Плафон са ПВЦ панелима сопственим рукама

Модерни завршни материјали од поливинилхлорида се разликују по поузданости, доступности и лакоћи уградње. Употреба пластичних панела омогућава вам да лако и брзо искуцате плафон у било којој просторији. Истовремено, нема потребе да се горња граница прилагоди идеалној држави и потроше на њу додатна средства. Чак и ако немате искуства у конструкцији, можете обавити свој тешки посао са пластичним панелом са шаркама.

Листа алата и материјала

За уградњу пластичних плоча на плафону, потребни су следећи алати:

 • чекић;
 • мерна трака;
 • одвијач (у његовом одсуству може се радити бушилица);
 • нивои;
 • нож или оштар нож.

Можете пронаћи пластичне панеле у ширини од 25 или 50 цм. Приликом рачунања површине стропа, не заборавите додати најмање 12% за могуће обрезивање.

Да бисте причврстили панеле на плафон, морате припремити оквир. Дизајн мора бити издржљив и поуздан са честим лаковима, јер је сама пластика прилично крхка. На ободу просторије потребно је фиксирати профил у облику слова П, имаће крајеве и ивице панела. Постоји још једна опција - можете купити посебну плафонску плочу са жлебом, где су уметнути панели. Такав постоље се често састоји од два дела, што олакшава процес инсталације. Главна ствар је да је одмах покупитеподна облога испод боје стропа.

Решетка се може саставити од профила од метала или дрвених греда (2 к 4 цм). Али за собе са високом влажношћу, дрво није прикладно. Дрвене греде су најбоља опција за стропни оквир у дневној соби или спаваћој соби. Плус, таква мрежа је да је лакше монтирати. Али, пре него што започне рад, дрво мора бити третирано антисептичким и ватроотпорним средствима, тако да је више ватростално и отпорно на труљење.

За уградњу ПВЦ панела постоје профили од алуминијума или пластике. Израђују се са средишњим жљебовима који олакшавају процес причвршћивања.

Када се донесе одлука о томе зашто ће се израдити гредице, морају се припремити специјални вијци и типле за нокте. Дизајн самог оквира се монтира вијцима. За причвршћивање панела користе се металне обујмице или вијци са подлошком.

Припремна фаза и уградња оквира

Површина стропа мора бити јака. Ако постоје велики дефекти, малтер се обрезује, онда га треба поправити. Затим започните означавање. Потребно је нацртати линију на зиду са које ћете морати да се повучете у процесу рада. Затим монтирајте оквир.

Оквир је конструисан према следећим правилима:

 1. Ако су просторије сухе, а на палуби је одлучено да буде од дрвених греда, оне се причвршћују вијцима и типлама. У овом случају, потребно је осигурати да доњи рубови греде буду идеално равна. Стога, никада неће бити сувишно проверити ниво зграде.
 2. Труп у купатилу или кухињи је израђен од металних профила. Прво монтирајте вођице по ободу просторије, повлачећи потребну удаљеност. У водилици уметните главни профил окомито на жељени смер самих панела, причвршћујући их вијцима.

Ако је просторија велика, основе главног профила треба додатно ојачати уз помоћ суспензија сваких 50 цм

.

Уградња плафонских панела

Редослед акција:

 1. Покријте плафон почевши од једног зида, пре-одабирајући правац. У овом случају, први део мора бити тако јасан и тачан као што зависи од лепоте и изгледа стропа.
 2. Први панел је фиксиран шиљком на зид, причвршћујући га вијцима или вијцима. Потоњи морају бити затегнути у удаљеном зиду утора. То се мора учинити како би се осигурало да су све везаности невидљиве.
 3. Након инсталације првог дела, започните инсталацију другог. Потребно га је уметнути у жлеб првог панела док се не заустави и поправи.
 4. Онда се све наставља истим алгоритмом док процес не достигне последњи детаљ.
 5. Мало је вероватно да ће се последњи панел уклопити у преостали простор, тако да је често потребно да га сече у ширину. Изрежите најбољи оштар нож. Претходно је потребно означити линију резања једноставном оловком, причврстити на њу дугачки метални лењир, ниво који усмјерава или други чак и предмет и њежно га сече. Последњи елемент није фиксиран завртњима, већ само уметните угао у жлеб.

Инсталација таквихукрасне углове треба предвидјети и прије саме монтаже панела. Резултати се могу видети на фотографији: плафон од панела ПВЦ-а изгледа прилично добро.

Плафонски систем направљен од пластичних плоча - једноставан је за производњу, тако да га можете сигурно узети.

Плафонски панели од пластике: фото

Висећи плафон са пвц панелима властитим рукама: видео