Отварање врата: унутрашњи тип, систем жалбе, смер унутрашњих врата

Одабир одговарајуће боје, величина и одговарајућих мјеста уградње унутарњих врата, пријелаз избора најважнијих - тип врата и начин отварања је погодан.

Начин отварања врата зависи од погодности кориштења, као и могућности уградње у складу са стилом ентеријера једне или друге просторије.

Начини отварања унутрашњих врата

У стану или приватној кући могу се примијенити сљедећи механизми за отварање унутрашњих врата:

  • клизање;
  • царински службеници;
  • Орхидеје;
  • комплекс;
  • Цароусел.

Одвојено, треба споменути врата унутрашњег отвора и релативно недавно развијена од стране италијанских дизајнера и инжењера система жалбе.

По правилу, сваки ентеријер подразумева присуство унутрашњих врата не само изведених у једном стилу, већ и на исти начин отварања. Од тога зависи интегритет утисака о дизајну становања.

орнаментал

Отварање врата тенде је најраспрострањеније и поузданије, углавном због најширег асортимана врата овог дизајна. Врата обрадивог отвора захтијевају довољно присуство довољно слободног простора.

Предња врата могу бити десна и лева. Ако стојите поред врата на страни на коју се отвара платно, онда уз присуство петљи на десној страни, можемо говорити о дизајну десне руке, ако је лева страна око леве стране.

Главне предности отварањаВрата треба класификовати:

  • Оптималан однос цена /квалитет;
  • Чврстоћа и трајност пројекта;
  • бешуман када се користи;
  • Разноврсност могућих боја и типова дизајна;
  • Велика брзина инсталације.

Једини и веома уочљив недостатак отвора за обрадива врата је што му је потребан одређени радијус за отварање платна, директно зависи од његове ширине.

клизна врата

Правац отварања врата клизне конструкције је обично двосмјерна. Ово захтева слободан простор не испред платна, већ лево и десно од отварања врата.

Уградња клизних врата врши се на водилици сложене структуре, док је потребно пуно додатних елемената арматуре и времена за њихово подешавање. Процес отварања врата клизне конструкције при трошењу ваљака и лежајева с временом ће захтијевати примјену неколико великих напора него на почетку рада.

Када се користи систем клизног отварања унутрашњих врата, појављује се могућност ефикасног коришћења расположивог слободног простора. У овом случају, за глатко кретање куће, врата се углавном остављају у отвореном положају.

Због клизне природе отварања врата, један канал је постављен на шест платна, што је изузетно погодно када се користи.

Отварање клизних врата такође има недостатке. У поређењу са обичним вратима, клизна врата не могу заштитити од прашине и продора.буке у соби. Али најзначајнији минус таквог правца отварања врата треба узети у обзир да место на које се платно отвара, више није могуће заузимати никакав намјештај, немогуће је објесити слику, полицу или сат на зид.

Цомпосед

Сложеност дизајна таквих врата је резултат прилично "угризних" трошкова производа. Правац отварања врата сложеног дизајна одвија се истовремено у различитим правцима, због чега су у људима постали познати као "хармоника".

Поузданост и трајност склопивих врата знатно су лошији од тенде и клизних врата. Такође, немају најбоље звучне карактеристике. Отварање комплексних врата је лакше него клизно.

Механизам за отварање врата за склапање је његова носећа конструкција и база и састоји се од сталка смјештеног на врху и задржавајућих елемената за елементе за причвршћивање.

царински службеници

У конструкцији закретних врата остварује се могућност постављања различитих брзина враћања вентила у почетни положај, као и закључавање вентила у траженом стању.

Шупе крилних врата - посебног типа, разликују се по механизму доње осовине. Овај структурни елемент има главно оптерећење на тежину тканине. Захваљујући модерној технологији, механизам доње осовине омогућава употребу врата много већих димензија него иначе.

Очигледна предност таквог дизајна је да правац отварања врата може бити различит, у ствари, са овимсврху.

