Плоча топле воде: врсте и типови уређаја

Плоча за топлу воду може се купити у згради или специјализираној радњи, а до данас постоји неколико алтернативних уређаја за гријање у случају да сустав централног гријања није доступан или не ради добро са својом функцијом. Да би се побољшали индекси температуре у кући могу се поставити додатни радијатори, примијенити сустав подова са гријањем, или инсталирати модерне конвекторе. Али технологија нам је готово константно задовољна најновијим изумима, а данас на тржишту гријања можете видјети потпуно нови, алтернативни сустав гријања - топло плочу.

Шта је грејање подне облоге: системски уређај

Данас се на тржишту појављују све више нових технологија које се из дана у дан побољшавају. За оне који желе да направе удобан смештај из својих станова или кућа, постоји нова технологија за грејање просторије, која има много предности и позитивних квалитета.

Нови уређај - топла плоча за кување је права технологија. Ово је једноставан, међутим, врло погодан систем гријања, који ће вам помоћи да направите гријање не само дневних соба, већ и на веранди, балкону, уреду, поткровљу и подруму.

Подно грејање има дуг радни век и компактне димензије

Топли постоље се веома разликује од других уређаја за грејање у нестандардним величинама и облицима. Али упркос томе, он се савршено уклапа у унутрашњост просторије, и мало касније, не губи своје функционалне одговорности.

Производ се състои от следните елементи:

 • фасадни панел са малим отворима за долазни топли зрак у просторији;
 • Задња плоча за заштиту, причвршћена за зид, причвршћена за зид;
 • батерије;
 • бочни утикачи;
 • Модул за размену топлоте који се састоји од две цеви на којима вода циркулише.

Сам пад је врло једноставан, лако се може инсталирати у било коју просторију. Димензије овог уређаја су 15 - 20 цм висине и 3 - 4 инча широке. Није потребно инсталирати топлу подну подлогу на читавом периметру просторије, већ само на одвојеним мјестима. Међутим, где год је уграђена топла подна облога, она ће обезбедити загрејани период.

Гријач плинтског типа: предности

У грејној сезони сви желимо топлину и удобност у кући. Централно гријање повремено ради једноставно одвратно, стога смо присиљени тражити друге учинковите уређаје за гријање, инсталирање у просторијама додатне опреме за гријање.

Тхермаскирт ложиште је један од најновијих типова кућног гријања који испуњава зрак у просторији без додатних трошкова и труда. Након што једном инсталирате овај систем, нећете имати проблема са грејањем куће у будућности. Овакав начин грејања просторија може се користити као самостални елемент извора топлоте, а ради и са другим грејним апаратима.

Овај уређај не заузима много простора код куће у поређењу са другим уређајима. Може се лако инсталирати независно, јерњегова конструкција је једноставна и једноставна.

Гријачи за постоље су добро прилагођени за мале просторије

Главне предности подножја за загревање:

 • компактност;
 • ефикасност;
 • Једноставност уградње;
 • Одлично загрева собу по ободу;
 • Не сагорева ваздух у кући;
 • има естетски дизајн;
 • Тржиште је представљено у било којој боји.

Топла подна облога може. Савршено се комбинира са било којом подном облогом.

Како правилно инсталирати постоље на воденој бази са својим рукама

Ако сте купили топлу плочу и желите да је сами инсталирате, прво морате проучити принцип уређаја и његову схему. Није тешко разумети овај дизајн, зато што је врло једноставан.

Постављање домаће нове подлоге за загријавањеуопште није тешко. Да бисте то урадили, морате пажљиво испитати шему његове инсталације и стрпљивост. Пре постављања уређаја извршите исправне прорачуне и мерења, и нацртајте цртеже будућег дизајна.

Не морате да купујете скупе алате за обављање посла. Имат ћете довољно онога што је, практично, у свакој кући: сплит кључ, чекић, клијешта, бушилица, клијешта, оштре маказе, рулет, и наравно, електрична инсталација. Након што сте све ово прикупили, можете почети.

Инсталација подног бојлера је боља на месту где је најмањи намештај

Фазе постављања воденог постоља:

 • Сигурни профили;
 • Ми успостављамо власнике;
 • Причврстите конвектор;
 • Повезујемо дизајн са главним извором топлоте;
 • Проверити цурење;
 • Затварамо декоративне панеле.

Ако све урадите како треба, ускоро можете уживати у топлини подлоге и процијенити њену учинковитост.

Електрична гријана постоља: Предности уређаја

Изградња електричног постоља је прилично једноставна, међутим, да бисте то могли сами урадити, морате имати неке вјештине и моћи разумјети електричну енергију. Као и расположиви, алати и материјали који одговарају овим радовима.

Топло топло подно галванизовање најбоље се обавља електричним. Ова опција неће захтијевати огромне трошкове, и радит ће учинковитије. Електрични јастучић ће загрејати собу брже од воде на базној плочи.

Дизајн таквог електричног постоља је једноставан, укључује грејни кабл који се повезује са мрежом и предњим панелом дизајна. Помоћу њега можете причврстити и затворити елементе за загријавање.

Електричне грејне јастуке треба изабрати на основу дизајна просторије

Предности електричних грејних подлога:

 • Мале величине;
 • Уређај се може лако повезати независно;
 • Соба се брзо загрева;
 • Врло економично.

Много је лакше и лакше радити са таквим електричним корпама. Међутим, важно је бити врло опрезан у погледу напетости како не би дошло до хитне ситуације. У овом тренуткуОбавезно проверите да ли је напајање прекинуто.

Грејање у подножју (видео)

Топли јастучићи у кући - ово је велики изум који се недавно појавио на нашим тржиштима иу кућама. Повратне информације од корисника сугерирају да ова схема функционира сјајно и да се грије не гори од обичне батерије. Такав извор топлоте може да загреје просторију, било које величине. Данас знамо само око два типа загријавања постоља: водене и електричне. Међутим, сутра ће доћи тржиште и друге методе предгревања просторије. Цела ствар је за вас, произвођача!