Плинска пећ за давање испод балона: избор, рад

Употреба овог кућног апарата поједностављује процес кувања. Добра плинска пећ за давање испод балона испуњава своје функције беспријекорно, за дуг живот. Потребно је само изабрати одговарајући модел, повезати га без грешака и не кршити правила рада. Ове и друге корисне информације су дате у овом чланку. [/Вазхно]

Зашто вам је потребна плинска пећ за давање испод балона: за и против, у поређењу са аналогима

Овај пример јасно показује предности савремених техничких решења. Класична пећница и данас је можете користити за кухање. Међутим, одговарајући дизајн захтева много простора. За њу је потребно успоставити солидну основу за изградњу димњака. Мораћемо да организујемо испоруку, истовар и складиштење огревног дрвета.

Укупна цена овог случаја је много већа у поређењу са гасном пећи у кућици за балон. Одговарајућа опрема се може купити и прикључити у једном дану уз добру претходну обуку. Не захтева присуство главног гасовода. Модерни модели одликују се економичношћу и високом сигурношћу.

Алтернатива је електрична пећ. Ова техника троши до неколико киловата струје на сат. Мораће да узме у обзир не само значајне текуће трошкове. Нека својства имају ограничен капацитет. Али не смијемо заборавити на вентилаторе, лампе, пегле и друге уређаје.

Да бисмо одржали објективност, напомињемоНедостаци гасних шпорета за давање:

 • Приликом постављања такве опреме треба обезбедити довољно свежег ваздуха.
 • Потребна је и ефикасна вентилација како би се осигурало да су производи сагоревања у просторији сведени на минимум.
 • Потребно је правовремено попунити цилиндре. Након тога се мора прилагодити.

Напомена!Мало је вероватно да се ови "минуси" могу назвати значајним. Вентилација је неопходна за одржавање здравих животних услова у просторији. Заједно са уредбом, можете вршити редовне прегледе, што ће помоћи у правовременом откривању техничких проблема.

Избор гасне пећи за дацхас: опште препоруке

Такви извори информација су спремни да рекламирају било који производ за одговарајућу накнаду. Према томе, попис критерија је боље направити сами.

Прво, појасните стварне потребе. За краткорочне посјете земљи можете купити мини плински штедњак са цилиндром уграђеним у једну зграду. Такав модел ће бити користан за излете, у обилазак. Испод се налазе карактеристике добро опремљеног стационарног модела. Они ће помоћи да формулишу сопствену листу захтева:

 • Пећница проширује функционалност штедњака на гас како би му дала балон.
 • Електродепозицијапоједностављује руковање машинама. Ако немате напајање, користите уређај сличан уређају на пиезоелектричним уређајима.
 • квалитетне решеткедизајниране су за дуготрајну употребу при великим оптерећењима. Такође, проверите параметре палетесто Ове елементе често је потребно очистити током рада.
 • Двоструко стакло за гледањене прегрева јако споља. Одговарајућа дизајнерска решења се користе за ограничавање температуре оловака.

Мере предострожности приликом коришћења гасних резервоара за балонске гасове

Професионални специјалисти и контролне службе Министарства за ванредне ситуације препоручују набавку опреме савременог нивоа, опремљене аутоматском контролом пламена.

За потпуно сагоревање, без формирања угљен моноксида, потребан је довољан доток свежег ваздуха. Из тог разлога не би требало да затварате врата и прозоре чврсто. Обавезно је присуство вентилационог канала у просторији.

Да би се повећала безбедност, применити следећа правила и ограничења у пракси:

 • Немојте користити пећ за гријање просторија.
 • У случају опасне ситуације, довод плина је блокиран, ствара се начин максималне вентилације. Не можете укључити /искључити електричне уређаје, пушити, запалити ватру. Ако не можете зауставити проток гаса - изазвати још једну хитну службу.
 • Забрањено је мијењати дизајн плинске пећи за давање испод цилиндра, онемогућити аутоматску заштиту и упозорење.
 • Немогуће је оставити радну пећ без надзора, примијенити отворену ватру како би пронашли цурење.
 • У кухињи са гасном опремом немогуће је складиштити један /два цилиндра капацитета 55 /2х27 л, респективно.
 • Не стављајте гасоводе страним предметима, некористите их као кабл за напајање за фиксирање ужета.

