Пластична кухиња: 50 фотографија слушалица, пластичних фасада и материјала, савјета о избору

Кухињски простор је важнији од трпезарије. У ствари, врста, материјал и дизајн кухињског сета су много важнији од атрактивности и практичности остатка намештаја. Стога, избор оптималне опције треба да се посвети више пажње.

Пластичне кухиње - једно од најпопуларнијих рјешења.

Шта је пластична кухиња

Пластика - неколико типова полимерних материјала, који се одликују одређеним показатељима водоотпорности, пластичности и трајности, који омогућавају да се користи као прерада. Међутим, основни материјал пластике кухињске фасаде не може дјеловати, јер су и тврдоћа и чврстоћа недовољни.

И зато под пластичном кухињом разумете фасаде кухињског сета, обрађене било којом врстом пластике.

Материјал фасаде може бити различит у исто вријеме, начин завршавања и завршетка - у алуминијском оквиру, постформинг, а начин цртања саме пластике је такођер различит.

материјал фасаде

База за пластичне слушалице су уобичајени материјали: МДФ, иверица и дрво. Потоњи се користи много рјеђе, јер привлачност цртежа дрва и богата палета боја омогућавају да се користи без икакве даљње обраде.

 • Дрво. За базу изабрати отпоран на влагу и није склон трулим врстама дрвећа: бор, јела, ариш. Скупо дрво - буква, храст, трешња, у овом својству користи непрофитабилно.

У оваквој врсти кухиње дрво, како тврде критике, има једнозначајна предност - трајност. Пластика штити дрво од влаге, спречавајући бубрење или пуцање. И само у случају када је ријеч о лиснатом материјалу, односно кухињама вишег цјеновног сегмента. Поред тога, естетске квалитете стабла, по правилу, превазилазе могућности обраде.

 • МДФ - много популарнија опција, и њена употреба је потпуно оправдана. МДФ је плоча од дрвених влакана која се добија пресовањем ситне пиљевине са супстанцом. У структури као што је дрво (одређени правац влакана), МДФ не зна шта је кухињски намјештај плус: материјал није склон бубрењу и пуцању и може издржати чак и директан контакт с водом и паром.

МДФ је издржљив и задржава своје димензије, тј. Ролете не почињу да се деформишу и на крају се угасе. Завршна обрада за МДФ се користи. Додатни плус - МДФ се користи за прављење закривљених фасада, а то је једно од најсјајнијих решења модерног ентеријера, нарочито када се опреми кутна кухиња.

Недостаци производа укључују трошкове. Нестабилност према ултраљубичастом зрачењу или влази не односи се на сам МДФ, већ на квалитет третмана: као што се види из прегледа, овај случај се односи на ПВЦ филм.

 • Иверице од иверице. Опција је много више буџетска. Иверица је мање отпорна на влагу и температурне флуктуације: у близини судопера и глава штедњака брзо постаје релативно неадекватна. Заштита материјала са ПВЦ фолијом значајно проширује "живот"кухињске слушалице.

Савијене фасаде од иверице не би требале бити направљене, а резбарење је овдје немогуће. Максимална - израда врата врата или ролета у алуминијумском оквиру.

Типична је комбинација јефтинијег материјала (иверица) са јефтинијом завршном обрадом - ПВЦ фолијом. МФД преферирају обраду лимова. Смањите трошкове целокупне слушалице, али не дајте превише да бисте омогућили комбиновање материјала: фасаде су израђене од МДФ-а, а кућиште - са иверицом.

прерада пластике

Нема много сорти. Генерално, све варијанте су подељене у 2 групе:

 • обрада ролне - у суштини филм. Посебно висок квалитет се не разликује, али је прилично приступачан;
 • лист - чврсти материјал, разликује се много више од трајности и трајности. Међутим, не може се примијенити у више случајева: када се суочимо са закривљеним фасадама кутне кухиње, на примјер.

Ролне од пластике укључују ПВЦ фолију и акрил, до лима - ХПЛ-пластику и акрил.

