Ортопедска база за кревет (44 слике): величина роштиља и душека, ојачана база, што значи висина метала

При избору кревета треба приступити веома озбиљно. Овај комад намештаја обавља једну од најважнијих функција у сваком дому. Квалитетан и удобан модел промовисаће здрав и здрав сан, као и потпуни одмор. Најудобнији и најздравији су узорци са ортопедским основама.

Шта је то и зашто?

Не тако давно у нашој земљи, сазнали смо да је спавање на креветима са изворима лоше за здравље, али на старом добром перју - то је једноставно незгодно. После тога је постојао мод за спавање на даскама. У правилу су под мадрац постављене круте дрвене конструкције. Многи људи су у ту сврху користили конвенционална дрвена врата.

Чудно је да су такви системи и даље имали неки ортопедски ефекат, али језик удобног одмора на таквом кревету није ишао. Имали су и најатрактивнији изглед. Тренутно су развијене довољно удобне и квалитативне ортопедске базе, тако да је из тврдих и застарелих варијанти могуће одбити.

Овакви дизајни могу учинити чак и најудобније јефтине мадраце што угоднијим.


До данас постоји неколико врста ортопедских подлога за кревете.

Разликују се по структури и карактеристикама перформанси, али је њихов принцип рада један. Сви модели имају ортопедске решетке. Израђен је од различитих материјала и допуњен је разним функционалним елементима.

Из наведеног можемо закључитиортопедске подлоге у првом реду испуњавају важну функцију носача спаваћег намештаја. Душеци, уграђени на сличном дизајну, удвостручују своје функције и корисна својства.

конструкција

Ортопедска опрема се уграђује у кутију за намјештај. Оквир ових елемената је обично направљен од метала и веома је јак. Могу бити пуне постеља. У ту сврху намјештај треба имати ноге различитих висина.

Главни задатак ортопедске базе је правилна расподела оптерећења и формирање еластичног утицаја простора за спавање.

Структуре могу имати различите карактеристике и разликују се једна од друге:

 • Материјалне шине.
 • Удубљење између шина.
 • Ширина шина.
 • Снага и поузданост оквира, као и материјали од којих је направљен.
 • Дужина и ширина.
 • Способност да се промени еластичност базе постеље.


Последња функција се изводи електричним погоном или подизањем тла.

Различити производи могу имати различите изведбе базе.

На пример, за модел који је предвиђен за једну особу (једноструки кревет), често се обезбеђује посебна решетка са 4-5 стубова.

Постоје и такве структуре у којима не постоји централна нога. Ако решетка нема торњеве, онда се уз помоћ краља причвршћује директно на оквир намештаја. Ови детаљи су специјални оквири. Ламели су постављени између краљевстава. Вриједи обратити пажњу на облик трачница. Требало би да буду лаганисавијена Такве конструкционе карактеристике су неопходне да би се терет равномерно распоредио по дужини базе.

Сваки појединачни сталак је уграђен у држач, при чему ће његови крајеви бити мало покретни. Ови делови су по правилу направљени од издржљивог и флексибилног дрвета. Имају еластични ефекат, неопходан из ортопедских разлога.

За пространији брачни кревет, потребно је одабрати подлогу тек након свих мјерења оквира и душека. Дизајн ових модела се значајно разликује од једностраних инстанци.

По правилу, у таквим производима постоје трачнице исте дужине као у појединачним креветима. Међутим, они су мало другачији: у 2 реда. У решетки за двоструки намјештај налази се попречни пресјек. Ламеле морају бити причвршћене на њега и на ивице оквира.

Главна предност таквих модела је у томе што се основе могу прилагодити по њиховој дискрецији. У таквим конструкцијама је предвиђена могућност промене напетости ламела.

На пример, за људе велике тежине, висока еластичност темеља је идеална, а за неозбиљне - просечна или најмања.


Кревети са ортопедским базама често се допуњују подизним структурама.

Присуство таквих делова је прикладно у случају да је основа испод душека основа ламела. У овом случају, склопиви душек и решетка са ламелама ће пружити најпогоднији приступ пространој отвореној ниши. Може се користити као мостспремишта

Квалитетне ламеле од природног дрвета разликују се по издржљивости. Конструкције са таквим елементима могу служити њиховим власницима једну деценију. По правилу, у заиста добрим и поузданим разлозима, ламеле се мијењају врло лако и брзо. Ако се ради о производу ниског квалитета, онда могу постојати проблеми са замјеном трачница.

Ови пажљиви дизајни неће захтијевати посебну бригу. Међутим, ако сумњате да је систем у некој области покварен, требало би да урадите детаљан преглед. Ако су шине у бази изван редоследа, онда умјесто њих треба ставити нове.


