Под у ходнику (50 фотографија): боље је кревет у ходнику - комбинован или текући, за избор дизајна, карактеристике топлог пода

Ходник - визит карта било ког дома. У њеном окружењу можете много тога разумети о власницима куће, научити њихов укус и добробит. Стога, ова просторија треба да буде пријатна и естетски привлачна. Важан фактор у унутрашњој композицији је подна облога: она захтијева повећану пажњу, као и свакодневно излагање негативним факторима. Одаберите под за ходник.просторије

\ т

Ходник - посебна просторија која се разликује од других високих пролаза. Овде је под потребно често чишћење, треба га опрати, обрисати, уклонити свакодневну контаминацију. Ако су улице снијег или киша, оптерећење на поду се подиже. Специфичности просторија су такве да је то јединствен пролаз.

Стога је од највеће важности да свако загађење са улице не може ићи даље од просторије. И овде много тога зависи од пода: ако је премаз лош, прљавштина се може померати на полици са ципелама, заједно са капљицама кише падају на зидове.

Поправка ходника се врши у задњем заокрету, када су главне просторије спремне. То вам омогућава да уштедите простор од прекомерне прашине и прљавштине. Међутим, ако се планирају велике промене које захтевају уклањање старог премаза (на пример, плочица), мораће или да затвори друге просторије у полиетилену, или да уклони плочице у исто време када и друге просторије. С једне стране, може изгледати незгодно, ас друге - спасит ће вас од прекомјерног чишћења.


С обзиром на посебностипросторија и материјал је важно да не заборавимо: избор покривеност, треба да се придржавају практичности и не заборавите осветљење. Хала има ретку прозор кроз који је испуњен са природним светлом. У већини случајева, то је осветљен вештачким изворима светлости. Неопходно је да се под не прикривен интензитетом луминесценције. Зато нијанса - један од важних фактора.

Палета боја различитих материјала омогућава различите опције. Није неопходно да се уради под суморна: постоје многе сорте дрвенастих тонова од светлости до богатих. И можете користити лукав пријем избора хетерогена текстуре са транзицијом у боји.


кат: про и контра

С обзиром на широк дијапазон материјала приказаних на грађевинском тржишту, изаберите третман пода не треба пуно. Међутим, сваки од њих има своје предности. Желим да поставе био беспрекоран и поуздан, важно је да је опција била буџет, али трајан. Да би се разумело оно што је потребно врста материјала, важно је знати предности и слабости сваке од њих.Обимна листа подног материјала има неколико варијанти које су у велике потражње. Ту спадају:

 1. Паркет;
 2. флооринг;
 3. ламинат;
 4. Тиле;
 5. граните;
 6. линолеум;
 7. Самоподешавајућа спрат.


Паркет

Паркет плоче су вештачка дрво порекло ушао у одређени образац. Барс продуцед углавному облику пруга правоугаоног облика, мада, ако дизајн сугерише, оне могу бити трокутасте, квадратне или са узорком, састављене заједно са другим фрагментима одређене композиције. Паркет се слаже на равну површину помоћу специјалног мастикса.

Такав премаз је издржљив, али не толерише продужени контакт са водом, брише се под утицајем абразива и захтева трајно облагање површине.


Паркетна даска је аналогна вештачким дрвеним шипкама (храст, буква, бреза, јасен). Састоји се од три слоја: дно се амортизује из буџетских врста дрвета (углавном црногорице), просјечне стабилизације и врха скупљих и вриједних сорти дрвета. Слагање се врши слично као код ламината, уз употребу специјалних ливених спојница.

Приликом одабира, важно је имати на уму да стабло мора бити густо.

Паркетна плоча изгледа лијепо, омогућава бојање лаком, али овај премаз је осјетљив на прљавштину, боји се воде и кућних кемикалија.

ламинат

Завршна обрада овог типа је вишеслојна превлака, на основу које се користе плоче од влакана високе густине. Средњи (декоративни) слој се састоји од чврстог папира, горњи је заштитни. Ламинат је скупа врста подне облоге која има класификацију и погодна је за слагање у стамбеним зградама и индустријским просторијама. Кућна је и комерцијална.