ПВЦ дорада

То је филм од поливинил хлорида, танак и лак. Фасада од МДФ-а, иверице и дрвета се лијепи под притиском. Могу имати најразличитију боју и узорак, бити мат или сјајни. Типично, ПВЦ фолија имитира дрво, али може репродуковати боје и цртеже од камена, коже и чак керамичких плочица. Међутим, ова опција се ретко примењује, јер имитација није веома убедљива.

Предности ПВЦ филма са и без цртежа:

 • приступачна вредност - и сам материјал и технологија цртања;
  врло пристојне декоративне могућности - цртање дрвета и боја пластике опонаша добро;
 • водоотпорност, довољна за опрати фасаде. Штавише, могуће је користити кућне хемикалије, али без абразивних честица;
 • отпорност на механичка оштећења, повремене огреботине су ретке и слабо су виђене;
 • ПВЦ фолија се може причврстити на фасаду било ког облика и конфигурације, укључујући и на радосним крилима угаоне кухиње.

Недостаци производа:

 • ПВЦ фолија не толерише ефекат воде и температуре, што не значи за лепило које се лепи. Стога, заједно са умиваоником и штедњаком, филм почиње да се истиче прилично брзо. Материјал тиме губи заштиту и, наравно, почиње да бубри и деформише;
 • трајност слушалица, односно, није довољна, као што су показали прегледи на форумима;
 • под утицајем ултраљубичастог филма промени боју - изгори, и примети;
 • ниско одржавање - нажалост, немогуће је обновити покривеност код куће када је оштећена.

акрилни филм

Материјал се производи на следећи начин: вишеслојни декоративни папир је импрегниран акрилном смолом и апсорбентима, а затим фиксиран на фасади од МДФ-а или иверице врућим притиском. Премаз дебљине 1 мм је много издржљивији од лепљене ПВЦ фолије.

Предности производа:

 • акрил није мање водоотпоран и хемијски инертан. Али метода њеног причвршћивања и сама материјална композиција формирају много јачу везу са материјаломфасада Као резултат, третман не испарава када се користи у кухињи;
 • , ова карактеристика обезбеђује већу издржљивост: акрил штити базу и не дозвољава да влага или температура бар некако утичу на МДФ или иверицу;
 • акрилни филм, као и панели, репродукују различит степен сјаја: мат, сјајни, бисерни. Поред тога, омогућава вам да користите скалу боја не сасвим традиционално: на пример, креирајте "цхамелеон" ефекат, као што је приказано на следећој фотографији;

 • скала боја је безгранична, међутим, филм се не изводи узорком;
 • акрилни филм, упркос суптилности који је отпорнији на механичке утицаје;
  поправити обраду може бити на фасадама било којег облика, укључујући и радосно.

недостаци:

огреботине, ако су се појавиле на сјајној површини, нажалост, веома приметне;
немогуће је поправити саму фасаду;
цена кухиње је много већа.

ХПЛ-пластика

Материјал се производи пресовањем вишеслојног папира натопљеног термореактивним супстанцама. ХПЛ-пластика се одликује изузетним квалитетима.

предности:

 • је отпоран на топлоту, отпоран је на влагу и неосетљив на већину агресивних супстанци, као што су маслац, маст, боје, бензин;
 • Таква стабилност обезбеђује изузетну трајност - у суштини, она није ограничена;
 • обрада може издржати најјаче температурне флуктуације - од +50 до -60 ° Ц;
 • ХПЛ-пластика спада в класата на ниско-температурни материи - Г1;
 • материјал је веома отпоран на механичка својстваштете;
 • скала боја нема никаквих ограничења, али, као што сугерише сведочанство, често се користи способност пластике да имитира: фасаде са узорком од камена, дрвета, тканине и чак метала су популарније;
 • повећава ефекат боје фактуре: ХПЛ-пластика може бити сјајна, мат, груба и фино зрната и радикална имитација грубог завршног слоја.

недостаци:

 • за причвршћивање лима може бити само на нивоу фасаде. Нажалост, овдје се искључују савијени и чак вентилаторски затварачи;
 • цијена такве кухиње је висока.