Основне техничке карактеристике плинских плоча цилиндара

У овој техници поставља се од 1 до 8 пламеника исте или различите снаге. Радне површине (столови) израђене су од емајлираног и нерђајућег челика, стаклене керамике, каљеног стакла. Неки модели имају електричну пећницу капацитета до 160 литара. Примењена механичка, електронска и сензорска контрола, тајмери, дисплеји. Табела приказује опште техничке карактеристике серијских производа.

Од меасуремент\ т
параметер вредност
Минимум максимум
Стационарни плински штедњаци за давање под балоном
Висина цм 50 225
дубина цм 35 85
веигхт кг 15 98
Десктоп модели
Висина цм 7 14
Ширина цм 19 66
дубина цм 19 70
веигхт кг 0.7 12

Стандардни сет укључује:

 • гасна пећ;
 • цилиндар;
 • мењач;
 • црево.

Материјал, величина и друге техничке карактеристике цилиндра

Код куће се користи гасна мешавина пропана и бутана. Стандарди одређују проценат кључних компоненти. Допуштени садржај нечистоћа је регулисан, јер сумпор и неки други загађивачи могу да ураденегативан утицај на компоненту гасне опреме.

Није тешко наћи организацију која вам пружа релевантне услуге. Немојте повредити репутацију компаније, рецензије потрошача. На тржишту постоје веома јефтине понуде занатских радионица. Користе упитну опрему, капацитете ниске квалитете, не задовољавају захтјеве постојећих стандарда. Пуњење на таквим местима је опасно.

Истовремено када добављач одреди одговарајућу количину плинских боца за давање. Да бисте то учинили, узмите потрошњу смеше из пратеће документације на пећи, направите прорачун узимајући у обзир индивидуалне потребе. Следећа табела даје примере засноване на стварним техничким параметрима:

\ т
Потрошња мешавине гаса, кг на сат Процијењено укупно радно вријеме (сати) за различите цилиндре (капацитет /тежина укапљеног пропан-бутана)
5л /2кг 12 л /5 кг 27 л /11,4 кг 50л /21.2кг
0.123 16.26 40.66 92.7 127.4
0.18 11.1 27.8 63.3 117.8

Цилиндри су напуњени са мешавином од око 15% мањом од одговарајуће запремине.

Напомена!Ови подаци се не могу користити за прецизне израчуне. Стварна потрошња зависи од топлотног капацитета, састава смеше, потрошње енергије.

Цилиндри за смешу пропан-бутан израђени су од угљеничног челика. Дебљина зидова није мања од 3 мм. Пројектни притисак квалитативне конструкције достиже 5 МПа, али радивредност је ограничена на 1,6 МПа.

Рутинска контрола је потребна сваких пет година. Након позитивног завршетка теста, нови натпис ће бити одштампан на одговарајућем мјесту.

Капацитети за смеше пропан-бутана су обојени у црвено. Рад није дозвољен у откривању таквих недостатака:

 • Капије пролазе кроз вентил. Цурење се одређује помоћу сапунског раствора.
 • Не постоји стандардна ознака, период прегледа је прошао.
 • Пукотине, поплавна подручја, удубљења, јака оштећења од корозије, огреботине и друго продубљивање од 10% или више од номиналне дебљине зида.
 • Оштећено резање заштитне капице.
 • Оштећени или косо монтирани ослонац не обезбеђује стабилан положај.

У току рада потребно је спријечити загријавање цилиндра изнад температуре од + 45 ° Ц. Не може се инсталирати под директном сунчевом свјетлошћу.

Приликом транспорта, неопходно је користити поклопац који спречава случајно механичко оштећење вентила. Особама је забрањено превозити више од пет капацитета у једном возилу (приколици). Није могуће потпуно испухати смешу, јер у неким ситуацијама вентил може ући у ваздух кроз вентил.

Они су лакши, одликују се високом отпорношћу на механичке утицаје. Такви производи нису корумпирани, стога могу обављати своје функције дуже вријеме.

Какомора бити цријево за довод плина

Ово је најскупљи, али најбољи од стварних тржишних приједлога. Жута боја одговара стандардима гасовода. Полимерни премаз спречава механичка оштећења, влагу на металној површини.

Производ на фотографији је нешто јефтинији од првог примера. Али у овом случају, можете рачунати и на дугорочни рад без проблема.

Гумено црево са везивом од тканине је јефтино. Али управо такви производи се препоручују од стране сервисера гаса да се замене стационарним крутим тракама током инспекција.

