Плочица "Керамин" (67 фотографија): Белоруска колекција керамичких мозаика и плочастих производа за сорте и пол, величину и сведочанства плочица

Керамичке плочице данас су широко употребљив материјал у грађевинским и завршним радовима. Без ње немогуће је замислити третман купатила, кухиње, купатила. Под плочице је у стању да украси и интеријере дневног боравка. А у комерцијалним просторијама плочице - то је једноставно незамјењив и врло згодан материјал. Стандард квалитета је производња шпанских и италијанских произвођача. Али не бисте требали трошити новац на страну робу ако можете у потпуности наћи достојну замјену са квалитетом и јефтинијом вриједношћу, водећи рачуна о производима бјелоруске компаније "Керамин", која у керамичкој индустрији ради више од 60 година.

О компанији

Историја компаније Керамин почела је 1950. године са лансирањем Минске фабрике цигле бр. Следећих 67 година производње проширило се, променило и модернизовало. Данас је компанија једна од највећих у керамичкој индустрији у источној Европи и специјализована је за производњу керамичке цигле, керамичког гранита, плочица и санитарне керамике. У протеклих 10 година Керамин је препознат као водећи бренд у потрошачкој номинацији, као и најбољи грађевински производ.

Компанија на тржиште пласира модерну плочицу са високим квалитативним и оперативним карактеристикама, која се обезбеђује коришћењем иновативних стратегија, континуираним радом на новим пројектима и унапређењем производног процеса.Производне линије предузећа опремљене су савременом опремомВодећи европски произвођачи са којима Керамин сарађује дуги низ година, што нам омогућава да не останемо на терену и наставимо даље у свом развоју, одржавамо висок ниво квалитета и широку палету производа.

Керамичке плочице су еколошки материјал за прераду, јер се као природни материјал користе само природни материјали чији се квалитет константно контролише. Сигурност и еколошки квалитет производа, као и производни процес, потврђени су одговарајућим сертификатом (домаћим и европским).

Компанија има разгранату малопродајну мрежу, коју представља 27 представништава. Керамин продаје своје производе не само на територији Бјелорусије, већ их испоручује иу Русију, САД, Канаду, земље Азије и Европе.


\ т

Белоруска плочица "Керамин" је намењена за облагање зидова и подова површина. Доступан је у разним бојама, дизајну, форматима и фактурама. Свака колекција садржи подне и зидне плочице, као и сет декор - фризова, уметака, панела (изведених у општем стилу серије).

Облога од керамичких плочица може бити мат или сјајна, текстурирана или равна равна. Производни процес обухвата неколико узастопно паралелних фаза, специфичних за производњу стакла и остакљених материјала.У почетку се база припрема из сировине. Да би се то урадило, сви материјали су прво допирани, затим смрвљени и мешани. Глина се комбинује са водомна конзистенцију киселог врхња, а затим млевен са непластичним адитивима. Резултат је клизач. Фаза стварања екструдера састоји се од неколико процеса, током којих се осигурава пријем материјала спремног за прешање са заданим техничким параметрима.

Затим наставите са процесом пресовања, који се изводи на полу-сухи начин. Прашкаста смеша, која има облик праха, се пресује са две стране, што доводи до деформације и померања гранула. Због тога се поставља потребан ниво чврстоће готовог производа. У овој фази се користи преса која има напор од 6200 тона

Након поступка прешања, плочица је изложена сушењу врућим зраком. Током овог процеса, плочица се прво загрева, затим испарава вишак влаге и хлади се. Следећа важна фаза је декорација, током које се на врху плочице наноси глазура, цртеж или ангоб.