акрилни панели

У већини случајева, говорећи о пластичним кухињама, мислимо на акрилне плоче на бази МДФ-а или иверице. Важно је напоменути да се изглед не разликује од филмског акрилног премаза, иако су својства различита.

Направите фасаду са акрилним панелом тако да: на МДФ плочи нанесите премаз боје или чак слику на посебном штампачу. Тада је фасада прекривена танким слојем прозирног акрила. У свакој фази, плоча са узорком се озрачује ултраљубичастом светлошћу како би се фиксирала боја и премаз.

Предности материјала:

 • практично апсолутну отпорност на температурне флуктуације, слободу, влагу и пару;
 • пун неосетљивости на масти, уља, прљавштину, чађ, слабе базе и киселине;
 • материјал не изгори на сунцу, јер светлост не допире до слоја са узорком;
 • Акрил је отпоран на механичка оштећења, тешко је оштетити материјал;
 • јасно је дакухињски сет са таквим карактеристикама ће служити веома дуго;
 • боја фасаде, као и најразличитије комбинације боја су неограничене. Варијанте са цртежима нису мање популарне. Осим тога, користи се и начин штампања фотографија, који вам омогућава да направите фасаду не само са шаблоном и шаблоном, већ и са свим сликама;
 • огромна атрактивност акрилног панела даје сјај. Фасаде могу бити матиране и бисерне, и сатенске, али исти сјај је омиљен. Степен сјаја може варирати од полусјајности до огледала. Обично се светле боје комбинују са бисерним сјајем, ако није беле, а тамно светле - са сјајним.

Међутим, постоје неки недостаци:

 • за поправку акрилног панела је нереално - потребно је променити оштећену фасаду;
 • листасти материјал се може причврстити на радосне или филтер фасаде;
 • цијена кухиње је врло и врло опипљива.

Финисхинг фацес

То је веома важно питање како можете мислити. Чињеница је да је обрада фиксирана на предњој страни фасаде, понекад на стражњој страни, али се завршетак испоставља да је незаштићен. Да би се спријечила влага, а тиме и оштећење материјала, прибјегли су различитим методама лијечења.

 • Сучеље према ивици - ПВЦ или акрил. Друга опција је дуготрајнија, јер није толико уморна и боље везана за материјал. Руб за фасаду са стаблом дрвета је изабран под једном од нијанси слике. А ако је боја фасаде монотона, онда долазите на два начина: илипоновите нијансу обраде или изаберите контрастну боју.
 • Постформинг - у овом случају, третман листа се наноси тако да се ухвате горњи и доњи рубови. На овај начин, не само потпуно усклађивање видљиве ивице са бојом производа, већ и одређена глаткоћа обриса. У модерним интеријерима је такав уређај цијењен.

На друга два краја, ПВЦ ивица или акрил је фиксиран. Постформирање може бити само билатерално.

 • Алуминијумски профил - врата у алуминијумском оквиру су потпуно влажна и не могу се носити. Поред тога, алуминијумски профил стабилизује затварач и спречава промену контуре. Међутим, овај метод није свуда погодан.

Профил за дизајн може бити изабран врло танак, тако да метал заиста затвара само крајеве, али може бити много шири, са тешким дијелом. Широка опција оквира погодна је за високотехнолошке кухиње, модерне, гдје боја фасаде у металном оквиру изгледа свјетлије. У уском оквиру боље изгледају фасаде које опонашају дрво или камен.

Алуминијумски профил апсолутно није подложан корозији и искључиво је издржљив. Фасада у алуминијумском оквиру је много лакше поправити.

Поред тога, у алуминијумском оквиру можете причврстити стаклено или украсно оригинално платно. Штавише, како сугерише сведочење, ово се може урадити независно.

Кухиње са пластичним фасадама - невјеројатна разноликост материјала, декорација и декорација, изведени у врло различитом стилу и за најразличитији новчаник. Асортиман боја,Обрасци, фактуре и опције омогућују вам да пронађете најбоље рјешење за свакога.