Ормарић за обућу у ходнику (52 фотографије): уски модел, полица и полице за складиштење, лава и пладњеви са странама, варијанте у ентеријеру

Ходник је посјетница сваке куће, било да се ради о сеоској кућици или стану. Од тога како ће се организовати његов простор, од тога ће зависити општи утисак власника куће. И помоћи у уређењу простора где гост или власник куће добија, прелази праг, помаже такав комад намештаја, као контролни пункт.

Пригушивач, иначе се зове Схине, је отворени или затворени ормарић за чување уличних и кућних ципела. По ономе што изгледа као контролер, можете судити о карактеру власника, његовом укусу и обиљу.


Карактеристике и предности

У почетку, чеп је био намењен за складиштење само у ципелама као што је калосхи. Према једној верзији, Индијанци су их измислили да у њима ходају по влажном времену. Направили су их са гумом.

Према другој верзији, галоше су се појавиле у Енглеској. Смислили су се да би на кишним данима обукли ципеле. Када су ови производи постали широко распрострањени, постојала је потреба за комадом намјештаја за њихово складиштење - вјешала или плоче. Будући да се калоши готово никада не носе, гадгет се сада користи за чување било које врсте обуће.


Да бисте поставили или не поставили лиму у ходник, зависи од самог власника куће.

У прилог овој ставци намештаја наводи се неколико чињеница:

 • Овај додатак за складиштење намештаја омогућава вам да створите естетски изглед у затвореном простору. Очи се неће бацитиСтојећи у редовима бројних парова ципела, а уз присуство дјеце у породици, ципеле још увијек могу лежати у нереду.
 • Специјална полица за ципеле вам омогућава да уштедите простор у ходнику, јер се чини да се спаја са зидом због мале дубине. А ако је улазни простор још увек мали, онда ће боотлоадер једноставно бити "штап" за ову собу.
 • Такав намјештај за складиштење уличних и кућних ципела је врло једноставан за кориштење. У зависности од конфигурације ципела, може да се складишти у хоризонталном и вертикалном положају, а може да виси на посебним власницима.
 • Док су у пртљажнику, ципеле су заштићене од прашине, влаге. Осим тога, овдје није доступан за кућне љубимце који га могу сломити или огребати.Главна карактеристика кабине је да се ради о ентеријеру, опремљеном са неколико полица (кутија, држача), које су једна изнад друге, тако да се велики број ципела може поставити у такав ормарић.

врсте

Данас произвођачи намјештаја нуде најшири асортиман кљова - од једноставних јефтиних модела до високо рафинираних и скупих. Све врсте ципела за ципеле могу се поделити у неколико група.

Облик таквих производа се разликује у различитим изведбама:

 • Гардероба. Такав ормар се назива и орман-благодат. Ово је прилично масиван комад намештаја који може да прими ципеле за сва годишња доба свих чланова породице. Такав систем складиштења обуће је вишеПогодан за простране ходнике и гардеробе. Висина полица у ормарићима може се подесити по жељи. Могуће је да сваки члан породице издвоји посебан део таквог кабинета. Врата могу бити окомита или клизна, чврста или са стаклом. Недостаци ормара су у томе што је понекад тешко добити потребну обућу са горњих полица, као и недостатак вентилације.
 • Галошница-полица је просјечна висина регала са полицама отворене градње. Захваљујући својој скромној величини, овај ормарић је одличан за мали ходник. Биће лако поставити све сезонске ципеле.


