Полагање зидова експандираних глинених блокова властитим рукама

Еколошки глина се активно користи у изградњи приватних кућа и викендица због своје сигурности за здравље људи, лакоће, одличних топлотно-изолационих карактеристика, лакоће. Зидови зидова могу привући професионалне занатлије или сами преузети посао. Са неким вештинама и алатима за изградњу, прављење зида није тако тешко.

Начини монтаже зида

За рад са глина је потребан традиционални алат за грађевинске радове. Комплет садржи ниво, гладилицу с гуменим чекићем, мјеру траке, нагиб, лопатицу, капацитет за припрему мјешавине зиђа. Препоручљиво је имати бетонску мешалицу и "бугарски". За рад на висини потребна је изградња шума. Број блокова се узима са залихом до 5%, а за армирање се користи посебна жичана мрежа или металне шипке пречника до 10 мм.

Важно: Фабрика комплекса Цхебоксари Воркс (представништво у Москви и московској регији хттпс://скб21.ру/цонтацтс/москва-и-московскаиа-област/) развила је варалицу за градитеље. нека врста незаобилазног асистента за изградњу у Русији, који се може преузети на сајту.

Блокови представљају универзални материјал, којим се могу градити зидови нестандардног облика, што изглед готове куће чини стилским и оригиналним. Прије почетка изградње потребно је одредити технологију зидања. Постоји неколико метода:

1.Ако је планирана додатна изолација ицигла украс, можете одабрати зид у пола или цијели камен.
2.Зид у два паралелна реда са грејачем у средини има малу топлотну проводљивост и погодан је за изградњу зимских кућа.
3.Технологија ширине 60 цм подсећа на кружну циглу. Обрада камења се врши, а шупљине између њих се загревају.
4.Да би се подигли разни помоћни простори, погодно је да се пола камена постави са обавезним распоредом оклопних појасева. 5.Изградња зидова гаража може се користити у 1-каменој ширини.

Метод монтирања глина не утиче значајно на технологију камења. Мења проток материјала и изолацију која се користи у конструкцији.

Технологија полагања блокова

За квалитетно извођење радова потребно је присуство изравнавања површине темеља. Обавезно је хидроизолација кровног материјала или сличних материјала. Као прво, постоје угаони блокови, чија инсталација зависи од накнадне инсталације. Висина слоја раствора не сме прелазити 30 мм. Сваки блок је изложен на нивоу.

Конструкцијска врпца се протеже дуж два угла, дуж којих се поставља први ред камења. На темељ се наноси малтер и врши се уградња блокова, од којих је сваки поравнат. Употреба лопатице омогућава равномерну расподелу зидне мешавине.

Након уградње првог реда, уградња керамичког бетона врши се заваривањем.Обезбеђује чврстоћу конструкције. Изнад другог реда дозвољено је коришћење специјалних адхезивних композиција уместо цементног малтера. Арматура је такође неопходан елемент у извођењу радова. Дебљина шипке од 8 до 10 мм је сасвим довољна за квалитетан зид. Дозвољена је употреба посебне мреже.

Керамзитобетон у изградњи кућа подразумијева уређење појаса за ојачање, који је распоређен на терет рогова, кровова, снијега. Након уградње горњег реда поставља се оплата и сипа се бетонска отопина. Препоручљиво је загријати Армпоидс.

Прије изградње зидова потребно је припремити план за полагање керамичког бетона и осигурати отворе испод врата, прозора, вентилације. У овом случају, бит ће мање у обради камена, а цијела структура ће изгледати лијепо. Добро направљено решење повећава поузданост зидања, тако да није вредно уштеде на потрошним материјалима.

Поуздано и функционално кућиште керамзитобетона по својим карактеристикама није инфериорно у односу на зграде од других материјала. Квалитетна завршна обрада чини куће топлим и наизглед атрактивним. Предност употребе материјала је могућност изградње куће властитим рукама, што може значајно уштедјети новац.