У процесу производње слика на плочици може се примијенити на различите начине:

 • Ситотисак на свили. Технологија у којој се слика наноси мастиксом кроз специјалне шаблоне.
 • Дигитална штампа. Ово је најмодернији начин преношења слике на плочицу, која вам омогућава да имплементирате било које идејне идеје, као и да веома прецизно опонашате цртање разних природних материјала (камен, мермер, дрво). Поред тога, технологија дигиталне штампе је веома погодна за производњу пробних издања плочица и покретање низа иновација.
 • Ротоцолор технологија омогућава примену наПлочица није само цртеж, већ и фактура природних материјала, која се добија употребом специјалног бубња са силиконским премазом, из којег се рељеф пребацује на плочу.Глазуре се наносе на осушене или већ спаљене плочице. Компанија користи каолин, фрит, песак, пигменте боје, оксиде да би створила глазуру. Глазуре се наносе на плочице и истопе. Када се температура смањи, глазура се стврдњава, добивајући својства стакла.

Завршна фаза производње је одбачена. Управо у овом тренутку материјал који је обложен добија она својства која му омогућују да се користи за облагање различитих површина. Процес сагоревања се изводи у специјалним пећима 30-60 минута.

За једнократну сјечу се облажу плочице са глазуром и даље сагоревање. На тај начин се прави подни материјал. Зидне плочице се испаљују двапут - прво се суше празне, а затим глазирају или прекривају детаљима анобова.

Употреба двоструког пржења вам омогућава да проширите асортиман дизајнерских решења и користите додатне материјале као што су металик глазуре, турбине на ветар, лустери и имитирајући злато и платину за уређење.

За производњу фриза, уметака, рубњака, изворни материјал је иста плочица. Једноставно се примењује одговарајућа декорација, затим се спаљује и сече у одговарајуће формате.

предности

Главне предности плочице "Церамине", која објашњава њено старопопуларност међу потрошачима је:

  Смоотх. Плочица има глатку и глатку површину која је врло удобна у њези. Не акумулира загађење које, при високој влажности, доводи до стварања гљивица.
 • Отпорност на влагу. Компанија даје гаранцију да њени производи неће бујати од ефеката влаге, неће изгубити атрактивност, неће се урушити, неће се распасти од зида и трајаће дуже време, под условом да је правилно постављена.
 • Трајност. Керамичке плочице имају високе чврстоће, посебно на поду, што омогућава једноставну инсталацију и дуготрајан рад.
 • Отпорност на разне хемикалије. Чак и агресивне супстанце које се користе у третману облоге, не могу изазвати посебну штету.
 • Високе стопе производње топлоте. Одражавајући топлину, материјал облоге помаже у стварању и одржавању угодних температурних услова у просторији.
 • Атрактиван изглед и широк избор колекција керамичких плочица, које укључују потребан сет елемената за облагање било које просторије.
 • Екологија. Церамин се производи само од природних материјала.
 • Атрактивна потрошачка вредност за квалитет производа. На нивоу техничких карактеристика, мало се разликују од италијанских и шпанских аналога, производи "Керамине" имају знатно нижу цену.виевс

Компанија Церамин производи керамичке плочице следећих типова:

 • Остакљена плочица за облагање зидова унутар просторије.
 • Зидана плочица за под (погодна за облагање степеница, степенице у купаоници, ако их има).
 • Фризијци. • Керамичке плочице са украсним плочицама.
 • Керамичке плоче.


 • Декоративно стакло.
 • Керамички мозаик.


Димензије

Присуство великог броја колекција и богат асортиман асортимана даје потрошачу изванредну прилику да изабере формат материјала за облагање и декоративне елементе који су му најпогоднији за специфичне функционалне задатке.

Глазирана керамика за унутрашњу дораду се производи у дебљини:

 • 7 мм - у форматима 200х200, 300х200 мм.
 • 7.5 мм - формат 275к400 мм.
 • 8,5 мм - формат 100к300 мм.
 • 9,5 мм - 200к500 и 300к600 мм.
 • Керамичке плочице имају дебљину од 8 мм и димензије 400к400 мм.

