Подни и зидни гасни котлови Протхерм - уређај, цене, рецензије

У љето, власници приватних викендица припремају се за сезону гријања, провјеравајући капацитет опреме, у случају квара - поправљају или набављају нове. Приликом одабира јединице за гријање, прије свега обратите пажњу на снагу опреме, а затим на начин потрошње горива. Према овим карактеристикама, плински котао Протерм је одличан.

Уређај има модел буџетске линије и разликује се од конкурената са ниским нивоом потрошње гаса и другим врстама енергије.

Спецификације

Словачка компанија "Протерм" је специјализована за производњу подних и зидних система за гријање, који могу бити и са једном и са двије контуре. Тренутно постоји велики број уређаја погодних за грејање великих или малих просторија.

Асортиман се дијели на категорије према врсти хране:

 • електрични уређаји;
 • гас.

Двокружна грејна опрема је неопходна за загревање куће и загревање воде.

Природа типа гријања воде:

 • постоји одвојено загревање течности за радијаторе и туш;
 • одвојено пијаћу воду.

У самом уређају, двокружни гасни котао је опремљен резервоаром за загревање воде укупне запремине 30-60 литара.

Једнокружни инжењеринг има индиректни топлотни котао. Другим ријечима, јединица има регулатор температурног сензора, којим је могуће произвести засебно гријање и гријањеводе.

ВИДЕО: Схема прикључка за зидни гасни котао на два зида

Врста: подни плински котлови и зидни котлови

Гасни котао се користи за просторије и зграде са укупном површином од 200 м2. За разлику од зидне опреме, техника има минималну количину аутоматизованих задатака, контролних елемената. Треба напоменути да због недостатка сложене аутоматизације, уређаји имају релативно ниску цијену.

Гасни котао Вовк КСО

Подни двокружни гасни котао је велик по величини и тежини, потребно је обезбиједити засебну просторију која одговара правилима заштите од пожара за уградњу таквог уређаја. Поред тога, потребно је обликовати димну цијев за уклањање продукта изгарања.

Зидни плински котао Протерм разликује се од подног градилишта за уградњу. Пакет опреме садржи чврсте конзоле, у ствари, са којима је јединица постављена на зид.

ПРОТХЕРМ РИСК 28. Двокружна турбина, 27 кВ

Мали термални инжењеринг заузима мало простора, не захтева посебну просторију. Инсталација се одвија у једноставној шеми, с којом се може носити чак и особа која нема одговарајуће вјештине. За систем није потребно подићи посебан димњак, јер је могуће повезати уређај са коаксијалним уређајем, који је дио инсталације.

модификација уређаја

Сви модели грејања се односе на одређену серију производње, која има стандардни сет аутоматскихзадатке и технолошке карактеристике.

Вармер Беар 40 КЛЗ

Гасни котао Промтерм Беар КЛЗ - једина серија подних биполарних уређаја, благоваоница са уграђеним резервоаром котла за ГВП запремину - 90 литара. Топлотни инжењеринг опремљен је гријањем и спремником ПТВ-а, капацитета варира од 18 до 50 киловата. Типови модификација:

 • КЛЗ 20;
 • Беар 30 КЛЗ;
 • 40 КЛЗ;
 • 50 КЛЗ.

Спецификације

20 КЛЗ

Беар 30 клз

40 КЛЗ

50 КЛЗ

Максимална снага у киловатима

12-17 /11-16

18-26 /17-25

25-35 /24-34

32-44 /28-42

Минимални ниво ефикасности

фром 90%

фром 90%

фром 90%

90%

Резервоар за воду, запремина у литрама

9

12

14

17

Тежина опреме без спремника напуњеног водом

140 кг

155 кг

180 кг

205 кг

Трошкови у рубљама

40.000

: 98.000

120.000

125.000

Серије имају електрични тип паљења, радећи са просјечним нивоом буке - до 55 дБ. Повежите се са течним или обичним доводом гаса. Максимална температурагрејање воде у гасним котловима има 30 клз, 20, 40, 50 серија - 85 степени.

Модели серије Кломо имају ниже трошкове, јер у систему нема таквих елемената као што су ПТВ и котао. Загревање измењивача топлоте, који се састоји од материјала од ливеног гвожђа, врши се уз помоћ модулаторског ињектора. Аутоматско покретање је резултат електричног регулатора.