врсте

Тренутно је тржиште намјештаја пуно мултифункционалног и практичног намјештаја, употпуњено различитим механизмима и добро осмишљеним дизајном:

Данас су широко распрострањени ортопедски кревети са склопивим механизмом. У таквим случајевима постоји удобна база, која се не разликује много од класичних модела. Једина разлика између склопивих кревета и уобичајених је посебан механизам за подизање.

Постоји неколико врста механизама присутних у преклопним креветима.

 • Најједноставније су ручне конструкције (на шаркама). Такви модели су издржљиви и издржљиви. Они ретко пропадају. Међутим, ове опције нису погодне за све, јер их је тешко разградити. Да бисте подигли место за спавање са таквим механизмом, мораћете да држите подлогу и душек на тежини, а ови предмети нису најлакши.

Кревет са ручним механизмом за подизање нијеПрепоручује се да се стави у дечију собу. Дете можда неће моћи да се носи са таквим моделом и може се повредити у процесу подизања кревета.

 • То није најлакши начин за подизање опружног механизма. Посебно често људи са таквим проблемом наилазе на овај проблем, који надопуњују простор за спавање тешким душеком. У процесу подизања база се одлаже у "суспендованом" стању због отпора опруга. Такав механизам је једноставан и беспрекоран.

Главни недостатак пролећних кревета је њихов недостатак трајности. Након тога, опруге у таквом механизму се истежу и губе еластичност. За решавање овог проблема биће само потпуна замена ових детаља.


 • Кревети за подизање са гасним амортизерима су најсавременији и најнапреднији. Они се брзо и лако распадају. Подлога и душек у таквим моделима расте глатко и тихо. Такав механизам је дизајниран за дуготрајан и правилан рад. Може да издржи тешка оптерећења. Већина гасних амортизера је присутна у пространим брачним креветима и под ортопедском базом са тешким душеком.


 • Недавно, механизми за подизање, опремљени електричним погоном, добијају на популарности. У таквим моделима, база и душек се подижу помоћу даљинског управљача.

Ортопедске решетке су склопиве и заварене. Варјене варијанте се обично уграђују у потпуно металне и дрвене моделе. Уређај сличних дизајна у многим аспектима понавља читаве опције. СклопивиБазе су израђене са ногама и ногама. Међутим, ова чињеница нема утицаја на функционалне карактеристике намјештаја.

Јаки и издржљиви су метални темељи. Такве варијанте су мање уобичајене од дрвених темеља. У производњи сличних делова користи се квалитетан челик отпоран на корозију. Метални темељи се могу обојити и обрадити посебним полимерним премазима. Просјечни животни вијек такве појачане основе је 25 година. Они су јефтини и не губе крутост током времена.Недавно регулисани ортопедски кревети су веома тражени.

Постоје два типа таквих дизајна:

 • Са подесивом крутошћу ламела. У почетку се кривина трачница израчунава на просечној здравој особи. Али за људе који пате од разних болести повезаних са кичмом, основа са таквим детаљима неће бити довољна. У квалитативној подесивој подлози, можете одмах промијенити ниво крутости на свим ламелама или неким трачницама које се налазе у одређеном подручју.
 • Са подесивим положајем. Таква занимљива и корисна карактеристика најчешће имају кревете са механизмом за подизање. У овом случају, користи се мало другачије него у класичним моделима са пространим нишама за складиштење постељине.


Ортопедска база у таквим моделима је подијељена на сегменте. Њихови положаји међусобно се разликују према жељама корисника. Горњи део се може подићи за вишеудобност места за спавање. У таквим условима можете се удобно смјестити и попити кафу, прочитати књигу или гледати вечерњи ТВ.

Такође, у таквим креветима се мијења доњи дио. Ова особина је посебно корисна за особе које пате од едема. Далеко од тога да је увек вредно лежати под ногама јастук за ноћ. У том положају, стопала се лагано подижу, а натеченост заиста пада, али изазива велико оптерећење зглобова кољена. Овај проблем можете ријешити помоћу ортопедске базе, у којој је доњи дио лагано подигнут под малим кутом.

Нешто скупљи купац ће управљати опцијом функционалне комбинације. Слични темељи комбинују сва горе наведена својства. Такав намјештај се може лако прилагодити за себе.


димензије базе

Квалитативне и удобне базе за мале појединачне кревете издају се дужином и ширином од 80х190, 80х200, 90х190 и 90х200 види. На пример, базе за кревете Кинг Сизе и Куеен Сизе имају значајније димензије: 180к190, 180к200, 200к200, 200к220 цмТренутно, у многим салонима намјештаја постоје одвојени кревети из базе. Најпопуларнији су примерци дужине и ширине 140к190, 140к200 цм, а слични модели су засебни комади ентеријера, сакупљени од различитих елемената. Ове дизајне најчешће купују људи који су на редовним путовањима. Форпола кревета имају подлоге са следећим параметрима: 120к160, 120к190, 120к200 цм.

