Полу-комерцијални линолеум (39 фотографија): шта је то и што се разликује од домаћих и комерцијалних, карактеристика производа, класе и дебљине линолеума

Линолеум је познат већ дуго времена, али је његова полу-комерцијална сорта још увијек слабо позната руским потрошачима. И у исто време заслужује озбиљну пажњу и омогућава вам да украсите подове лепо, елегантно. Потребно је само темељито бирати материјал, узимајући у обзир његове особине и индивидуалне сорте.Шта је ово?

Линолеум је комерцијални - нешто између категорије комерцијалних и домаћинстава овог завршног материјала. У поређењу са првим, испоставило се да је лакше и погодније у инсталацији, а друго испред снаге и отпорности на различите механичке утицаје. Ширина платна је 200 центиметара, мирно толерише јаку топлоту, скоро не пати од отворене ватре.

Чак и ако ставите на такав линолеум тешки ормарић, фрижидер или плински штедњак, нисте у опасности да га исперете.


Није изненађујуће да такав премаз у нормалним условима употребе задржава свој квалитет од петнаест година или више.

Неке фирме покушавају да заобиђу конкуренте ослобађајући нетоксичне премазе, водећи рачуна о заштити од изгарања на сунцу и повећавајући отпорност на воду. Да ли ће бити тешко наћи полу-комерцијални линолеум са импрегнацијом патолошких гљивица и бактерија (компатибилан је са системима загревања секса).

Предности и недостаци

Тврдоћа полу-комерцијалног линолеума, релативно ниска цијена за његову синтетичку сорту и одлична изолација, изолација буке су непорециве предности.Потрошачима ће бити драго и лако их је саставити, и једноставна накнадна њега. Таквих недостатака нема, осим ако не узмете у обзир очигледну умјетност доступног материјала.

Смисао плаћања природног полу-комерцијалног линолеума није посебно, за упоредиву количину продат ћете и природни камен, плуто и махагониј.


Карактеристике и величине

Дебљина линолеума се сматра малом, ако не и више од једног и по милиметра. Ако прелази ту цифру, материјал се класификује као дебели слој.

Други тип је бољи, може се поставити (под увјетом да је добро припремљен) било гдје. Појачан, у поређењу са кућним варијантама, предњи слој (који је згуснут на 0,35-0,5 милиметара) може радити најмање деценију и по.

Према томе, производи било које марке у полу-комерцијалном сегменту се разликују не само по великој тежини, већ иу видљивом повећању вриједности. За сваки квадратни метар морате платити неколико стотина рубаља.


Важно је напоменути: линолеум, који ради у облику комплетног платна, најбоље је приказан без сечења или заваривања. То је више непропусно за ваздух, па чак и ако се течност раствори, неће пасти, неће проузроковати надутост и распадање подлоге.

Стога, ширину треба узети са залихама, а њена величина мора бити већа од димензија просторије. Ако је ширина поправљене просторије 2 метра, додајте 50 цм, а за халу можете узети ширину од 4 м и купити 5 метара. Ролне често достижу 20-30 метара.


Да ли се линолеум стално односи на ову или ону класу отпорности на хабање.

Посебност полу-комерцијалне покривености је да је минимална категорија његове снаге 32. Дакле, означене су верзије за обичне станове и уреде малих организација.

Ако вашу собу посјећују многи људи, потребно је узети покриће класе 33, а ако је проток посјетитеља веома велик - не мањи од 34. Ако зграда има машинерију, стално вози камионе, морате платити 41. категорију снаге.

Маса квадратног метра варира од 2,5 до 4 килограма.

Шта се разликује од домаћег и комерцијалног?

Линолеум класификује, пре свега, дебљину заштитног слоја, који одређује отпорност механичког оптерећења. Комерцијални тип је најмоћнији, може се користити чак иу фабрици или у великом трговачком центру, гдје се масе људи стално крећу. Кућна варијанта је мекана, погодна углавном за спаваће собе и дневне собе. То јест, за та места у кући (станови), где нису баш активни.

Разлика између домаћег и комерцијалног линолеума је у томе што се ови могу користити у кухињама иу другим подручјима с ограниченим оптерећењем пода.

