Пејзажни дизајн викендица (33 фотографије): прелеп дизајн викендице, планска површина од 45 хектара

Многи снови имају кућу на селу са лијепо уређена област. Уређење плаћа велику пажњу и свако жели да га истакне користећи колибу. Заиста, можемо организовати занимљив локално подручје приватним кућама, што није само леп, већ у духу времена.
7 пхотос

Стиле

Приликом доношења викендица сите дизајнери користе три основна стила:

 • Формални стил. Његова особина је озбиљност и пропорционалности. Цела ова област је подељена на симетричне сектор који изгледају сасвим језгровито. Овај стил се углавном примењују у области великом подручју - око 45 хектара.


 • Пејзаж дизајн. Овде, је локално подручје репродукује коришћењем природних пејзажа језера, велике дрвеће, и разне драгуље. Овај стил је веома сложен у извршењу и захтева обавезно учешће стручњака.
 • Тематски дизајн. То је одређени идеју, на пример, сад се врши на основу бајке.


маркс

год стил у дизајну објекта локалне се бира, постоји неколико кључних елемената око којих се створи пејзаж дизајн.

Ево неколико најчешће користе компоненте:

 • стаза. Они не само да обезбеди лако кретање око локације, али имају и декоративну функцију. Са различитим површинама, они могу да питате било когастил у врту.
 • Травњак. Не сусрећете се ни са једним пројектом пејзажа који би коштао без травњака. Помоћу овог атрибута подручје је подијељено на зоне, и дају територији уредан и естетски изглед.


 • Водно тијело. Врло често се користи као главни фокус пејзажног дизајна. Може бити огроман рибњак, мало језеро са фонтаном, водопад и још много тога.


 • Фасада куће. Овај елемент можда игра главну улогу у дизајнирању сусједне територије викендице. Стилска одлука пејзажног дизајна радње зависи и од његовог стила.

Да би изглед сусједног локалитета изгледао завршен, фасада мора бити презентирана са презентирајућим изгледом. Овдје можете користити декоративну жбуку, плочице, плоче, све врсте винове лозе, које ће ојачати зидове зграде.


Најчешће се користи за спољни изглед куће је јапански, рурални или класични стил. Како ваша фасада не би била украшена, морате знати меру у уређењу. Потребно је много детаља како би се покварио читав изглед сусједног подручја.


  • Садња - велика стабла и живице, цветне гредице и гредице. Ово је веома важан елемент, чија употреба мора узети у обзир чињеницу да у свим годишњим добима плантажа треба добро да изгледа. Чак и зими, без лишћа, дрвеће треба обојити,стварање оригиналне композиције. Приликом дизајнирања пејзажа овим елементом, морате се побринути да се годишња доба промијене у вашем врту као слике на изложби.

  За ову биљку посађено у групама, комбинујући сорте, чије се цвјетање догађа у различитим периодима, стварајући тако цјелогодишњи састав.


   • Расвета. Важно је правилно осветлити башту. То ће зависити од тога како ће изгледати увече и ноћу. Често се користе дизајнерска светла.
   • Павиљони и терасе. Овдје је важан не само изглед зграда, већ и како се оне налазе. Веома је важно да нема ветрова где се налазе места за рекреацију, а на тераси сте били удобни. Такође треба да носе функционалну опрему за заштиту од директне сунчеве светлости и падавина ако је потребно.

   Неколико елемената се може користити одједном у радњи да би се створила композиција. Најважније је да све изгледа као једна слика и да не излази из општег стила.


   Одакле почети?

   Потребно је имати јасан дизајн пејзажног дизајна у кућици. У ту сврху, боље је отићи на мјесто и не пропустити ниједну значајку вашег сајта.

   Запамтите да је при планирању веома важно да локација постане не само лијепа, већ и врло практична.

   Потребно је разликовати декоративне и функционалне зоне. Дакле, требало би да размислите о низу стаза које ће довести до рекреативних подручја, до зона игара, док пут треба да будеудобно, да не идете око читавог врта.

   Ваш буџет зависи од броја елемената који се користе у композицији. Не морате да укључите у пројекат уређење пута бара и фонтана, ако ваше финансијске могућности неће дозволити да се гради. Али ако се и даље одлучујете да их организујете, потребно је да у фази планирања узмете у обзир пролазак свих комуникација, тако да они не наруше изглед пејзажа.

   Сада, приликом опремања простора у близини викендице, користе се углавном вишегодишње и самоникле биљке. Они не захтевају годишњу обнову, што смањује оптерећење за бригу о пејзажу.

   Није вредно куповати биљке од непознатих људи. Да би се то постигло, најбоље је контактирати организацију која се професионално бави узгојем и имплементацијом постројења за уређење околиша.


   Када купујете семе траве, морате узети у обзир не само оптерећење на травњаку који ћете направити, већ и временске услове у вашем региону, као и врсту земљишта. Нека ваш травњак увек изгледа добро.

   За полагање комуникација боље је користити пластичне цијеви. Нису нагризени. И њихов радни век достиже педесет година.

   Приликом извођења радова на пројекту локације треба почети са организацијом акумулације. У ту сврху полажемо цијеви за довод и одвод воде. Затим се полажу трагови, комуникације се дају за залијевање, а затим одлазе на садњу дрвећа, грмља и цвијећа.   Јасно планиранобудући дизајн пејзажа и компетентно изведени радови ће учинити вашу викендицу модерном и лепом дуги низ година.

   занимљиве идеје

   Постоји много идеја за дизајн сусједне територије приватне куће. Ево неких од оригиналних опција које свако може пријавити без потешкоћа код куће.

   • Земља у формалном стилу. Јасне линије, фењери из средњег века - све наглашавају конзервативност власника куће.

   • Арапске ноте у дизајну овог локалитета могу се пратити у сваком елементу: лукови на фасади, камење апстрактног облика у врту, фонтана, струјни танак трн са зида.
   • Бујни врт у источном стилу - минимализам се може пратити иу дизајну пејзажа.


   Још више савјета о томе како поставити приватну кућну кућу је гледање сљедећег видеа.