Полице, нише, јастуци и радна плоха у купатилу од сухозида

Гипсана плоча је одличан начин да се унутрашњост купатила учини удобнијом и практичнијом. Полица, ниша или радна плоха у купатилу од сухозида, изграђене властитим рукама, омогућит ће да се соба украси без прибјегавања скупим украсним елементима.

Полице од гипсаних плоча у купатилу: предности коришћења

Зашто је главни материјал који се користи гипсана плоча. Одговор на ово питање је прилично једноставан и састоји се у доступности, јефтиности и једноставности употребе. Размотримо детаљно све предности.

Гипс картон је свестрани, пластични материјал који вам омогућава да креирате дизајне разних облика.

Плоче од гипс картона, намењене за купатила, третиране посебним раствором, које спречавају појаву плијесни, као што је то прикладно, јер се овде јавља прекомерна влага и стварање пара.

Могуће је направити лијепе и функционалне полице у купаоници у купаоници помоћу сухозидних плоча

Ормари од гипсаних плоча имају следеће предности:

 • Можете да одредите све облике и величине који одговарају ентеријеру одређеног купатила, а не стандардне моделе који су доступни у свакој продавници намештаја.
 • Захваљујући завршним материјалима који ће се користити за облагање, полице могу имати нестандардни изглед.
 • Гипсана плоча је издржљив материјал, а полице су дизајнирането су чврсте структуре које могу издржати много тежине.
 • С обзиром на чињеницу да је цијена листова сухозида малена, полице од ње ће имати ниску цијену.
 • Гипсана плоча не садржи штетне супстанце. Ово је сигуран материјал који не изазива алергијске реакције.
 • Плоче од гипс картона су једноставне за употребу, тако да приликом пројектовања и уградње полица нема проблема.

Прије свега, треба направити оквир који се причвршћује за зид. Ако при дизајнирању помисли на позадинско осветљење, потребно га је инсталирати унутар дизајна. Затим је оквир прекривен листовима сухозида, док су углови затворени перфорираним угловима. Спољни део полице је сложен и обрезан материјалом за завршну обраду. Предност ове полице која је створена властитим рукама је да се може инсталирати не само у купатилу, већ иу било којој другој просторији.

Ниша у купаоници од сухозида - погодан елемент декорације

Нише су коришћене још у давна времена. Ово је погодан конструктивни елемент, који представља рупу у зиду и служи као место за складиштење ствари. Ниша, омогућава ослобађање слободног простора, чини га функционалнијим и практичнијим. Поред своје основне намјене, ниша може послужити и као мјесто за расвјету точака, што интеријер чини романтичнијим и мистериозним.

Ниша вам омогућава да сакријете елементе комуникација који чине изглед купаонице мање репрезентативним. На пример,Водоводне или канализационе цеви могу бити скривене иза зида.

Да би се избегло корисно подручје, потребно је изградити нишу која се може користити као место за складиштење хемикалија за домаћинство или хигијенских производа. Ако не желите да се ниша издваја међу генералним стилским дизајном купатила, требало би да се суочи са материјалима који се користе за декорацију зидова. Ако ваши планови укључују нишу, онда ће сјајне нијансе и текстурирани материјали бити одлични помагачи у овом послу.

Елегантно надопуњује унутрашњост купатила прекрасном нишом сухозида

Пре него што започнете стварање нише у зиду, морате посветити велику пажњу његовом изгледу, величини и конфигурацији.

 • округли;
 • овални;
 • квадрат;
 • правоугаони;
 • Трапезоидни.

Ако дозволите ширину зида, боље је да уредите 2-3 мала него да направите један широк. Слободан простор у ниши се може напунити полицама од стакла или огледала. На тај начин ћете моћи да пружите спектакуларан изглед соби.

Када се планира постављање нише у близини извора воде, потребно је да се пројектује под благим нагибом. Спрејеви воде који улазе у продубљивање, слободно ће се дренирати, спречавајући појаву плијесни и неугодног мириса.

Лименка испод гипсане плоче - практично решење за свако купатило

Пртљажник испод судопера ће омогућити не само томаксимално искористити корисну површину, али ће додати шарм соби. Свака особа може да направи чашу са својим рукама, за то не морате бити врхунски мајстор. Ако уложите мало труда, посао ће се расправљати и неће вам требати много времена.

Ако желите да столица траје много година, треба да водите рачуна о облогама сувог зида.

Направите практичне ноћне столове у купатилу властитим рукама, главна ствар - унапријед, размислите о њиховом дизајну и купите све потребне материјале за рад

Као завршни материјал најбоље је користити плочице или мозаике. Изгледају врло хармонично у купатилу.

Типови штандова испод судопера:

 • Суспендован. Савршено се уклапа у унутрашњост малог купатила. Осим тога, чишћење подова неће донети много потешкоћа. Међутим, висећи модел постоља има један недостатак, не скрива цеви.
 • Подови. Таква клупа непримјетно скрива водоводне комуникације. Од минуса треба напоменути да су модели подова релевантни само у пространим собама. У малим купатилима, они ће изгледати превише гломазно и гломазно.
 • Угао. Ови модели савршено ће се уклопити у мала купатила. Идеални су за апартмане Хрушчов или мале породице. Угаони постоље не само да ће сакрити елементе дренажних комуникација, већ ће подићи и простор за складиштење хемикалија у домаћинству који ће знатно смањити простор.

Избор врсте постоља који вам је потребанјасно схватите да од ваше одлуке зависи не само естетски изглед просторије, већ и њена функционалност.

Неколико савјета о томе како направити цоунтертоп у вашем купатилу испод судопере са сувим зидом

Потребно је одредити висину и пречник стола. Најбоља опција је да нацртате цртеж који ће вам помоћи да одредите потребну количину материјала. Да бисте креирали цртеж, не морате имати неко знање или бити уметник. Главно је да одлучите о изабраном моделу, урадите све потребне мере и примените их на папиру.

Када бирате судопер, будите опрезни. Размишљајући о конфигурацији коју одаберете, бит ће теже направити радну површину.

Ако одлучите да инсталирате радну површину за суву градњу, треба имати на уму да она треба органски допунити дизајн купатила

.

Време је да се пређе на скуп конструкције:

 • Оквир је монтиран са металним профилима;
 • Причвршћивачи - вијци;
 • Добијени облик је прекривен сухозидом.

Рез за умиваоник се реже из сухозида. Добијена сува плоча је постављена на конструкцију и причвршћена вијцима. Добијена табела се пажљиво третира са водонепропусном композицијом, која спречава улазак влаге.

Како направити цоунтертоп у сухомонтажној купаоници (видео)

И на крају, желео бих да напоменем да се не треба бојати да створите своје руке. Производи од гвожђа ће вам помоћи да удахнете живот вашој породициГнездо, учините га удобнијим и удобнијим. Не бојте се, сви ћете изаћи!