Било који полу-комерцијални линолеум има основу пјенастог поливинил клорида (за разлику од домаћинства, који такође може користити тканину). Облога је одговорна за причвршћивање слојева и додаје цијели дизајн крутости. Следећи је декоративни слој који користи једнобојну илиимају светлу расцветану слику.


Такође је могуће имитирати и друге завршне материјале (дрвени оквир, даске, зидање). Заштитна површина у дебљини је 0,4-0,6 милиметара (више него обично).

Инсталација подне облоге свих трију главних типова врши се на исти начин:

 • Приземље би требало да буде савршено равномерно - најмањи дефект ће одмах утицати на спољни слој, и не само да ће покварити расположење, већ и скратити време линолеум сервиса. У ту сврху, претходни премаз је нужно демонтиран, а нови се ставља на шперплочу, сухозиду или дрвеним струготинама.

 • Површина која се третира мора се мјерити, узимајући у обзир било коју њену особину. Пронашавши неједнакост зидова, боље је купити поклопац од вишка, неколико центиметара на свим странама неће бити јефтини, а вријеме и живци ће много уштедјети.
 • Обрезивање након подешавања шара врши се дуж линије оштро оштрог ножа. Нивои спојева се добијају једноставним пријемом - линолеум се полаже и пажљиво сече границу границе до палубе, а затим се шупљине спајају хладним заваривањем.


сортименти

Синтетички премази су подељени са бројем слојева. Вишеслојна варијанта, хетерогена, укључује мрежицу ​​од стаклених влакана, која обезбеђује повећану снагу и постаје поуздана гаранција деформације. Захваљујући присуству у стаклу обезбеђује добро задржавање топлоте и гашење страних звукова. Последњи тренутак је веома важан у свакомСтан се налази на спрату изнад првог.

Линолеум са облогом на бази пене је изузетно популаран, јер:

 • лако је везати;
 • можете учинити шав готово невидљивим;
 • подлога је покривена водоотпорном.

Као и све друге сорте, ова бушотина лежи само на изузетно глатком или посебно припремљеном поду. Полу-комерцијални линолеум на бази филца, као и на тканини, може се залијепити на било коју површину. Али запамтите, само хладно заваривање и лемљење помоћи ће у састављању платна у једну композицију. Текстурирана основа када вода улази ће бити размажена, међутим, за њу, што је врло добро, неће бити потребна додатна подлога.

Хомогени полу-комерцијални линолеум је прилично риједак, али чешће него кућанство.

цолоринг

Паркет за имитирање линолеума је све више тражен у посљедњих неколико година. У владару било којег произвођача који поштује себе, имитират ће се обичне стијене (трешња, буква, храст) и егзотично:

 • ружино дрво;
 • зебранос;
 • бамбус.

Модерне технологије омогућују репродукцију и текстуру, као и вањске цртеже, плоче из низа, па чак и мозаика на дрвету. Одабиром необичне боје, показат ћете другима оригиналност и способност експериментирања. Линолеум "под плочицом" може имати другачији естетски ефекат: да, мали узорци могу да додају елеганцију и шарм просторији. Велики орнаменти су дизајнирани тако да визуелно развежу зидовеМожете додати шик ситуацији уз њихову помоћ ако је текстура сјајна или мат.

Нијансе: бриљантне површине се веома тешко одржавају у свом изворном стању, тако да су мат тонови практичнији.

Бијели линолеум може бити добро рјешење у купаоници (гдје је могуће симулирати врсту плочица), добра идеја је да се користи у ходнику. Ако је просторија лагана, пожељно је направити подне облоге тајним да би се повећао простор.


Имајте на уму да комбинација тамног пода и стропа чини да соба изгледа теже и јефтиније. Никада немојте користити тамне подове у комбинацији са тамним зидовима и сњежно-бијелим стропом - дојам ће бити из подрума.

Не можете направити под, плафон и зидове у једној боји, остати у таквој соби неудобно, испоставило се да је безличан и да није запамћен. 3Д ефекат може бити врло привлачан, али морате га вјешто користити.

У купаоницама су прикладне живе и оригиналне слике морских тема, али у другим дијеловима куће могу се препоручити само онима који подржавају овај стил.