Монтажа материјала врши се на подлогу за изравнавање и звучну изолацију. Овај премаз пружа локални поправак, прилагодљивпод било којом површином од природног дрвета и камених материјала, коже, метала, прилично је једноставан за уградњу, издржљив, стабилан при великим оптерећењима, отпоран на воду и прљавштину.цријеп

Керамичке плочице су производ обраде глине високе температуре. Разликује се у различитим облицима, величинама, дебљини и боји. За подове користити снажнији и дебљи поплочани материјал, јер управо он одговара техничким карактеристикама подних облога.

Ова сировина је одлична верзија подних плочица. Плочица је издржљива, изгледа лијепо, лако се одржава, има високу отпорност на хабање. Међутим, са много предности, он чини површину пода хладном, а понекад и клизном.Керамички гранит је побољшана алтернатива керамичким плочицама, које су, поред формирања, под високим притиском. Вани су фрагменти квадратног или правоугаоног облика, који су, као и плочице, залијепљени љепилом за плочице на равну површину бетонског пода. Керамички гранит је скупљи од аналогног, практичан је, отпоран на детерџенте у домаћинству, не упија влагу, хигијену.

Међутим, морате га дати искусном мајстору: стављање фрагмената на под није довољно за свакога. Осим тога, материјал је скуп, па се ријетко користи.


линолеум

Овај третман је буџетска алтернатива ламинату и паркету, иако су његова својства понекад чак и боља од њих. Она је подељена надве варијанте: ролна и фрагментарна. Сировина је класификована у три класе (домаћинство, полу-комерцијална и комерцијална), различита дебљина заштитног слоја и варијабилност ширине.

Може се ставити у велики лист без спојева, користећи у поду ходника и пода ходника. Линолеум се лако поставља, тако да га можете положити својим рукама без ангажовања специјалисте.

Линолеум плочица наликује на лепљени линолеум, попут керамике.

течност

Самонивелишући под - монолитни завршни слој без спојева, који је течни материјал на бази полиуретанских или епоксидних смола, минералних пунила и декоративних адитива. Замрзава се у року од једног сата након наношења на површину и износи до 5 мм ширине. Овај премаз је издржљив, еколошки прихватљив, ватросталан, потпуно затворен и отпоран на вишеструко чишћење. Технологија вам омогућава да направите прекрасну 3Д слику са тродимензионалном сликом. Мање сировина је висока цијена и потреба за савршеним усклађивањем спола.


комбиновано

Комбинирајући материјали вам омогућују да лишете подних облога од досаде. Због великог асортимана сировина различите текстуре и дебљине, може бити прикладно комбиновати га међусобно. Технике су различите: може покривати један тип модула или комбинацију различитих сировина, примати контраст или повезивање.

Можете да комбинујете више од два или три различита материјала за облагање и да их спојитеупотребом игле или чипке која се причвршћује, на пример:

 • ламинат и линолеум;
 • плочице од ламината и линолеума;
 • вештачки камен и ламинат;
 • керамичке плочице и линолеум;
 • природни камен и паркет.

Могуће је зонирати делове врата и ходника, да би се преместила слаба стабилност премаза заменом у одређеним подручјима.

Лако је то урадити: многи материјали се лако секу и дају прави облик.

Топли подови

Систем "топлог пода" је метода загријавања пода помоћу неколико технологија. То су електрични каблови, језгра угљена, еластични инфрацрвени и водени системи.

Постоји веза између избора подне облоге и овог система. Од начина загријавања пода овиси о избору подне облоге. Главни су линолеум, паркет, ламинат, цријеп, као и полимерни и винилни премази.

Поред система "топли под" комбинира тепих.


Ова изолација има своје нијансе: премаз мора бити одабран према јачини, вањским карактеристикама, сложености полагања и нивоу топлинске проводљивости. На пример, успешно решење ће бити керамичка плочица: она ће се загрејати када се загреје у просторију.

  \ т
 • Ламинат је прикладнији за подове са топлом водом: услед топлотне отпорности, неће се деформисати када се загреје.
 • Са системом за загревање воде може се полагати линолеум: он ће равномерно расподелити топли ваздух кроз ободходник
 • Паркетна даска за водоводни систем није прикладна, јер брзо губи свој облик.


Шта друго да обуче?