Декоративне керамичке плоче се производе у дебљини:

 • 7 мм - формат 200к300 мм.
 • 7,5 мм - в форматах 200х200 и 275х400 мм.
 • 8.5 мм - 100к300 мм.
 • 10 мм - 200к500 и 300к600 мм.
 • Керамика са декоративним уметцима има дебљину од 7,5 и 10 мм и представљена је форматима 275х400 и 300х600 мм.

Дизајн

У дизајну, материјал за облагање зидова и подова се користи за разне текстуре: испод камена, испод дрвета, метала, бетона или чак текстила.

Разноврсност понуђених решења и велики избор декоративних елеменатаСваки тип плочице вам омогућава да креирате јединствене и оригиналне интеријере.


Дизајн рјешења "Керамин" могу направити јединствен, чак и скроман интеријер. Палета боја која се користи у дизајну је веома разноврсна - од пријатних бело-беж нијанси до светло црвене, салате и љубичасте.Разноврсне боје, оригинални формат и атрактиван декор дају много простора за креативност. Штавише, многе колекције нуде комбинацију керамичког једнобојног материјала са шареним украсима у различитим стиловима (нпр. "Виле"), фотографски панел за креирање оригиналних ентеријера купатила или кухињског простора.


цоллецтион

Тренутно је у директорију "Керамин" приказано 58 збирки. Размотримо неке од њих.

фреестиле

Веома светла и динамична колекција са цртежима пруга и украса, који се могу изабрати у различитим варијантама боја: ружичаста, беж, црна, сива, бела, сиво-плава.

Сан Ремо

Елегантна серија у стилу популарног музичког фестивала, који може донијети одмор и радост у свакој соби. Колекцију одликује присуство украсних уметака са сликом лептира, шољица чаја, кафе или чаше воде. Могућа изведба у црној, бијелој, сивој, наранчастој и црвеној варијанти.

Примавера

Још једна светла колекција инспирисана бојама лета. Оригинална серија радиукрасни панели, који приказују цвијеће, камење, бамбус. Њихова комбинација са салатом од једног тона, бијелом или љубичастом плочицом доноси ноте егзотике.

Дамасцус

Серија у оријенталном стилу представљена је рељефним цријепом с цвјетним орнаментом. Комбинација свијетлих боја и старог злата ствара осјећај богатства и луксуза. Широк избор фризова помаже да се правилно расподеле акценти.

Антарес

Живописни представник класичних колекција које испуњавају кућу хармонијом и удобношћу кроз имитацију текстуре тканине и једноставног суздржаног украса декоративних уметака.

Акел

Материјал за облагање из ове колекције погодан је за дизајн ентеријера у сваком стилу. Главна плочица у серији подсећа на мраморну текстуру ретке пасмине са малим ружичастим жилама. Његова комбинација са панелом са софистицираним узорком биљке може учинити унутрашњост богатим и елегантним.

Гламур

Колекција за оне који воле да сијају и блистају. Сва керамика у њој је направљена у облику мозаика.

Са правилном комбинацијом прелаза тонова, могуће је несвесно променити простор.

Дејаву

Главни елементи су направљени у свијетло јантарним бојама са текстилом од оникса. Колекција се састоји од четири типа панела: два са цветним узорком и два са геометријским, са којима можете креирати потпуно другачији стил и стил ентеријера. Таква плочица више ће завољети љубитеље класике и све осталоприродно

Ирис

Унутрашњост, створена од елемената ове колекције, попунит ће просторију у прољеће и имати угодну арому. Без употребе панела са плавим или љубичастим ирисима и летећим бабама простор ће бити тром и празан.

калеидосцопе

Серија у модерном стилу са главним материјалом за облагање, који имитира мермер и панеле са динамичном геометријском орнаментиком, помоћи ће у стварању јединственог еко-дизајнерског ентеријера.

Монрое

Црно-бела серија са рељефном структуром. Таква плочица може учинити унутрашњост шармом луксуза и стила.

