Основа за изградњу блокова од пене

Сви они који су одлучили да граде кућу размишљају оизбору одговарајућег грађевинског материјала . Наравно, то углавном зависи од подручја у коме се налазимо, јер негде популарне врсте дрвећа, негде суви зид, итд Међутим, будуће новчане трошкове и тешкоће у обављању послова везаних за специфични материјал немају ништа мање важну улогу. А када дође до самог темеља куће, онда му то одговара са великом одговорношћу, јер је то основа читаве структуре. До данас, веома популарнапјенаста подлога .

Избор одговарајућег типа темеља од блокова од пене.

Овај материјал не оптерећује много. На примјер,зграда са блоковима од пјенебит ће врло удобна за темељ, јер практично неће бити притиска на њу. Поред тога, лакоћа материјала ће значајно смањити труд који се троши на изградњу. Међутим, ако упоредите пену и дрво, онда прва није толико пластична. Према томе, када се мала кућа скупља, пукотине се могу развити на зидовима. Али у дрвеној згради промене су безначајне. Из тог разлога није неопходно смањити функцију темеља, чак ни најмања и лагана конструкција, не може преживјети. Поготово ако је материјал за њега изабран погрешно.

На шта треба обратити пажњу приликом израде пјенастог блока?

Прије свега, ово је земља, њен тип, дубина највећег и највећег дијела замрзавања, и присуство подземних вода. Следећиоптерећење, тј. маса зграде у цјелини. Вриједно је узети у обзир и јачину вјетра, количину снијега зими и друге природне појаве. Обраћајући пажњу на ове факторе,одаберите траке, плоче или темељне пилоте .Последњије најјефтинији и не захтева много труда. Можете га инсталирати на земљиште са ниском отпорношћу, са високим нивоима подземних вода, као иу било којој области са падином. Али дозвољено је да се користи само за изградњу једнокатнице.плочасе користи за тешке конструкције иу проблемској зони. Равномерно распоређује терет на читаво тло.

риббон ​​ темељ је много јефтинији од претходног, али овдје његова конструкција неће бити без проблема, тако да морате позвати мајсторе и специјалисте. Да би се исправно одредио тип темеља, потребно је направитигеолошку анализу тла . Наравно, то ће захтијевати додатна средства, али се исплати. Као што се многи орјентишу, на пример, према суседима, они имају кућу на таквој основи, што значи да ће и нова зграда бити беспослена. За мале зграде, ова позиција није лоша, али за велике зграде то је лажна варијанта, па се обратите професионалном геологу.

Карактеристике темеља из блокова пене.

Није битно која је ваша фондација изабрана, треба имати на уму главне тренутке приликом инсталације, јер ће од њих зависити снага зграде и укупна атмосфера.унутра На примјер, због своје порозне структуре, блокови пјене прелазе влагу према горе, подижући је капилару. Због тога је неопходно квалитативно направити хидроизолацију темеља.