Полагање мозаика на сувом зиду у купатилу

Мозаик - материјал који је постао широко распрострањен у обради просторија које имају висок ниво влажности. Овај чланак испитује како се мозаици полажу на гипсану плочу у купатилу. Размотрите неопходне материјале и алате.

Да ли је могуће ставити мозаик на сухозид?

Због своје свестраности, свестраности и лакоће уградње, сува градња је један од најчешћих материјала за градњу и поправку.

Суво зид отпоран на влагу може се слободно користити у просторији са високом влажношћу. Са послом се можете носити.

Пре него што започнете поступак инсталације, потребно је да изаберете потребне материјале за рад. Укупан резултат рада директно зависи од квалитета одабраних материјала.

Главни проблем са мозаиком је флексибилност материјала. На дебелом слоју љепила можете направити зидане зидове. Још једна карактеристична карактеристика мозаика је да у потпуности понавља контуру површине. Дакле, на плочици ће бити видљива било каква закривљеност површине. Зашто је тако учинила? Због ове особине, премаз може стећи јединствену дубину слике. Али због тога постоје и додатни проблеми, цртеж мозаика је веома захтеван на површини. Ако треба да се држите равног дела зида, онда би требало да има идеалну површину без грешака.

Пре спајања материјала, мора се припремити зид. Ова процедура се изводи на два начина. Први метод укључује инсеби гипс ако је површина кривилинеарна. У другом случају користи се сува плоча за равну површину.

избор мозаика

Данас постоје многе врсте мозаика. Разлике су у облику, материјалу, величини. Произвођачи покушавају да своје производе чине јединственим и јединственим сваки пут. Ипак, техника монтирања свих врста мозаика је иста. Ако вам буџет није важан, препоручујемо да купите производе следећих компанија: Тренд, Бисазза и Сицис. Свака од ових фирми има свој чип. Они се разликују по величини, боји и технологији.

Кинески произвођачи добијају огромну популарност. Они имају ниску цену, али то не утиче на квалитет материјала. "Кинески" мозаик има леп изглед и дуг радни век. Залијепите га довољно једноставно.

Грађевински алати

Пре рада, проверите да ли су доступни следећи грађевински алати:

 • Шпатула, која треба да има две површине: равна и ребраста
 • Бушити да промијешамо љепило
 • ниво
 • Резач плочица
 • Посебно дизајнирани лепак за плочице
 • даљински крстови

Употреба електричног резача плочица

\ т

Ово је најквалитетнији и најефикаснији начин резања мозаика. Неће бити прашине, и не морате трошити њихову снагу на оштрицу, а рез ће бити високог квалитета.

Употреба овог алата је посебно релевантна када је рад на предњој страни огроман, јер је грађевинско тржиште електричнорезач плочица има високу цену. Минимална цена за то је две стотине долара.

Употреба ручног стационарног резача плочица

Овај алат је одличан за резање керамичких и мозаик плочица. Ручни стационарни резач плочица може се користити као мозаик у свом раду, као и обични људи. Прво, потребно је да направите ознаке на плочици, а затим да сами одрежете ознаку. Обележите маркер. Затим се мозаик или керамички материјал поставља на основу инструмента. Једна рука држи материјал, а други - ручку са точком.

Ако ваш рад има просечне запремине, онда је ручни резач плочица одличан. Трошак инструмента на грађевинском тржишту зависи од квалитета. Минимална цена је $ 40. Плочица високог квалитета кошта 300 долара.

Припрема сувог зида пре полагања мозаика

Како залепити мозаик на сувом зиду? Полагање мозаика на сувом зиду у купатилу треба да се спроводи у складу са упутством корак по корак:

 1. Прво морате завршити први слој сухозида. Да би премаз постао издржљив и затегнут, наношење прајмера треба да се врши у два слоја;
 2. У зависности од површине целог премаза, потребно је изабрати шему инсталације. Провести прорачуне броја плочица хоризонтално, дужина поклопца се мора подијелити на ширину плочице. Ако је остатак већи од половине ширине плочице, онда у овој ситуацији полагање мора почети са страном која се одмах повлачипажњу. Ако се све испоставило другачије, онда би полагање требало извести из средишњег дијела зида;
 3. Процес припреме лепљиве мешавине. Јавни и квалитетни производ је сухо љепило које вам омогућава да ставите материјал. Смеша се може лако припремити, пратећи упутства дата на сувом паковању лепка. Љепило сипајте у посуду која вам одговара, додајте воду и добро промијешајте. За овај поступак потребна вам је бушилица са специјалним прикључком. Нема потребе да се кува велика количина раствора, јер је вероватно да током полагања може да се стврдне. Стално кувајте раствор за један квадратни метар.

Процес полагања мозаика на сувом зиду

Мозаик има много предности. Главна предност материјала - то је мала величина, захваљујући којој се може ставити чак и на грубу површину. Мозаик резање је лако, јер је база месх. Како ставити мозаик на дривалл? Погледајмо како се мозаик плочица детаљније причврсти:

 1. Прво, каду, њене зидове и под треба очистити од прашине, прљавштине и старих премаза. Затим морате поравнати и полирати површину. Да бисте то урадили, морате нанети велику кожу;
 2. Након што је купка очишћена, наноси се љепило на облогу. Да бисте налепили производ, морате користити назубљену лопатицу. Композиција се такође може налепити на плочице у малим количинама. Осам или девет листова мозаик плочица треба да се залијепи да би се покрило подручје;
 3. Пластичне крижеве треба поставити између плоча плочица. Захваљујући њима постоји јаз;
 4. Потребно је да се мозаик стисне не рукама, већ гуменим ваљком и да се осигура да је растојање између листова једнако растојању између плочица;
 5. Онда морате ходати по површини мозаика, притискајући га. Да бисте то урадили, потребно је да користите специјално дизајниран роштиљ;
 6. Након претходног поступка уклоните љепило које треба уклонити кроз празнине. Помоћи ће да се намочи спужва;
 7. Након што се мозаик осуши. Време сушења - 36-48 сати;
 8. Након сушења потребно је затирка зачепљивати рупе, уклањати удаљене крижеве. Нанесите ћебад са шпатулом, и распоредите га са рибежом;
 9. Након исушивања потребно је елиминирати његове остатке. Затим сувом крпом направите полирање мозаика;
 10. Да бисте осигурали да ваш мозаични узорак задржи свој прекрасан изглед што је дуже могуће, потребно је нанијети посебно дизајнирани заштитни премаз. Моћи ће заштитити шав од влаге, а сама површина практично неће бити контаминирана. Али то не значи да не морате повремено чистити завршни материјал.

Ево шта требате знати да бисте поставили мозаик на сухозид. Овај процес је прилично лак, па почните радити са свим правилима и нијансама. Припремите квалитативну основу, можете је учинити једнаком. Купујете само квалитетне грађевинске алате и материјале. Купатило ће добити јединствен вањски изгледпогледај Купка ће засјати на позадини мозаика. Желимо успјех на послу!