Остава у поткровљу са степеницама: 4 захтјева

За распоред подизања на крову савршено погодан поткровни кров са љествама Мање крило са степеницама - одлична опција, јер је дизајн једноставан за руковање, лаган и не изазива много проблема у распореду. Кроз таванске степенице можете лако доћи до врхунског нивоа, а то је сигуран и веома погодан начин дизања. Неке од поклопаца и склопивих степеница уопште штеде простор, јер ће уградња обичних степеница захтијевати не само пуно простора, већ и много материјала, као и радове и вријеме за уградњу.

Да ли су вам потребни цртежи за мансардне степенице са отворима сопственим рукама

Уградња поткровних степеница властитим рукама је сасвим могућа, међутим, треба постојати минималан број вјештина за рад са таквим структурама.

Стручњаци препоручују да се, прије почетка градње, припреме пројекти за мансардне степенице и пажљиво размисле о најмањим детаљима

Потребно је да степенице буду максимално:

 • јака;
 • сигурно;
 • прикладно;
 • Чврста.

Наравно, можете купити готове степенице у ОБИ-ју и унајмити чаробњака за монтажу, али то ће бити мало скупље. Много је боље направити степенице властитим рукама, јер за то једноставно треба нацртати цртеже, одредити специфичне димензије, као и једноставно слиједити упуте за монтажу сличних производа.

Што се тиче материјала, препоручљиво је преферирати дрвено степениште, јер је најлакше ручно радити с њим, а изгледати као такви уређаји за подизање је прилично естетски иатрактивно Поред тога, имају одличне перформансе. Ако се адекватно бринете за дрво, онда ће трајати дуго и неће доносити проблеме.

Најбоља опција за дрво је бора, јер она у потпуности задовољава захтјеве као што су трајност, трајност и трајност и релативно је јефтина.

За приватну кућу је вредно организовати степенице са једним маршем. Прављење цртежа и самог дизајна је једноставно, али због чињенице да није потребно креирати платформу, задатак је неколико пута поједностављен.

Димензије степеништа у поткровљу са поклопцем

Лестве које воде до поткровља су разноврсни производи који се могу разликовати по облику, опреми, материјалу, као иу начину инсталације и рада. Није важно, у сеоској кући или у сталном пребивалишту, степенице морају бити у складу са димензијама отвора. Само у овом случају неће бити проблема током рада.

Величина степеништа у поткровљу и отвор, по правилу, зависи од величине и карактеристика просторије

.

Врло популарне степенице из Белорусије, као и модели Велиукс, који имају одличан квалитет и одличне техничке карактеристике.

Постоје одређени појмови о величини степеништа, од којих зависе крутост и слични параметри, и потребно је обратити пажњу на њих при конструисању конструкције:

 1. Висина степеништа, без обзира који материјал је коришћен за њихову производњу, метал или дрво, не смије прелазити 3,5 м.висина их чини нестабилнијим, као и мање крутим и, сходно томе, издржљивим. Ако је лет велики, пожељно је поставити степениште степеницама.
 2. Потребно је узети у обзир кут нагиба који ће бити у близини степеница. Требало би да варира унутар 60-75 степени. Под углом нагиба који је подношљивији, мердевине постају опасне за путовање, а такође ће заузети превише простора за време распадања.
 3. Степенице степеница морају бити паралелне са подом, а свака од њих мора бити опремљена са утором против клизања.

Што се тиче шарке стубишта у поткровљу, она мора бити изолована, усправна према начину отварања. Само у овом случају биће могуће избећи пропух и проблеме током рада.

Предности шахта са мердевинама на тавану

Без обзира на то који ће се модел поткровља користити, они морају бити сигурни.

Приликом одабира степеништа за мансард, потребно је узети у обзир његов квалитет, сигурност и чврстоћу

Главние компании:

 • Ферментирани;
 • Велук;
 • И они су као они.