Напомена!Када купујете, обратите пажњу на сертификацију производа, репутацију произвођача, званичне гаранције. Висококвалитетно црево задржава техничке карактеристике у савршеном стању 30 година и више. Таква инвестиција је у потпуности оправдана узимајући у обзир дуги вијек трајања.

Следеће препоруке ће вам помоћи да правилно прикључите опрему:

 • Цријево плинске пећи за давање испод цилиндра поставља се на истакнуто мјесто, не покривају завјесе, друге предмете.
 • Он није био осликан.
 • У току монтаже, напајање не допушта напетост, елиминише изобличења и кривине.
 • Максимална дужина црева је 4,5 м. Мора се осигурати да је довољна за чишћење, слободно кретање плоче, намјештаја.

Редукција: именовање, критеријуми квалитета

Ови уређаји су дизајнирани да смање притисак гасне мјешавине на радни ниво. У табелиПриказан је кратак преглед тржишта.

\ т
пхотос Бренд /модел Максималне перформансе Цена, руб. Нотес
- /РДСГ1-1,2 1,2-2,2 м ц. /Година 270-340 Редуктор је намењен за цилиндре 27 5 50 л. Паронитну бртву треба замијенити сваки пут када се инсталира нови капацитет.
Цавагна Гроуп /М714 1.5 кг /х 350-380 За разлику од РДСГ1-1,2, овај италијански модел је мањи, направљен од квалитетнијих материјала. Овде је мрежасти филтер на улазу. Заптивка - од гуме.
БАМЗ /БПО-5 МИНИ 5 м кубни метар. /Година 830-950 Уграђени манометар. Способност одржавања и контроле нивоа притиска на излазу.
ГОК /ЕН61 1,5 кг /х 590-750 Редукција за композитне боце за гас.

Модели летњих плинских боца за гасне боце

Да бисте пронашли опрему без грешака, пажљиво проверите стварне потребе. Сасвим је могуће да је, умјесто гломазне стационарне технологије, довољно купити јефтин преносиви модел. Међутим, не треба заборавити проширену функционалност модерне пећи за печење. Његова примена поједностављује квалитативну репродукцију топлотне кулинарске обраде прехрамбених производа.

Плински штедњаци на столу

Снага оваквих модела прелази 3000 В, тако да је могуће рачунати на високу продуктивност.

модели подова

Овај модел је инсталиранРадна површина каљеног стакла, која се лако чисти од прљавштине. Електрична пећница је допуњена информативном и практичном електронском контролом.

Преносне пећи на гас

Таква плинска плочица за давање под балоном може се купити по ниској цијени. Може се повезати са стационарном опремом преко интегрисаног мењача. У мобилној верзији, као на фотографији, користи се лагани кертриџ за једнократну употребу. Ова техника се може носити на територији земље, понијети са собом у туристичким шетњама.

Плински штедњаци за појединачно кухање

Таква опрема може бити стављена на одговарајућу површину или уграђена у радну површину. Овде је електрични бум. Стол од нерђајућег челика отпоран је на температурне и механичке утицаје, изгледа одлично, чисти се без много труда.

Плински штедњаци за 2 пламеника

Плинска кухала за 4 пламеника

У таквом наступу, поред демократске цене, треба обратити пажњу на малу тежину. За монтажу није потребна посебно снажна подршка.

Модели са додатним опцијама

Ова опрема је вјероватно претјерана инвестиција за давање. Међутим, у његовом примјеру ће бити могуће размотрити додатне опције:

 • Кућиште од нерђајућег челика обезбеђује поузданост, трајност, лакоћу бриге.
 • Седам горионика и двије пећи задовољит ће све потребе велике обитељи.
 • Удављене оловке повећавају сигурност.
 • Није тешко са тешким јелимарад, јер је пећница опремљена телескопским вођицама.
 • Специјални зидни премаз уклања контаминацију каталитичком методом, без загревања.
 • Десет програма (роштиљ, конвекција, одмрзавање и др.) Олакшавају рад штедњака.

Оцена најбољих произвођача цилиндричних гасних пећи

Бренд "Гефест" (ГЕФЕСТ) бјелоруски концерн представља своје производе. Главно предузеће "Брестгасоаппарат" има богато искуство у пројектовању и производњи. У садашњем асортиману модела - различити распони цијена, који задовољавају модерне техничке и естетске захтјеве.

