Плочник у ентеријеру

Пецхорес се прилично успјешно примењује у дизајну ентеријера, па шта је композиција у стилу петхмера? Ово је грациозна комбинација у чврстом комаду плочице. Невероватно је да га можете креирати својим рукама, само користећи обраду једне серије, али различите нијансе. Упркос чињеници да се таква техника првобитно појавила у шивању, она се у пракси прилично успјешно примјењује у дизајну интеријера.

Сама Пецхора, као унутрашња декорација у облику намештаја, појавила се прва у Сједињеним Државама. У Европи се шири не уобичајена керамичка плочица на украсу за под и зидове почетком Шпаније, већ је иза њега идеја покупила и друга земља, укључујући Русију.

Керамичка плочица за третман

Керамичке плочице се дуго користе за обраду, али су углавном биле монотоне или са неким ненаметљивим дизајном који не привлачи пажњу.

Вивес керамичке плочице се користе у готово свакој просторији, али најбоље изгледа у кухињи

Успут, међу произвођачима је истакнуто неколико техника употребе пећи у декорацији. Условно су подељене у неколико категорија:

 1. Декорација стабла (тзв. Цхиц-цомпоситион).
 2. Цолеа-керамика, која се углавном користи за декорацију купатила.
 3. Вивес. Такве колекције се могу користити у готово свакој просторији, али најбоље изгледају у кухињи.
 4. Водевил. Керамичке плочице са најсложенијим орнаментом.

Наравно, техничармного више, јер не постоје никаква ограничења на обрасце или облике. Патцхворк се чак може користити за украшавање плочника плочника.

Темељ стилистике је управо стварање цвјетних или шарених композиција, растрганих на условним крхотинама. Али коначни тип плочице зависи само од маште произвођача.

Плочице на поду виле: варијанте

Керамичке плочице се углавном користе за подне облоге. Једини недостатак је лоша термичка изолација. Према томе, у оним областима где се користи као главна подна облога, препоручује се уградња система подног грејања (погодно за цеви за топлу воду и специјалне грејне простирке). Иако се то углавном односи на приватне куће, а не на станове.

Међу керамичким подним плочицама су најпопуларнији обрасци

Која је разлика између плочице за под? Дизајн, као и њихова стилистика, обично су идентични. Разлике су само у дебљини саме плочице. За секс је масивнији да издржи велико механичко оптерећење. У другој, разлике нису значајне.

Понекад могу имати различите величине. За под - више, за зидове - мање. То се ради из једноставног разлога што се плочица, која се причвршћује за вертикалну раван, може опустити под великом тежином. Ако је мањи онда је вјероватноћа таквог резултата знатно нижа.

У односу на декор керамичких плочица за под, у овом тренутку у частследеће варијације:

 • декор испод одређене површине (дрво, ламинат, метал);
 • узорак апстракције;
 • монотони цријеп, али с одређеном текстуром;
 • комбинација светлих нијанси.

Најпопуларнија плочица са узорком. Овдје можете рећи неколико ријечи о завршним материјалима твртке "Цицогрес". Ово је шпански произвођач керамичких плочица, који је у више наврата освајао дизајнерску уметност својим смелим комбинацијама светлих боја и замршених дизајна. Али док он преферира једноставне тонове, више игра на контрасту (на пример, црно-бело, беж-зелено, црвено-жуто) и тако даље. На први поглед, то су уобичајене грешке дизајнера, али у пракси све изгледа веома атрактивно, свеже и необично.

Керамички гранит: Пецхора

Плочица од керамичког гранита сматра се поузданијом од керамике, јер је направљена од песка и мјешавине минералних компоненти. Али кључна разлика је бојање. Основа керамичког гранита по цијелој површини и дебљини има хомогену нијансу. У керамици је, по правилу, осликан само дио лица. Због тога се њен узорак временом може смањити, или чак уопште избрисати ако је лакирање лоше квалитете.

Захваљујући јединственој каотичној структури плочице од керамичког гранита, можете створити невероватне обрасце било које сложености

Керамичка гранитна плочица нема такав недостатак. Лако ће служити најмање 10 година и истовременоће остати атрактивна.

Във връзка с основните разликите в керамическом граните:

 1. бојење по волумену базе;
 2. узорак или декорација је пожељно текстурирана, не састоји се од компоненте за бојење, већ од минералног састава;
 3. друга технологија производње (ложење на температури од око 1,4000 степени);
 4. недостатак лакираног слоја (емајла);
 5. више тежине.

Суштински, керамички гранит има само један значајан недостатак - малу отпорност на пуцање. Због тога је много теже транспортовати, али након слагања, може издржати много више статичког оптерећења.

Како виле припадају керамичким плочицама? Захваљујући јединственој каотичној текстури овог материјала, можете створити невјеројатне узорке било које сложености. Занимљиво је да је такав дизајн нашао такву популарност да је керамичка плочица од гранита у стилу виљушка направљена чак и од Русије. Изгледа посебно лепо у купатилу и кухињи.

И да ли има неке недостатке? Да, огреботине су веома брзе због песка и фине прљавштине. Наравно, то ће негативно утицати на комадиће слике. Зато, ако се кладите на плочицу од керамичког гранита, боље је изабрати онај који се монтира без шавова.

Декоративне виле за плочице: Русија

Када сте се дотакли теме производње плочица од керамичког гранита у Русији, требало би да кажете о његовом појављивању на тржишту потрошача. По први пут у серијској производњи укључена је и фабрика "Мараззи Керама". То је топрилично аматерска али успјешна компанија, која је основана 1988. године у граду Орелу. Упркос њиховој невеликој производњи, њихове плочице су веома популарне због своје ниске цене и усклађености са свим европским стандардима квалитета.

Плосадь русских произвајалцев је популарна због усклађености са европским стандардима квалитета

У овом тренутку они производе не само покривање керамичког гранита на поду, већ и на зидовима, плафону (иако је употреба таквог третмана на плафону - контроверзна одлука). Али главни врхунац компаније је да је дизајн плочице направљен од стране италијанских мајстора. Овде они тачно знају и могу да примене патцхворк у пракси.

Од 2000. године готово свака фабрика за премазивање подова је произведена на плочицама од вила. Међу њима су "метални кермети", "Шахтинска плочица", "Естима" и многи други.

Међутим, ради праведности, треба напоменути да је, упркос високом квалитету грађевинског материјала, домаћа производња у иностранству драстично нижа од дизајна.

Руски дизајнери више воле једноставне обрасце и цртеже, док исти Италијани праве праве радове. Неке од варијација које је створио Цицогрес су генерално патентиране.

Међутим, приликом одабира плочица за ваш дом, следећа правила треба поштовати:

 • Комбинација саме плочице и унутрашњости не би требало да буде оштра или превише контрастна, осим ако је постављена на основу дизајна.
 • Не треба да штедите. У продаји је јефтина плочица са вртоглавим цртежима. По правилу, ово је лажњак за производњу било које познате компаније.
 • У погледу квалитета, руска плочица није нижа од страних.
 • Боље је користити плочице велике величине. Комбиновање две стандардне величине није забрањено (тако да можете, на пример, да креирате нумере које замењују простирке).

Патцхворк плочица (видео)

Пожељно је да патцхворк у керамичкој плочици не пројицира никакву слику. Могуће је креирати неку смислену композицију, али је боље да тај посао поверите професионалцима.

Патцхворк плочица (фото)

85 )