Бреакинг тхе Беар КЛОМ /ПЛО

Серија се састоји од четири модификације, које раде са снагом од 18-50 киловата:

 • Беар 18 Клом;
 • 30 Клом;
 • Протерм Ведмид 40 Клом
 • 50 Клом.
\ т

Спецификације

Беар 18 Клом

\ т

30 Клом

Вармер Беар 40 Клом

50 Клом

Максимална снага у киловатима (гас, течни гас)

12-17 /12-17

\ т

18-27 /17-25

25-35 /24-34

32-44 /28-42

Минимален ниво на ефикасност

90%

90%

фром 90%

фром 90%

Резервоар за воду, запремина у литрама

9

\ т

12

14

\ т

17

Тежина опреме без спремника напуњеног водом

90 кг

110 кг

130 кг

150 кг

Трошковиин рублес

48 000

\ т

52 000

54 000

61,000

Једносмерни систем грејања, као и претходни модел, има ниво буке од 55 дБ, троши електричну енергију брзином од 15 вати по минути, што је много мање од конкуренције конкурената.

ТЛО систем грејања је независна подна серија агрегата. Опремљен је са четири слична претходна уређаја, модификацијама. Систем је направљен без проширења капацитета и ПРТ-ова. Има ограничен ниво аутоматских задатака, има само ставке које су одговорне за сигурност рада. Главна предност ове серије - технологија не захтијева повезивање на мрежу.

Плински котлови Терминал ПЛО - имају двосмјерни измјењивач топлине од јаког материјала од лијеваног жељеза, атмосферски пламеник, двоетажни сустав рада. Поред тога, као додатна опција, може се инсталирати уређај са присилним димом. Подијељена је у 5 модификација капацитета од 18 до 49 киловата. Сматра се буџетском верзијом, чија просјечна цијена варира од 35 000 до 66 000 рубаља.

Протхерм ПЛО Беар

Системи за грејање који се монтирају на зид подељени су на следеће типове:

 • МОВ, МТВ - Цхеетах;
 • ВХО, ЦОО - Пантхер;
 • КТВ, КОВ - Пантхер;
 • ЈТВ - Јагуар.

Зидне јединице првог типа опремљене су измењивачем топлоте од нерђајућег челика, системом високог притиска, пумпним циркулатором, трослојним вентилима. Подела је подељена на два делаглавне модификације - 25-30 киловата.

Гасни котао Поттер Пантхер разликује се од осталих модела чињеницом да спада у категорију турбопуњеног двокружног топлотног инжењерства са затвореном пећи, вентилатором и присилним испусом. Модификације ЦОО-а, које постоје само са капацитетом од 25кВ, али нису опремљене другим кругом за ХВАЦ рад.

Сви процеси, од укључивања опреме и завршетка превенције рада, су аутоматизовани. Котао Поттер Пантхер на тржишту топлотне енергије има просјечну цијену од 40.000 до 60.000 рубаља.

Зидна јединица Јагуар 24 кВ и 11 сматра се најприступачнијим уређајем за гријање у линији Протерм. Топлотна техника може произвести 11 литара топле воде за шездесет секунди. Такође, у аутоматизованом моду модулације пламеника, систем је опремљен регулаторима топлотних оптерећења свих кругова грејног уређаја и ПРТ.

\ т \ т \ т

Спецификације

11 ЈТВ

Боилер Поттер Јагуар 24

Максимална снага у киловатима

\ т

11

24

\ т

Минимални ниво ефикасности

90.2%

\ т

90.2%

\ т

Експанзиона посуда, запремина у литрама

\ т

7

\ т

7

\ т

Тежина опреме без посуде напуњене водом

\ т

29 кг

30 кг

\ т

Цена у рублама

26.000

\ т

35 000

мишљење купаца

Купите јединицу за гас од произвођача "Протерм" само зато што има много позитивних коментара од корисника.

Поттер Поттер

  \ т
 • Трошкови - у односу на друге произвођаче котлова за гријање, Протерм има прилично велику серију буџетских јединица, која укључује 11 модела;
 • Једноставност употребе - опрема има једноставан контролни систем, а недостатак велике количине аутоматизације генерално поједностављује рад;
 • Без буке - запремина од почетка и рада уређаја не прелази 55 дБ.
 • Зидни систем има атрактиван изглед који не нарушава било који стил дизајна.
 • Економично у раду - сви уређаји серије са малом потрошњом економично троше гориво.
Нажалост, Поттер Пот има негативне критике. Конкретно, потрошачи примећују следеће:

  \ т
 • одржавање путева и резервни делови;
 • постоје сервисни центри не у свим градовима - углавном се налазе само у великим градовима;
 • већина модификација зависи од снабдевања електричном енергијом.
 • захтева редовно превентивно чишћење или замену филтера.

Опћенито, плински котлови Терминала у цијелој линији сличне опреме других произвођача и марки одликују се најповољнијом цијеном, елементарним радом и ергономским изгледом.

ВИДЕО: Како одабрати правугасни котао. Екперт Адвице


Нормална 0 МицрософтИнтернетЕкплорер4