Домаће предузеће АД "Волгогасозаппарат" (м. Волгоград) нуди широк асортиман штедњака на гас у колиби за балон. Упркос умереним ценама, модели су стандардно опремљени системима за контролу гаса, електричним грејањем.

Плинске плочице РИЦЦИ се производе у Турској. Директориј компаније има низ стационарних модела по разумној цијени. Њихови технички параметри одговарају европским индустријским стандардима.

Преглед најбољих модела

У релевантном сегменту тржишта, често се појављују нови модели, тако да се наведени подаци не могу назвати исцрпним. Приликом куповине морате узети у обзир особне потребе, финансијска и друга ограничења.

Плинска пећ Хепхаестус 3200-08

\ т
Тип машине Број горионика, ком. Димензије (ширина к дубина к висина), цм Цена, руб. Белешке
Стационарни, за подове 4 50х57х85 7900-10300 Контрола гасне рерне.

Модел Горење ГИ 62 ЦЛБ

\ т
Тип технике Број горионика, ком. Димензије (ширина к дубина к висина), цм Цена, руб. Напомене
Стационарни, за подове 4 60к60к85 29800-34200 Плински роштиљ, мерач звука, каталитичко чишћење.

Лада 14893

\ т
Тип технике Број горионика, ком. Димензије (ширина к дубина к висина), цм Цена, руб.
Тиле он 4 50к60к85 3370-3720 Без пећи.

ГЕФЕСТ 700-02

\ т
Тип технике Број горионика, ком. Димензије (ширина к дубина к висина), цм Цена, руб.
Посуђе 2 50х37,4х11 1330-2900 Емајлирана површина.

Плинска пећ за давање испод резервоара Теслер ГС-105

\ т Таблет
Тип технике Број горионика, ком. Димензије (ширина к дубина к висина), цм Цена, руб. \ т
1 34к31к6 390-620 Бела емајлирана површина.

Правила за повезивање гасних цилиндара гас-штедњак са цилиндром

Чак и плинске боце за гасне боце, које се користе само сезонски, повезане су са следећим ограничењима:

  \ т
 • ниво инсталације екстрактора изпредати - од 65 цм и више;
 • минимални волумен просторије одређен је бројем горионика 1-2 /3 и више - 15/21 квадратних метара. респективно;
 • обавезно присуство ефективне вентилације;
 • повезивање расвете и електричног грејања само преко утичнице са уземљењем;
 • балон није инсталиран на удаљености мањој од 1,5 м од плоче;
 • унутрашњи пречник црева за мехове - не мање од 10 мм.

Независно постављање гасне пећи испод цилиндра: водич корак по корак са корисним саветима

При спајању стоног штедњака на гас за главни гас, потребан је заједнички пројекат. У овом случају (комплет са цилиндром) инсталацију можете извршити властитим снагама:

\ т \ т \ т \ т \ т \ т
фото Фоллов-уп то цомментс
Употријебите службене упуте произвођача у пратећој документацији за прикупљање опреме.
Не прибегавајте претјераним напорима у процесу обављања радних операција. Квалитативни делови морају тачно одговарати димензијама слетања. Није дозвољено прављење сопствених измена у пројектовању гасне опреме.
У техничком пасошу треба потврдити да је ова техника погодна за рад са укапљеним гасом, а веза у овом примјеру се врши на цилиндар од 50 литара. Испоручује се на земљиште у попуњеном стању.
Да би смањио притисак, мајстор је применио типичну "жабу".
Пре повезивања цреваУнутра, уградите заптивку. Окрените цеви на задњој страни кућишта.
Слободан крај црева је фиксиран на преноснику. Спојеви су ојачани стезаљком.
Спојите преносник на вентил.
Вијчани спојеви су увијени помоћу кључева. Не штедите никакав напор да оштетите резбарење.
У одговарајућем капацитету направите сапунски раствор. За практичност рада можете користити кућну спужву. Сви прикључци су премазани. Код отвореног вентила потребно је осигурати одсуство цурења.
Затим експериментално проверите функционалност опреме.

Ако нисте сигурни у себе - обратите се стручњаку. Неки произвођачи потврђују гаранцију само када повезују опрему са службеним гасним сервисом. За додатне савјете и размјену искустава, молимо користите коментаре у чланку.

Видео за замену балона