Парна брана за суву градњу

Данас се најпопуларнији грађевински материјал може назвати сухозидом. Широко се користи у различитим просторијама. Користи се за површинску обраду, за реконструкцију и конструкцију различитих изведби. Врло често процес сухозида зидова прати њихова изолација. ГКЛ има гријач. У овом случају постоји потреба за парном баријером. Овај чланак ће бити посвећен томе како поставити парну баријеру на зидове испод сухозида.

Парна брана је процес у којем се парна брана наноси на зидове и плафон. Овај материјал штити плафон, зидове и плафон просторија од водене паре. Парабурриер ће спријечити појаву кондензације у кући и повећати учинковитост топлинске изолације.

Како причврстити парну баријеру

Процес жбукања зидова плоча од гипсаних плоча изолацијом зидне конструкције и полагањем парне бране се дели на следеће фазе:

  1. Конструкција оквира - вертикалних металних или дрвених регала;
  2. причвршћивање између регала гријача (боље користити материјале од минералне вуне);
  3. Фиксирање горње изолације филмске баријере помоћу кламерице или поцинкованих чавала. Штапови морају бити запечаћени водоотпорном љепљивом траком. Коначно, парна брана се причвршћује на протутежу, која се причвршћује вијцима или галванизованим ексерима на оквир. Дебљина трачница би требала бити око 30 мм, осигурат ће потребну празнину између ГКЛ и парне бране.

Многи се питају да ли заиста постоји јаз између парне баријере и сухозида. Са сигурношћу се може рећи да ће постојање размака између парабеар-а и лишћа гипсаних плоча осигурати испаравање влаге, која ће нужно пасти преко омотача. Његово одсуство може довести до влажења трачница и плоча сухозида.

Парна брана за суву градњу у дрвеној кући

Дрво је материјал који може дисати. Дакле, у дрвеним кућама нема накупљања влаге. Али само ако су зидови зграде једнослојни. Ако су вишеслојни и садрже грејач, циркулација ваздуха ће бити прекинута. Гријач ће апсорбирати влагу, што може довести до смањења функција за уштеду топлоте и уништења дрвених конструкција. Да не бисте замијенили загријавање, морате ставити парну баријеру.

Изоловати дрвену кућу не раније од годину дана након монтаже. У исто вријеме потребно је склопити парни салон. Постоји разлика између тога како ставити паробариерние филм са унутрашњим и спољашњим загревањем куће.

Ако је планирано да се изолација куће изведе споља, онда се парна брана мора поставити са вањске стране зида према улици. Тканину треба поставити на вањску страну, преклапати. Штапови морају бити запечаћени љепљивом траком или самољепљивим филмом, иначе ће влага продријети у прорез и топлотна изолација ће бити оштећена. Ако су трупци округли, онда се филм причвршћује директно на дрво. Празнина, доступна на споју трупаца, осигурава испаравање влаге. Акоповршина шипки је глатка, затим неопходна празнина, која ће обезбједити сталак у дебљини од 2,5 цм. И они већ имају парну баријеру на њима.

Процес унутрашње изолације дрвених кућа састоји се од следећих акција:

  1. Слагање хидроизолације на трупац. Ово би требало урадити да би се дрво заштитило од влаге која долази извана. Причвршћује се на калдрму, што ће дати потребну празнину од 5 цм.
  2. Метални оквир носи хидроизолацију;
  3. Између регала гријача профила;
  4. На грејач је причвршћена парна баријера;
  5. Прекривен сухозидом.

Изолација гријача у процесу жбукања зидова сухозидом - ово је обавезан процес, који се не смије занемарити. Полагање парабеарера ће штитити од паре и штитити објекте од влажења. Задржаће топлотне карактеристике грејача.