Дивна прилика да се нагласи њихова привлачност природи биће слике животиња, птица. Или можете једноставно изабрати опцију са "зеленим травњаком", ова парцела је емоционално пријатна и дуго се не мучи.


Линолеум под ламинатом је добар начин да се покаже ваш естетски укус и да се поново створи изглед савршенијег покривања. То је озбиљна предност у односу на прави ламинатНеће бити спојева и инсталација имитације је много лакша од правог ламината.

Озбиљна и чврста атмосфера уноси се у кућу бојама пепела и храста, махагонија; репродукција трешње, текстура тиковине и боја је прикладна у ретро окружењу.

Произвођачи

Популарни произвођачи:

 • В полупроизводниот линолеум, катериколи производител, вклу ~ увај} и белгијската, дода адитиви за максимална отпорност на хабање. Светски позната компанија Таркетт, која је у области подних облога "модни законодавац", стално ради на заштитним слојевима. Они покушавају да буду што функционалнији и истовремено су релативно танки да би олакшали производњу линолеума.
 • Француска корпорација Герфлор већ неколико деценија ствара и објављује оригиналне подне облоге. Истовремено, истраживање никада не одступа барем на неки начин од утврђених стандарда квалитета. Испитивање и испитивање узорака готових производа пролази најстрожим захтјевима.


 • Мађарски концерн Грабо користи фиберглас, максимизира свој живот и чини материјал стабилнијим. Савршено се одупире свим деформацијама, гаси буку и задржава топлину. Оптимална равнотежа слојева постиже се каландрирањем поливинил клорида.
 • Словеначка компанија Јутекс започела је своју дјелатност прије неколико деценија и истиче се не само својим огромним искуством, већ и активним кориштењем најновијихразвоју. Његови производи се добро продају чак иу Аустралији. Покривеност науштрб посебног третмана савршено одолијева влаги, интензивном сунчевом свјетлу, не мрља и лако се чисти.
 • Армстронг, транснационална компанија, највећи је на линолеуму на планети, познат је по својој одличној чврстоћи и отпорности на трошење сваког узорка својих производа. За Русију су предности њених производа, као што су уштеда топлоте и звучна изолација, посебно значајне.Полукомерцијални за кухињу и друге просторије се бира према примени основног слоја и заштитног слоја. Само ове слојеве и одредите колико добро ће се поклопац носити са изазовима. Ако је циљ да се обезбеди максимална дуготрајност и велика толеранција механичких оптерећења, дати приоритет заштитној траци. Али да се носимо са смрзавањем и буком, важније од снажне облоге.

Од додатних квалитета полу-комерцијалног линолеума, који је важан и за стан и за дом, стручњаци примећују антисептички ефекат, стабилност сликања, могућност коришћења са сталним дејством ваљака намештаја.

За влажне просторије потребно је само водоотпорно. По речима: да материјал не изгуби своје особине током транспорта, поставите га усправно и издржите радну температуру у просторији. Аклиматизација се одвија у 24 сата. Сазнајте све опције покривености: нема смисла плаћатиприлагодите се топлини, ако желите да грејете кућу само радијаторима.


Како бринути?

Ниједна поузданост подне облоге не значи да је можете ставити и заборавити једном за свагда. Свакодневна употреба је увек прљавштина, прашина, вишак влаге, и све то треба што прије очистити. Да не спомињем све врсте мрља које кваре изглед. За прање полукомерцијалног линолеума корисно је користити меке сексуалне марамице навлажене сапуном.

Категорично је неприхватљиво користити абразиве, тврде спужве и жичане четке. Уз сву стабилност премаза на притисак прикладно је користити специјалне облоге за ноге намјештаја.

Лепи примери у ентеријеру

Могућности дизајна полу-комерцијалног линолеума су прилично велике. Може да прикаже не само геометријске облике или да буде једнобојан, понекад садржи изражајне цртеже и украсе. Изузетно популарни су типови линолеума који репродукују природни камен (нарочито гранит), дрво скупих квалитета и сличне завршне обраде врхунског квалитета.Цртежи су увек јасни, живописни. Веома убедљиво изгледају као имитација мермерне површине или топљења плочица, не мање лепих и једнобојних решења.

О томе како правилно направити линолеум, погледајте овај видео.