материали

Материјали из којих се израђују ортопедске базе имају директан утицај на квалитет готових производа:

 • Металне варијанте су најјаче и најпоузданије. Они се не деформишу, не савијају и не почињу да се гребу током времена. Могу се користити сваки дан. Металне подлоге лако могу издржати велика оптерећења без губитка удобности.

Главни недостатак таквих структура је њихова тежина. Метални темељи су доста тешки. Захваљујући таквим елементима, простор за спавање повећава тежину и престаје да буде покретан.

  Међутим, варијанте метала се налазе рјеђе од дрвених темеља. Препоручује се избор квалитетних и еколошки прихватљивих производа од дрвета. Најиздржљивији и најиздржљивији су дизајни храста, букве или јохе. Цена таквих дизајна није скупа, али служе веома дуго. Тешко их је сломити или оштетити.


  \ т
 • Мање одрживи и поуздани темељи су таквих јефтиних материјала као што су МДФ или иверица. Ламеле у овим конструкцијама не одликују се високом издржљивошћу и издржљивошћу. Лако се ломе. Ако се шине у бази зауставе, онда их је потребно замијенити новим.


Оцена најбољих

Квалитетне и удобне ортопедске базе производи велика руска фабрика "Комкор". У свом асортиману постоје снажни модели за двокреветне, једнокреветне и пола кревета, као имодерни електрични погони. Сви системи су опремљени јаким металним оквиром и дрвеном даском.


Подруме са патцх-ом и унутрашњим фиксирајућим латофлексима, као и склопиве и склопиве моделе производи Глазовска фабрика метала "Форвард фурнитуре". Сви дизајни су произведени са различитим дужинама и ширинама, тако да ће сваки купац моћи да изабере опцију за своје димензије. Основе "Форвард Фурнитуре" су заварене са металом. На њих су причвршћени латофили од лековитог лелеена са пропиленским власницима.

Ортопедска база италијанског произвођача Линеафлек је веома тражена. Они су јефтини и одлични су представници буџетске класе. Висококвалитетни дизајни нису страшне температурне флуктуације и атмосферски ефекти, јер се третирају специјалним прахом. Оквири база из линије Линеафлек се састоје од челичних цеви, што их чини веома издржљивим и издржљивим.

Вегас издаје различите верзије база. У асортиману фирме постоје дизајни најразличитијих величина: од појединачних до краљевских копија. Вегасове чврсте базе су еколошки прихватљиве брезе дрвене шине и чврсти метални оквири.

Многи потрошачи престају да бирају популарне и функционалне производе из бренда Орматек. Овај познати бренд нуди широк спектар разлога за одабир купаца: од ортопедских до цјеловитих. Доступне су ортопедске опцијемеханизми подизања и специјални системи трансформације. Основе Орматека могу се одабрати на било којој торбици.


Како изабрати?

Приликом избора удобне и квалитетне ортопедске базе, треба узети у обзир следеће параметре места за спавање:

 • Прво, потребно је узети у обзир врсту душека. Ако постоји опружни блок, боље је купити лежај са размаком од 5 цм између летвица.Ако сте купили мадрац без прољећа, боље је одабрати подлогу у којој је између трачница 3 цм
 • Ако још нисте купили душек, требали бисте се ослонити на једно једноставно и универзално правило: што се чешће налазе трачнице, то боље. Таква подлога ће издржати велика оптерећења и дуго ће трајати.
 • Димензије постоља и душека морају да се поклапају. Превелики мадрац ће склизнути и висити са кревета. То може негативно утицати на удобност спаваћег кревета.

 • Специјалисти препоручују куповину кревета с ортопедском подлогом, уз коју долази одговарајући мадрац.
 • Не заборавите да је удобна ортопедска база апсолутно непогодна за круте душеке који се састоје од кокосовог кокосовог влакна. Овај материјал није израчунат чак ни на најмањим отклонима.
 • Такође треба да одлучите о материјалним основама. Овде је избор мали: дрво или метал. Већина људи купује базе са металним оквирима и дрвеним летвицама. Препоручује се да се изаберу модели у којима су шине израђене од природног дрвета, какве јесусу јачи.
 • Купити ортопедске базе популарних и познатих брендова. Такви модели ће Вас задовољити високим квалитетом и дугим вијеком трајања.

Препоруке за избор подлоге и механизма за подизање можете наћи у наставку.