи продор неовлаштеног уљеза у кућу. Осим тога, ако желите, можете купити и посебну биометријску браву, која ће бити отворена само власнику и члановима његове породице.

Да не би платили двоструке трошкове онда је боље одмах позвати чаробњака да поправи проблем. Систем браве је веома тешко самостално покушати поправити. Ако сте ипак успели да "разбијете дрво", онда ћете вероватно морати да раставите стари и да инсталирате нови замак.

Монтажа оклопних облога

Додатни алат за заштиту механизма за закључавање је уградња оклопног поклопца. Представљен је у облику металних плоча, које се могу инсталирати на више начина. Међутим, најефикаснији и најјефтинији начин инсталације је уметање оклопљеног подметача. Сличан начин заштите је практично невидљив, али прилично поуздан.

Преклапање крила врата

Понекад је потребан поправак улазних металних врата кроз клизач платна. Следећи знаци су доказани сличним проблемом:

 • Врата нису довољно чврста да одговарају дизајну;
 • У процесу отварања или затварања врата на днуивица се стално држи прага;
 • Квалитет буке и изолације се значајно погоршао.

Пошто су врата израђена од метала, она има значајну тежину. Ако тајминг не елиминише отицање тканине, онда на крају одређеног временског периода може доћи до пуцања петље врата, што у будућности може изазвати лом цијелог дизајна. Заменити старе петље новим захтеваним операцијама заваривања.

Чак и ако се такав поступак проводи на вријеме, вјероватноћа поновног нагиба крила врата због трошења шарки није искључена. Боље је још једном детаљно разумети примарне проблеме и пронаћи оптимални однос петљи и масивности крила врата.

Да би се спречило механичко хабање шарки, потребно их је подмазати одређеном периодичношћу са чврстим уљем или конвенционалним аутомобилским уљем. Таква превенција кошта много мање поправке у будућности.

Ако је узрок изобличења скупљање куће, онда замјена није петље, већ потпуно кутија за врата. Да бисте спречили овај неисправан рад у приватној кући, можете забити мали клин испод доњег панела. Али у новим зградама, овај метод поправке не може. Највјероватније ћете морати довршити комплетну замјену јединице врата.

појава рђе

Пошто су врата израђена од метала, обично су покривена рђом. Међутим, висококвалитетна платна за врата се третирају посебним производима за заштиту од корозије. Да бисте наставили процес разбијања површине врата, морате имати посебан третманжаришта корозије, што укључује низ мјера.

Прво се припремају сви неопходни алати (шмиргл папир, метална четка, шпатула), а селектују се и материјали за бојење и лакирање. Затим се уклањају сви додаци, а са унутрашње стране врата се може растегнути филм како се не би покварио постојећи третман.

Помоћни алати чисте површину од старог премаза. Трагови оштећења од рђе су врло пажљиво протрљани и полирани. Следећи корак је одмашћивање површине. У ту сврху боље је користити конвенционални растварач, који се наноси на тканину на танки слој.

Мјеста корозије и уситњавања су покривена китом и након потпуног сушења су истрошена. Затим, све без изузетка, површина врата је третирана са дубоким прајмером.

Након сушења наноси се слој материјала боје и лакова. Пожељно је избегавати закрпе. Када се осуши боја, врата се враћају на своје место и користе се за причвршћивање фитинга и елемената декорације.

плашт

Начин поправке металних врата са губитком спољне привлачности може се сматрати панелом од тканине. Сви постојећи дефекти на металу скривени су иза новог слоја грађевинског материјала, а стара врата ће изгледати као нова.

За украшавање металних врата, могуће је наношење:

 • Кожа - задовољство није јефтино, али крајњи резултат је вриједан уложеног новца;
 • Дерматов - опција више буџета. До недавно се сматрало да је најпопуларнији, али полако нестајеисторије
 • ПВЦ фолија - претпоставља присуство идеално равне површине, која захтева пажљиво спровођење припремних радова;
 • Ламинат - изглед готових врата са овом завршном обрадом је прилично видљив, а трајност премаза је значајнија;
 • МДФ је одлична алтернатива за ламинат. По цијени знатно јефтинија, а по квалитети није инфериорна;
 • Природно дрво - доступно само богатим људима, јер се ова варијанта украса сматра једном од најскупљих.

Поред тога што ће горњи материјали удахнути нови живот у врата, они могу послужити и као додатно средство за топлотну изолацију дизајна. Горе описани начини обраде врата побољшавају његову функционалност и продужавају вијек трајања услуге.

Проблеми са арматурама

Прибор за врата понекад захтева поправку. Међутим, пре него што наставите са радом, морате утврдити узрок квара. Често такви ситни детаљи као што су ока, оловке и други елементи рестаурације нису подложни, па постоји потреба за куповином нових производа.

Без обзира на случај, повјерење да поправите метална врата правом професионалцу. Ако нисте сигурни у властите способности и знање, боље је да не почнете чак ни да почнете.

Улазна метална врата, за разлику од интернета, подложна су сталним променама температуре и влажности. Негативан утицај горе наведених фактора може постати додатни разлог за излазак из радног система крила врата. Правовременопревентивни рад ће вам уштедети новац на скупим поправкама.