Ове конструкције имају много предности. Најважнија предност лежи у чињеници да у великој мери штеде простор у просторији. Осим тога, уз њихову помоћ, могуће је без икаквог напора пењати и спуштати се. Компактни су чак иу склопљеном стању. Захваљујући чињеници да постоји велики избор поткровних степеница на продају, апсолутно је лако покупити производ који ће у потпуности задовољити предности, трошкове и удобност.

Такве мердевинесавршено се уклапају у било који ентеријер, дизајн и дом, па стога не треба да бринете да ће ваша кућа бити покварена инсталирањем таквог механизма.

Важно је напоменути да су сложене степенице посебно сигурне, имају сандуке на степеницама које искључују клизање, а неки модели немају уграђену ограду. Такође, склопиви поткровни пројекти имају држаче који држе производ у састављеном облику у време рада. Да би конструкција била што сигурнија, поставите врхове са ефектом против клизања.

Такве љестве су врло издржљиве, поуздане и, што је најважније, јефтине. По тежини могу издржати 250 кг. Отварање и затварање је врло једноставно, баш као и инсталација. Да би се покренуо рад, довољно је једно кретање руке. Не морате користити посебну опрему или посебно компликоване радње.

Изаберите отвор за поткровље са степеницама

Приликом одабира поткровља треба обратити пажњу на дизајн.

Конструкција степеница такође игра важну улогу, стога је неопходно да се њен избор осмисли свесно и пажљиво

Наиме, на:

 • комплет;
 • Величине;
 • Присуство грејача.

Постоје производи који су већ спремни за инсталацију и имају спољне и доње шипке. Припремити рупу за такву рупу је много лакше, и због тога неће бити проблема у уређењу мансардних степеница. Обележавање се врши ручно, као и коришћењем алата као што су ниво, пожељно ласерски и метар. Треба напоменути да је дозвољено монтирати поклопац, укоји има спољни омотач. У овом случају, дебљина самог отвора би требала бити нешто мања од дебљине преклапања, тако да на горњем нивоу отвор не стрши и није створио препреку приликом кретања.

Када правите ознаке што прецизније могуће, можете искључити нијансе грешака и проблема током инсталације.

Приликом резања гротла, не заборавите да у плафону постоје слојеви хидроизолације, топлотне изолације и изолације буке. Они се не могу екстраховати ни на који начин, јер то нарушава интегритет премаза и сваког слоја у целини. Пажљиво се савијају, секу и фиксирају. Пре уградње кровног отвора, морате проверити величину рупе и њене димензије.

Удобне степенице поткровља Факро са поклопцем

Тренутно, Факрове степенице у поткровљу су посебно популарне. То су конструкције у којима може бити 3-4 секције. У основи, направљени су од дрвета, али је могуће присуство металних елемената.

Данас су популарне и тражене поткровне степенице Факро, које карактеришу висок квалитет, трајност и практичност

За конструкције од природног дрвета, бор се бере зими, захваљујући чему више:

 • јака;
 • је издржљив;
 • Отпоран на хабање.

Стацк стање је компактно величине. Дизајн је потпуно причвршћен испод стропа, прецизније испод поклопца поклопца. Када купујете производе са отвором, потребно је обратити пажњу на присуство посебно јаког дворца, који ће задржати мердевине. Апсолутно све степеницеФакро има комплетан изоловани отвор, који елиминише додатно полагање термоизолационог слоја, ако се поткровље налази на другом спрату, уместо дневног боравка. На степеницама се налазе гнезда против клизања, што их чини што је могуће сигурнијим. Степенице су причвршћене типом репног репа, што поједностављује њихово склапање у одсуству потребе за операцијом. Производи имају одличну стабилност, јер их развијају најбољи стручњаци. Распон степеница Факро модела је веома велик, тако да је могуће подићи дизајн за праву величину, облик и модел.

Преглед: поткровље са степеницама (видео)

Ове степенице ће бити одлична опција за мале просторије, како за приватне, тако и за викендице, или за обичне станове, ако имају неколико нивоа који су сада посебно модерни.