 • Комода или Схабвнитси-Слим је опремљена клизним ладицама, које су пладањ с рубовима, гдје се ципеле држе усправно. Кутије могу бити опремљене пречкама за складиштење ципела и постављене су у један или два реда, у зависности од ширине ормарића. Такви сандуци имају малу дубину, док се кутије могу отворити на 45 или 90 степени, Бумблебее Слим је идеално рјешење за мале улазне зоне (могу се поставити чак и на вратима). Недостатак таквих кутија је немогућност складиштења великог броја ципела и недостатка вентилације.
 • Галосхнитсиа-пенцил цасе - уска вертикална структура, у којој полице могу складиштити сезонске ципеле.
 • Висећи носач. То је удобна уска конструкција која се причвршћује директно на зид. Због тога је испод њега слободан простор, што је такође могућерационално кориштење (на примјер, овдје можете ставити своје ципеле дошао до куће гостију).
 • Галошница-пуковнија - отворена структура, између које се налази једна или више полица, које могу бити чврсте или у облику решетке. Такав намјештај је погодан за складиштење цасуал обуће, али у исто вријеме не рјешава у потпуности естетске и функционалне изазове с којима се суочава. Прво, све ципеле нису скривене од очију, и друго, пада на полици и може постати "плијен" за кућне љубимце. • Угаони ормарић - ормар за спремање ципела које се могу ставити у кут ходника. Наравно, у таквом дизајну је мало вјероватно да ће бити могуће смјестити велики број парова, али за цасуал ципеле то ће бити одговарајуће рјешење.
 • Кауч на ормар је врста лаве са седиштем, испод које се налазе отворене или затворене полице за одлагање ципела или специјалних кутија за ципеле. Друга варијанта таквог дизајна је комода, када је седиште подигнуто, а испод њега је кутија за чување сезонске ципеле. Наслон за главу је веома удобан са чињеницом да можете да седите на њему, носећи ципеле (то посебно важи за породице са децом и старије особе). Недостатак таквог намјештаја за похрану - његова мала висина, кроз коју је у њој могуће смјестити не толико сетова за ципеле.
 • Сталак за ципеле вам омогућава да држите ципеле отворене у једном реду. Израђене од носача из различитих материјала, могуБити изведен у било ком дизајну, па се складно уклапа у сваки ентеријер.По степену отворености кухиња може се поделити на затворене и отворене производе.

 • Отворене конструкције. То су кљове у облику кревета, полица, штандова. Несумњива предност оваквих система за складиштење је да су ципеле у њима добро проветрене, суше се у природним условима, не акумулирају мирисе. Ципеле на полицама не загађују под, саме полице се лако чисте. Мање од отворене ципеле за ципеле је то што ципеле привлаче очи, понекад стварају осећај конфузије.
 • Затворене конструкције. Ту спадају ормарићи, комоде, кутије за оловке, тј. Све оне вјешалице, ципеле које су затворене од очију трећих лица кроз врата, фиоке и друге уређаје. Главни недостатак затворених система је недостатак вентилације, што доводи до чињенице да ципеле не могу потпуно пресушити и, као резултат, лоше миришу.


додатак

Модерни произвођачи кабинетског намјештаја својим купцима нуде не само плинску боцу у свом чистом облику, већ и комбиниране дизајне, на примјер, с вјешалицом. Тако у доњем дијелу може бити кутија за спремање обуће и прибора за ципеле, а горња - отворена вјешалица за одјећу или затворени одјељак с шипком и куком за вањску одјећу. Галошчина може бити и са огледалом, које ће се такође налазити у горњем делу конструкције.

Димензије

Димензије решетке могу бити веома различите -од високих и гломазних ормара до минималног простора за обућу. Све зависи од величине просторије у којој је изабрана ципела и броја ципела које би требало да стане. Ако требате похранити све обитељске ципеле за сва годишња доба, кабинет ће бити прилично велик. Ако вам је потребан намјештај за спремање свакодневних ципела, тада можете направити мали штанд, скупљајући његову дубину и висину, овисно о величини просторије.


Стандардна (оптимална) дубина тоалета је 60-80 цм, а ако је дозвољена величина хале, онда можете изабрати опцију и са већом дубином - на примјер, 120 цм. Малим улазним зонама можете пронаћи моделе минималне дубине од 13-18 цм


Чеп може бити: низак - 1-2 полице, средњи, са 2-4 полице, и висок, који укључује више од 4 полице.

Ширина лонца зависи од расположивости слободног простора у улазном простору. У неким случајевима, велика количина ципела може се поставити у прилично уске и ниске ормаре повећавањем њихове ширине.

Материали

Живот калаја и његова лакоћа употребе у великој мери зависе од материјала од којег је направљен. Сада је могуће сусрести кљове, израђене од сљедећих материјала:

 • Низ дрва. Производи из овог материјала се разликују по квалитету и љепоти. Најбоље ће изгледати у класичним и етичким интеријерима и пространимходницима За такав намјештај требате више његе. Да бисте сачували леп изглед дрвеног лима, морате га редовно обрађивати у посебним композицијама. Осим тога, у таквој ципели се могу ставити само чисте ципеле;
 • Метал. Праменови од кованог гвожђа су јаки и издржљиви. Погодни су за интеријере у стилу минимализма или хи-тецх. Ковани обућари изгледају елегантно и занимљиво. Понекад их морају обојити како би заштитили жељезне елементе од корозије. Приликом избора таквих производа треба обратити пажњу на дебљину метала. Ако су полице сувише танке, могу се савити испод тежине ципела;
 • Пластика. Најјефтинији материјал. Пластична ципела је једноставна за одржавање, али није јако издржљива - пластични дијелови се могу поломити или изгребати. Такав комад намештаја није погодан за било који ентеријер; • Дрвни опиљци - најчешћи материјал за израду кабинетског намјештаја. Стругачи од иверице су једноставни за његу, израђени су у различитим бојама и моделима. Недостатак дасака за обућу са иверицом је њихова краткотрајност - под утјецајем влаге могу се деформирати.
 • Раттан. Плетене тамбурине су веома погодне за унутрашње уређење. Предност оваквог ормарића за ципеле је присутност вентилације у њој, што је осигурано конструкцијом која се користи за израду материјала. Ципеле у таквом лимену ће увек бити суве.
 • Стакло. Дизајн стакла изгледа оригинално, али веома софистицирано у њиховој бризи, јер су стаклениповршине су добро видљиве прљавштине, прашине, трагови из руку.опције боја

Обојена решења за шљунак су веома разноврсна. У зависности од стилске оријентације и одлуке о боји, увек можете одабрати прави модел.

Производи од иверице подразумевају најшири спектар решења у боји - од различитих нијанси дрвета до светлих боја (црвена, плава, зелена итд.). Пластични ормари такођер имају широку палету боја (од бијеле до црне). Ковани лонци често долазе у металик бојама (сребро, злато, платина), бијели или црни.


ракија

Шампони се издају као велики произвођачи намјештаја, као што су намјештај Цхернозем, Диатково, Веста, творница намјештаја Глазов, намјештај Схатура, Триа, Лазурит, Соиузмебел и другим и малим предузећима, а такође и по поруџбини у радионицама за намештај.

У шведској компанији Икеа представљен је прилично велики број опција за ципелу за чување ципела.Како изабрати намјештај и гдје се смјестити?

Обично се кикирики добијају када је комплетан дизајн ентеријера простора већ завршен. И зато се овај комад намештаја мора уклопити у стил, боју и функционалне карактеристике просторије.

Када се бира ова или она варијанта ормарића, потребно је узети у обзир следеће факторе:

 • Димензије улазне зоне;
 • Простор додијељен испод роштиља (ширина, висина, дубина);
 • Величинапородица, присуство деце;
 • Да ли гости често долазе;
 • Навике чланова породице;
 • Присуство кућних љубимаца;
 • Величина ципеле.

Најтеже је покупити фиоку за малу собу. Уосталом, требало би да прими максимални могући број парова ципела, али у исто време заузета њеним местом треба да буде минимална. За такав улаз су прикладни уски, али високи ормари (са зидном монтажом) или постољем за ципеле. Добра опција би била полица на точковима, коју можете лако помакнути ако је потребно.

Приликом одабира система за складиштење обуће, потребно је обратити пажњу и на доступност полица за различите врсте обуће: чизме, ципеле под петом.


Традиционално постављање конзерви - уз зид ближе улазним вратима за уклањање ципела и одмах стављање у ормарић, без закрчења предворја, посебно ако је мали. Међутим, могуће је поставити и на другу страну како би се раздвојила простор у ходнику од остатка простора.

У приватним кућама са два или више етажа, понекад су галерије опремљене у простору испод степеница.


Необичне одлуке у унутрашњости

Дрвена кутија је истовремено сједиште и комода. Дизајн је опремљен плетеним сандуцима за ситнице и савршено се уклапа у модеран ентеријер.

Оригинално решење за компактно складиштење ствари. У једној класичној изведби, кухиња, сједало и вјешалица су повезаниза одећу и полице.


Отворена полица за ципеле у најбољим традицијама минимализма. Она такође стоји за поуф за удобне ципеле за одијевање.


Тешко је разумети да је ово систем за чување ципела. Падајући у такву собу, чини се да сте већ у бооти, а не у ходнику.

Уски галоп, постављен у зиду, не гуши већ уски ходник, али садржи све што је потребно.


Систем за складиштење моста истовремено служи као седиште, практично непримјетно у улазној зони, захваљујући бијелој боји која подржава укупну схему боја просторије.

Захваљујући употреби компактних црних пластичних модула за ципеле из Икее, у малом ходнику било је могуће поставити ципеле за све чланове породице. Испод галошника успјешно је постављена столица за удобно одијевање дјечјих ципела, а између модула и изнад њих формиране су додатне полице.


У следећем видеу, чекаћете многе идеје о Схамроцку у ходнику.