Планирање сеоске куће - стварање оптималне удобности и удобности (56 фото-идеја)

Куповина сеоске куће је важан догађај у животу свих. Било би пожељно да се не праве грешке, да се узму у обзир и израчунају све ситнице, тако да у будућности не буде потребе за обрадом и обрадом. Исправно планирана парцела испод приградског становања - рјешење за многе проблемске ситуације.

Планирање не може бити у журби и гужви и журби. Треба се одговорно и компетентно третирати да би се извршили сви потребни прорачуни.

Бори се са емоционалним успоном, пратећим процесом планирања и жељом да се заврше грађевински радови, брже се сади дрвеће и цвеће.

У овом чланку покушаћемо да одговоримо на питање како правилно планирати вртну површину властитим рукама.проучавање терена

Пре него што почне са планирањем сусједног подручја, потребно је пажљиво проучити његове карактеристике, позитивне и негативне стране. Ове информације ће најједноставније поставити структуру и зонирање локације.

У идеалном случају, ако ће територија за будућност бити једнака, што није брдовито. Али у подручјима са депресијама и висинама, поред недостатака повезаних са олакшањем створеним тешкоћама, постоје и њени про.

Кућа на селу, која се налази на брду, изгледа повољније. У наставку су дате неке чињенице о предностима изградње куће на брду:

 • Високо лоцирана зграда је заштићена природним путем од поплава са тушем и поплавом.
 • У изграђеном брдском подруму никад ранијеће бити сирово.
 • Темељ темеља ће трајати мање времена и захтијеват ће мање трошкове, јер нема потребе за додатним хидроизолационим слојем.

На почетку је потребно проучити карактеристике тла - потребно је утврдити које врсте биљака и грмља боље расту на локалитету.Може се десити да је за постизање високих приноса неопходно извршити рекламацију или увести нови слој плодног тла, а може се додати и гнојиво.

Информације о подземним водама ће бити корисне у одређивању најбољег мјеста за изградњу куће. Такође ће вам помоћи да одговорите на питање: Да ли је потребно да исушите и на којим грмљем и дрвећем ћете зауставити ваш избор.

Осим свега наведеног, немојте заборавити и буку вјетрова. Информације о оптерећењу вјетром такође значајно утичу на планирање.

Одређен по стилу просторног уређења локације

Након проучавања карактеристика територије земље, потребно је одлучити који ће се стил изабрати.Доступне су следеће варијације:

Редовна башта

Ова опција је најбоља ако се планира узгој пољопривредних култура или воћа. За овај тип планирања типичне равне стазе и путеви, равни углови, шаховска или линијска стабла, јасне форме цвјетних гредица, строги рубници, као и куће и зграде, изграђене на једној оси.

Пејзажни дизајн

Таква подела је најпогоднија за брдовиту областпарцела на неколико нивоа.

Посебне карактеристике су коврчаве, кривудаве стазе, асиметрично засађене биљке, одсуство строгих форми, глаткоћа и поједностављене линије.

Овдје не можете видјети оштре завоје, оштре улове и правокутнике.


 • Нивелир - главне врсте и употреба у изградњи куће. 79 фотографија најнапреднијих савремених уређаја

 • Основе плоча: основни прорачун, цртежи и правилна инсталација. 75 фото идеја и савјета

 • Уземљење куће: уређај, прорачун и инсталација система заштите дома. 87 фотографија реализације

комбиновани стил

Ово је комбинација горе наведених варијација планирања. Обично се користи у независној подели територије.Преломимо парцелу у зоне

Има много састанака. Расте поврће и воће, сади цвеће, упија се. Такође - ово је место одмора од градске гужве и вреве.

Слиједи да увијек мора постојати играоница за дјецу, сјеница и роштиљ за одрасле, као и мјесто за шкољку и лежаљку. Снажна половина човечанства против уређења кућних радионица.

На фотографији планирања викендашког подручја је очигледно да је сусједна територија подијељена на сљедеће зоне:

 • Стамбена зграда.
 • Зона за опуштање.
 • Пословни објекти.
 • Вртна област и град.
У неким случајевима, одвојена зона се додјељује под приступним путевима и стазама.

Подела парцеле у зону је условна, у њеној основи - искуство планирања приградских вила. Величина зона зависи од преференција власника и планиране употребе територије.


 • Оплате за темељ - главне врсте и методе примјене. 73 фотографија како дати конкретан облик

 • Вибрација бетона: како ојачати ојачани естрих? 60 фотографија, методологија рада, професионални савети
 • \ т
  Камин сопственим рукама (81 фотографија): како је исправно постављена добра ватра

Обично се издваја врт и град? укупне површине. Понекад, напротив, већина њих се одводи у рекреативно подручје. Све је то ствар укуса.

Закажите територију ваше колибе силом било кога. Надамо се да ће вам овај чланак помоћи у томе. Сретно!

Фото-планирање сеоске куће


 • Облачење цигле - шта је то и како се ради. Савети мајстора +65 фотографија

 • Дијагонала темеља - припремни радови, дијагностика и процена оптималних форми (77 фотографија + видео)

 • Рупа у носивом зиду: како направити пролаз без нарушавања равнотеже оптерећења (70 фото-идеја)