Поред главних материјала, под може бити прекривен тепихом. У суштини, то је алтернатива тепиху, има структуру пилота, савршено упија буку и даје поду топлину. Међутим, таква обрада се може назвати практичном. Под у ходнику је чист сваки дан, што се не може урадити са тепихом. Због чињенице да премази покривају цијелу површину, платно се не може протрести, очистити или опрати.

Алтернатива тепиху су трагови. То су капути од тепиха правоугаоног облика, који се разликују по дужини хрпе, понекад их уопште немају (безворсовие варијанте) и могу се налазити на било ком месту ходника, уређујући стан. Ово је додатак подној облози. За разлику од тепиха, лако се његују, имају свијетле боје и штите површину од абразије.Обојена решења и облици

Палета боја подне облоге варира и зависи од стила просторије, степена осветљености, укупне површине, броја унутрашњих предмета. Осим тога, кључни фактор је укус власника куће. Неки вјерују да боја мора бити дефинитивно тамна, други су сигурни у обрнутом смјеру, увјеравајући: важну естетику.

Као резултат тога, избор првог класика (тамна боја, дизајн у облику дасака, квадрата мермера или мозаик плочица), предности других - болдидеје (комбинација црне са белом, светлих боја у комбинацији са тамним контрастом: оригиналне плоче, лукови, полу крила, коврчави резови и таласи).Најпопуларније нијансе подних облога су тонови беж и смеђе боје, као и боја цигле, мермера, камена, неутралних боја (светло сива, разријеђена црна). Дизајн узима у обзир природност боје: тако да под изгледа солидно, без прекида опће идеје о стилу. Можете одабрати друге боје, то је прикладно у случају подних облога, линолеум мозаик.

Боље је обратити пажњу на текстуру: то може бити ефекат старења, грубог дрвета, рељефног камена.критеријуми за избор

Схватајући да су они главни типови обраде, остаје да се утврди која је боља. Не постоји ригидан одговор на ово питање: свако бира оно што му одговара за укус и буџет. Поднице ходника се разликују од осталих врста подова. Мора бити у складу са наведеним захтјевима специфичности.

Важно је да буде:

 • отпоран на абразију, различите отпорности на повећани удар абразива;
 • отпорност на влагу, која не нарушава његову структуру током дневног влажног чишћења;
 • има хемијску инертност, која предвиђа чишћење површине различитим хемијским препаратима без уништавања структуре;
 • одбија од прљавштине, што олакшава свакодневно чишћење;
 • је посебно издржљив, отпоран на механичка оштећења разних


  \ т
 • еколошки, који не емитује штетне материје у ваздух;
 • је прави бренд (данас постоји много фалсификата који су извана тешко разликовати од оригинала у тренутку куповине);
 • је естетски угодан, способан да се добро уклопи у околину;
 • је приступачна, а не губи своје квалитативне карактеристике;
 • је лаган и лако се монтира, не компликује слагање;
 • дугорочно, израчунато за најмање 10-15 година без потребе за прилагођавањем.


Като, дизајнерскиот приступ е важен:

 • Важно је придржавати се принципа једне композиције: подна облога може поновити вишеслојни плафон;
 • третман пода може имати ослонац за унутрашње предмете по боји, цртежу или текстури;
 • може обухватити зонирање ходника до подручја различитих степена пропустљивости;
 • у подручју највећег оптерећења потребно је користити стабилнији материјал практичне боје;
 • можете користити поклопац са шаблоном: тако да ће мрље које је тешко уклонити бити мање видљиве;
 • важно је искључити из листе бијелу боју: чак и уз појачано прочишћавање, он касније виче.Након утврђивања врсте сировина, сложености полагања и изолације, важно је извршити куповину у доказаној радњи. То ће вам омогућити да инвестирате у квалитетну робу која ће се задржати на поду већ дуже време.

Пре него што купите, можете погледати рецензије правих купаца о томеобрада, пожељно у изградњи форума: експертска мишљења ће пружити вриједне информације о суптилностима рада, и тиме смањити вријеме облоге.

Важно је израчунати материјал тако да слагање има минимум спојева. Осим тога, можете користити примјере дизајна како бисте атмосферу довели у предворје домаће удобности и посебног стила.

За више информација о томе како одредити подну облогу у ходнику, учит ћете из сљедећег видеа.