органза

Дизајн ове колекције инспирисан је узорцима венецијанске чипке, што чини собу са сличном подставом истом њежном, прозирном и елегантном.

Њујорк

Градска колекција направљена у нијансама сиве боје. Плочица опонаша бетонске површине камених џунгли овог мегаполиса, а гломазан панел наликује лабиринту, из којег се могу појавити само најјачи и самоувјеренији.

Помпеии

Мото колекције је "лепота и луксуз". Црно-беле изведбе са мраморном структуром мат керамичког материјала стварају осјећај шармантног одмора.

престиге

Серија, која користи посебан тип материјала - плочицу са фасетом, која даје посебан волумен и олакшање цијелој просторији. Изражавање колекције пружа панел са цветним отиском. Серија је представљена у тиркизним и лила варијантама.

Енигма

Основа серије је светло беж облога која личи на камену структуру.

Посебна љепота збирке открива се у њеном декору, који је представљен:

 • Панел исте боје са два рељефна таласа.
 • Панел са рељефним цветним орнаментима.
 • Панел са фото отиском орхидеја.Рецензије

Око 70% купаца препоручује "Керамине" као добар завршни материјал. Напомиње се да је важну улогу у одабиру овог конкретног покрића одиграла његова демократска цијена. Дизајн плочице је представљен као веома концизан и изузетан.

Рецензије такође кажу да плочица има веома добар квалитет који задовољава стандарде. Њена текстура у различитим просторијама и различитим осветљењима изгледа другачије. Сјајни производи имају веома добра својства која рефлектују, што околни простор визуелно повећава.Мастерс-тилерси истичу да је плочица "Керамине" добро исечена, може се лако и брзо поставити, јер није битно у ком правцу треба бити слагање (вертикално или хоризонтално). При бушењу материјал не пуца и не пуца. Рељеф на керамичкој плочици налази се тако да приликом резања било који од његових дијелова има своју конвексност, што је чини везаном за љепило за плочице.

Међу недостацима потрошачи истичу високу цену украсних панела, уметака,фризе, стаклени елементи. Неки се жале на различите величине плочица и нису увијек једнаке површине. Али чак и упркос томе, потрошачи опћенито дају високе оцјене овом произвођачу.Лепи примери у ентеријеру

  \ т
 • Безжичне текстилне плочице испод дрвета у комбинацији са изузетним декором, оригиналним панелима и различитим слојевима керамике стварају посебан угођај у унутрашњости тоалета, испуњен природном свежином и топлином
 • Употреба мозаик плочица из колекције Цалипсо у унутрашњости купатила ствара осјећај текстилне пресвлаке зидова. Његова суптилност и бестежинско стање додају посебну драж просторији.
 • Кухињска кецеља, израђена од бијелих и плавих плочица у серији Маллорца, као да нас шаље на обале Средоземног мора, чини унутрашњост свјежом и прозрачном, као дах морског вјетра.  \ т
 • Такав ентеријер је погодан само за истински креативну природу. Употреба јарких боја и покретних украса чине ситуацију заиста јединственом.
 • Комбинација белих плочица са старим украсима од дамаск тканине и текстилне пругасте текстуре у топлим смеђим тоновима чине унутрашњост просторије не само изузетном већ и луксузном.
 • Оригинални интеријер високотехнолошког салона помаже у стварању колекције Мирар плочица у црвеној и црној верзији. Посебна матирана површина плочице омогућава вам да направите одређену загонетку у атмосфери просторије.


 • Еколошка тема у дизајнирању простора данас је веома актуелна. Унутрашњост, направљена од керамичких плочица Сиерра, је жива потврда. Овај простор ствара потпуни осећај јединства са природом.
 • Ова унутрашњост нам је послата у античко доба. Изражајни рељефи и величанствене фризуре фигурица испуњавају скромни ансамбл величанствености и сјаја карактеристичних за уметност тог доба.


Погледајте на видеу испод да погледате навијачицу "Керамине".