кружни ток

Пожељно је да су врата такве конструкције уграђена у предворје предузећа, на улазу у трговачке центре, хотелске салоне и ресторане. У принципу, они су такође погодни за инсталацију у приватним кућама, јер вам омогућавају да поуздано заштитите собу од прашине и буке. Једини недостатак је потреба за присуством предворја и пролазак људи само за редом.

Системи за отварање таквих врата могу бити ручни или аутоматски.

Дизајн вртуљка врата са конвенционалним ручним погоном се углавном инсталира на мјестима ниског пролаза. Постоје врата која се активирају кратким притиском и аутоматски реагују на приближавање људи. Посљедњи тип вртуљка у овом тренутку почиње прво интензивно, а затим глатко окретање лопатица. Ако постоји препрека између вентила, они престају да раде и настављају да се крећу само кроз подешени временски интервал.

Аутоматска карусел врата су намијењена за уградњу на мјестима с високом пропусношћу људи и опремљена сензорима за кретање на обје стране. Врата се интензивно ротирају са наведеним режимом рада брзине. Брзина и трајање ротације се подешавају унапред, постоји и могућност подешавања режима "зима" и "лето".

Најчешће, кружна врата су опремљена посебним гумбом за смањење брзине, што је врло важно за инвалиде. Ова функција вам омогућава да лако прошетате кроз врата до вагона или особа са ограниченим физичким способностимамогућности.

Готово свака функционална врата параметра могу се подесити, подешавајући оптимални режим за одређене радне услове.

систем жалбе

Стални развој технологије довео је до појаве система жалбе за отварање врата.

Овај систем укључује паралелно кретање ролета у једној равни, пружајући потпуно нове могућности за пројектовање крила врата. Шарке се крећу глатко и практично тихо, са могућношћу уградње уређаја за затварање.

Карактеристика правца отварања врата у копланарним системима је да се набори могу померати само на бочне стране и паралелни један према другом.

У затвореном стању, врата се налазе на истој линији, формирајући једну мрежу, са празнинама практично одсутним. Погрешка затварања не прелази 2 мм, што ствара визуелни ефекат јединства фасаде.

Врата не заузимају много простора и не растварају се због уградње посебног механизма који причвршћује ролете у одређеном положају.

Од недостатака треба напоменути да приликом инсталације система, постоје одређена ограничења у величини и тежини ролета, као иу могућности коришћења декоративних елемената.

Унутрашња отварајућа врата

Врата унутрашњег отварања, која се обично постављају као додатак улазним вратима или у предворју, заслужују посебну пажњу. Уз њихову помоћ можете значајно повећати карактеристике звука и топлотне изолације улазаНе дозволите да се страни мириси појаве у стану или приватној кући.

Да би се обезбедила додатна заштита за приватне куће, препоручује се да се истовремено инсталирају две структуре улазних врата: унутрашња врата се инсталирају интерно и отварају се споља - споља.

Због правца отварања врата унутар таквих врата има низ непорецивих предности.

Прије свега, треба напоменути функционалност. Упркос чињеници да се овај генерализовани појам налази у карактеристикама свих метода отварања врата, у овом конкретном случају, он се изражава у погодности изласка и уласка у просторију. Са довољном ширином ходника или ходника, врата унутрашњег отвора су веома погодна, са вратима не затварају врата комшије, лифта или степеништа.

У ћелијама љествице у којима је удаљеност од врата до степеница мала, проведба смјера отварања врата према ван може бити не само неугодна, већ и прилично опасна. Испоставља се да је за затварање врата потребно бити на степеницама, док у журби можете пропустити корак и добити озбиљну повреду.

Ако су врата постављена унутар врата, онда власник стана лако може напустити кућу и, стојећи на чврстој и глаткој површини, тихо затварајући врата, помакнути даље до лифта или степеницама.

Захваљујући посебном дизајну, особине топлотне и звучне изолације таквих врата су нешто веће од оних кодстандард Они дозвољавају дуже да одлажу топлоту у кући, а да не изађу ван. Спољна врата омогућавају исте карактеристике само када се монтира додатна тканина.

Такође је вредно напоменути одсуство сукоба са комшијом, јер често је расправа о томе ко први затворити или отворити врата може бити разлог за стварно непријатељство.