Ортопедски кревети са механизмом за подизање: модели са базом у облику роштиља са мадрацем за лежеће пацијенте

Здрав и снажан сан није могућ без удобног места за спавање. До данас је најпопуларнији ортопедски кревет са механизмом за подизање.

Карактеристике и предности

Изглед ортопедског кревета се не разликује од класичног модела, али има своје особине дизајна. Састоји се од ортопедске базе, опремљене механизмом за подизање, кутијом за постељину, главама и бочним рубовима.

Ортопедски кревет са механизмом за подизање има много предности:

  • Главна предност кревета је темељ, који има ортопедска својства због инсталираних ламела. Спавање на овом кревету није само удобно и удобно, већ је и корисно. Ова подлога, заједно са душеком, савршено подржава кичму. Поред тога, база решетке је добро проветрена, што значи да калуп и гљивице овог дизајна нису угрожени.
  • Механизам за подизање, уграђен у конструкцију, омогућава лак приступ кутији за платно. Његове димензије одговарају величини подножја, тако да кутија има значајан капацитет. Поред постељине, могуће је направити и друге ствари, а ако је потребно и брзо их набавити. Захваљујући механизму за подизање, приступ садржају ладице могућ је са било којег руба кревета.Присуство платнене кутије у овом дизајну вам омогућава да знатно уштедите простор.

Ствари које се чувају у ладици не захтевају додатни намештај: комоде, плакаре и ормаре, а то је значајна уштеда не само простора малихсоба, али и уштеда.

По правилу, такви кревети производе произвођачи не само у двострукој верзији, већ иу мањим димензијама. Постоји један и по модел и по, који су погодни не само за одрасле, већ и за децу.различити механизми

Сваки модел са базом за подизање има своје карактеристике које утичу на процес рада. Ортопедска база, у зависности од модела, може бити бачена или хоризонтално, или фиксирана у усправном положају, формирајући угао од 45 степени на месту причвршћивања на основу. Начин подизања базе може се извршити на рачун различитих направа.

По правилу, произвођачи опремљају моделе са све три врсте опреме за подизање:

  • Упредене опруге, које чине основу трансформационог механизма, су тражене због ниске цене и практичности током рада. Али овај механизам опруга због честог истезања и тешких терета брзо се истроши. Рок трајања механизма, по правилу, не прелази пет година, након чега је потребно заменити га.  • Гасни амортизери, који помажу подићи базу и фиксирати је на жељеној висини, веома су удобни у раду. Захваљујући њима можете померити базу без много труда. Гасни систем функционише глатко и тихо и може да подигне базу заједно са душеком, чак и ако је њихова укупна тежина изнад 100 кг. До сада, гасМеханизам трансформације је најпоузданији и квалитетнији, има прилично дуг вијек трајања, што је око 10 година.
  • Најједноставнији начин трансформације може се назвати ручни лифт, који се изводи помоћу петље причвршћене на базу. Да бисте подигли базу и дошли до фиоке, морате уклонити душек и уложити значајне напоре. Због тога овај механизам није погодан за кревете.


основна конструкција

Било која ортопедска база се састоји од оквира и решетке. Оквир може бити метални и дрвени. Сама решетка се састоји од ламела, сигурно причвршћених на оквир уз помоћ држача токарилица. У зависности од произвођача и модела, држачи ламела могу бити израђени од различитих материјала. Гума, која се користи као материјал за носаче, одликује се еластичношћу и високом цијеном. Пластика има круту структуру, али је издржљивији материјал од гуме.


Ламеле имају плоче са благо закривљеном површином на једној страни и од дрвета (буква, бреза, орах). Стандардна дебљина ових трака варира унутар 6-8 мм, а ширина је 63 мм. Дужина сваке летвице одговара димензијама базе. Размак између летви је унутар 70-80 мм, због ове величине, ортопедски ефекат је појачан. Ови стандарди не само да олакшавају кревет, већ му и дају еластичност.


Ортопедску базу производе произвођачи са могућношћу регулацијекрутост

Регулатори крутости могу бити постављени директно на саме ламеле, омогућујући вам да подесите базу на тежину особе, као и да постоје регулатори који се налазе у глави и подножју. Због њиховог присуства, могуће је променити углове нагиба у горњем и доњем делу.

Често се такви кревети купују за лежеће пацијенте, јер је таква регулација идеална за све виталне упите непокретне особе.


Савети за избор

Приликом избора кревета потребно је обратити пажњу на неколико аспеката. Поред дизајна и усклађености унутрашњег стила, пажњу треба посветити и основама и механизму трансформације.

  • Ако се питање односи на куповину варијанте са два метка, механизам трансформације треба да буде на гасним амортизерима. Основа у односу на једнократну верзију је већа тежина, а ортопедски душек значајно повећава масу, па је због лакшег приступа кутији боље ако механизам преузме главно оптерећење приликом подизања.
  • Да бисте се заштитили од повреда, није лоше ако је кревет опремљен специјалним блокаторима који штите од изненадних падова приликом премјештања базе.


  • Ламеле морају бити без великих чворова, пукотина, струготина и оштрих необрађених ивица. Та фондација не би требало да даје никакве огреботине.
  • Дужина ногу која је основа оквира треба да варира у опсегу од 24-25 цм. Ова вредност је најудобнија за висину земље. Број ногу у различитим моделимаје у распону од 4-7 ком. Што је више ногу, то је стабилнији темељ темеља.
  • Такође није потребно заборавити материјал самог кревета. Низ дрвећа је бољи зато што није само еколошки, већ и поуздан, па ће дно природног стабла трајати много дуже од исте варијанте плоче иверице.

Научите како да направите ортопедски кревет са механизмом за подизање из сљедећег видеа.