Плутени компензатор између плочица и ламината: чеп за течност за зглобове, употреба кортикалних заптивача

Ако ћете променити под у соби, припремите га унапред да бисте избегли проблеме спајања различитих површина. Чак и исти материјали треба да буду међусобно повезани како се не би покварио општи тип поправке. Многи људи не желе да праве зглобове оловком, а уградња течних материјала је немогућа без посебних вештина. Најбољи избор у овој ситуацији су плутени компензатори, који савршено надопуњују сваки ентеријер.


Карактеристике и предности

Одлучујући да затворите прекидач без уситњавања, сусрест ћете се с проблемом - помјерањем два материјала за облагање. Ово се посебно односи на ламинатне подове. Зато већина људи престаје да бира џепове са празнинама и седиштима за зглобове.

Модерни произвођачи нуде велики избор профила који се разликују по материјалу, цијени и својствима. Међу технологијама без прагова, најбољи избор је кортикални компензатор. Поседује приступачну вредност, једноставност инсталације и висок квалитет.


Цуветери се широко користе за дизајнирање ламинатних спојева са другим материјалима, као што су подне плочице. Прилагођавање је трака чепа који се причвршћује за спој. Након тога се полира паркетом и прекрива заштитним лаком. У незаштићеном материјалу плуте, прљавштина и прашина се накупљају у великим количинама. Такође, временом често почиње да се квари и руши. Стога стручњаци не препоручујуигноришите тренутак покривања лака.

На тржишту, компензатори су представљени у различитим бојама. То вам омогућава да изаберете оптималну опцију, која се савршено уклапа у унутрашњост одређене просторије или друге просторије.


Компензатор је направљен у облику плоча. Купац сам реже траку жељене ширине. За то ће вам требати само владар, оловка и оштар нож.

За разлику од гумених делова и силикона, гарантовано је да се компензатор за све време рада не стврдњава. Друга карактеристична карактеристика таквог конектора је његова еластичност. Пошто се ламинатна плоча компримира и одваја током употребе, компензатор мора бити еластичан.

Без обзира на промјене у дасци, плута ће стално имати свој изворни изглед. Гумени елементи немају ову својину.

Непобитна предност употребе цеви између плочица и ламината је могућност да се лако нанесу било какву нијансу помоћу тонирања. Важна ствар је и еколошка прихватљивост материјала. Због тога се плута може сигурно користити у стамбеним подручјима.

Лако је самостално инсталирати кортикални компензатор. Ако изаберете одговарајућу величину, инсталација ће трајати најмање времена. Са истом лакоћом, чак и новајлија ће бити у стању да растави детаљ, а да не мора да уложи много напора.


Параметри компензатора могу бити различити:

 • стандардна дужина је 900 мм, максимална дужина производа је 3000 мм;
 • ширина - 7 мм и10 мм;
 • минимална висина - 15 мм, максимална - 22 мм.

Материјал стандардне дужине, примјерен за примјену, ако се спој налази испод врата. У овом случају, ова величина ће бити сасвим довољна. У другим ситуацијама, морате међусобно повезати вишеструке компензаторе или направити појединачну наруџбу.


Захтеви за инсталацију

Стручњаци износе строге захтеве за прелаз између плочица и ламината.

Само узимање у обзир свих нијанси може постићи одличан резултат:

 • Рубови плоче и ламината не смију бити неисправни.
 • Ламинат лоше толерише ефекат високе влажности, тако да се његова ивица треба третирати специјалним супстанцама.
 • Ако је плочица постављена на страни реза на спој, она се полира.
 • Компензатор је изрезан по висини. На овај процес утиче дебљина материјала који се користе. На пример, ако је материјал 12 мм, а облога 1 мм, материјал са ножем за сечење сече испод 13 мм висине.


технологија слагања

Вјерује се да се прво поставља плочица, затим се поставља компензатор и тек тада је потребно започети полагање ламината. Ова процедура је погрешна, јер је најбржи материјал увек први који се монтира. Од њега зависи завршни ниво обновљеног секса.

Поред материјала за облагање, обавезно купите заптивач и јаки лепак (на пример, течне нокте). Заптивач ће бити потребан да би се сакриле мале кривине плоче или ламината.

Када бирате боју, задржите се на ономе што ће одговарати тону пода.


Компензатор између пећи и ламината је подвргнут одређеном низу акција:

 • Темељно очистите под од прљавштине и прашине.
 • Нанесите танки слој лепка око ивица материјала за облагање.
 • На љепило, уметните компензатор и учврстите га на крају.
 • Подигните траку са ламиниране ивице и сипајте мало заптивача. Ово ће вам омогућити да сакријете мање мрље, као и да залијепите траку на панеле.
 • Остати између компензатора и ламината, уклонити заптивач влажном спужвом, а затим обришите површину сухом крпом.
 • Покренути полагање плочица. Да бисте то урадили, користите специјални лепак, не заборављајући да изложите материјал на нивоу.


Максимална стандардна дужина компензатора је 0,9 м. Према томе, за спојеве са дужом дужином користи се неколико трака које ће створити додатне спојеве.

Компензатор плута се такође користи за закривљене зглобове. Флексибилан је, па се проблеми са његовом инсталацијом не појављују. Али имајте на уму да током дужине транзиције дебљина рупе треба да буде иста. На тај начин изрежите плочице и ламинат са максималном прецизношћу.


Када се користи чеп за течност?

Произвођачи такође нуде компензатор у облику течне мешавине. Чеп за течност између два материјала за облагање омогућава слободно кретање поклопца. Истовремено се повећава иСужавање ламината не утиче на изглед површине.

Чеп за течност служи за затварање празнина у паркету, уклањање шкрипе и враћање првобитног изгледа пода. Успешно се користи не само за паркет, већ и за места на којима је потребно успоставити заштиту од буке и високе влажности, уз очување топлоте.


Посебне вештине за рад са течним чепом неће бити потребне. Главно је придржавати се основних захтева (очистити површину од прљавштине и прашине, осушити и третирати први слој).

Међутим, течна чеп има и недостатке. Након што га ставите у собу, мораћете да урадите опште чишћење.

Поред тога, неопходно је врло брзо радити са овим материјалом због његове велике брзине сушења.

Познати произвођачи и ценовна категорија

На данашњем тржишту најпопуларнији су кубни компензатори из Русије, Њемачке и Пољске. Међу произвођачима течних компензатора, француски брендови су добро доказани.

Елементи дрвећа дрвећа плуте који се узгајају на плантажама Медитерана и Кавказа користе се као сировине.


Цена за такви заптивки није превисока:

 • Цена компензатора варира од 100 до 150 п. Цена је више погођена величином прага.
 • Компензатор листа се процењује на 1000 рубаља по листу.
 • 0,5 л. Течни чеп кошта око 180 г. У овом случају на цену утичу произвођач и регион.Приликом избора сличних материјала, не заборавите на сигурносне карактеристике. Природно дрво и хемијске композиције које пропуштају материјал светле. При куповини грађевинског материјала обавезно проучите документе који потврђују аутентичност робе. Дајте предност опцијама реномираних произвођача.

Како да се савршено уклопи између ламината и плочица, погледајте следећи видео.