Ожичење цијеви у купаоници и ВЦ-у: 3 начина инсталације

Када радите поправке у њиховој кући, водите рачуна о томе како се врши полагање цијеви у купаоници и ВЦ-у. Демонтажа се мора извршити тако да постоји слободан приступ главним чворовима тако да се проблем може брзо исправити.

У старим кућама, водоснабдевање, почевши од вертикале, као и других цеви, толико је излизано да се мора нужно заменити. У извођењу таквог рада мора се ријешити један озбиљан проблем. Неуспели детаљи се не могу увек лако заменити модернијим системима.

Нова водоводна опрема се не подудара увек са инсталационим димензијама. Различит начин причвршћивања чворова и величина повезујућег резбара. Да би се ријешио овај проблем, потребно је развити нови план изградње цјевовода како би се користила постојећа санитарна опрема.

почетни кораци

Ако немате пројекат, размотрићемо како се полагање цеви у купатилу врши сопственим рукама.

Прво, морате одредити који ће водовод бити инсталиран у тоалету. Шта поставити у купатилу или у заједничком купатилу. Затим одредите које инжењерске комуникације треба поставити да би се повезали сви уређаји.

Стандардни распоред је следећи:

ВЦ:Канализациона цев се подиже. Снабдевање хладном водом је повезано.

биде:Канализациона цев је повезана. Служи се топла вода. Повезан је хладна вода.

купка:Водовод је повезан. Вода се испоручује(топла и хладна).

Умиваоник:Дренажна одводна цев је подигнута. Вода се испоручује.

Машина за прање веша:Туш је повезан. Служи се хладна вода.

Тек након утврђивања потребног броја водоводних уређаја, започети разраду распореда уградње цевовода.

Зашто је таква шема

Вјешто израђене скице ће вам помоћи да добијете високо ефикасан систем, јер се полагање цеви у купатилу врши једном. Узгој ће вам омогућити да утврдите тачан број потребних скица, он ће показати где ће се чворови налазити.

Следниа информации се в съответствие на схема:

 • запорни вентили;
 • Бројачи воде;
 • филтери;
 • адаптери;
 • растворљив у води;
 • углови;
 • спојнице;
 • неповратни вентил;
 • Вентил се смањује;
 • канализациони колектор;
 • Спајање вреће за пешкире.

Прво, тачан план зграде се брише. С обзиром на величину, приказане су локације водоводних уређаја, постављање намјештаја и инсталација кућног водовода. Распоред мора бити добро осмишљен тако да можете слободно користити прикључену опрему.

Неопходно је узети у обзир отварање врата. Цртежи треба да прикажу димензије свих делова. На основу ових података, биће могуће брзо израчунати потребан број цеви за полагање инжењерских комуникација.

Важно! Када је купка направљена одвојено од тоалета, ожичењеморају се изводити истовремено у свакој просторији, јер су те просторије повезане са једним заједничким системом.

Када се постави тачан број будуће водоводне опреме и њена локација, парцеле се почињу садити. На дијаграму је приказано где ће бити канализациони систем и вода, цеви. При извођењу таквог планирања потребно је узети у обзир сљедеће захтјеве:

 • Избегавајте раскрсницу. Изузетак може утицати на просторије у којима то није могуће;
 • Потребно је сачувати слободан простор испред рачунских уређаја и прикључене водоводне опреме;
 • Положај водоводних цеви мора бити веома близу. То ће вам омогућити да их затворите са једном заједничком кутијом;
 • Број потребних веза мора бити минималан.

Све цеви, као и прикључни делови, морају бити израђени од истог материјала;

 • Да би се избегла појава кондензације, пожељно је загрејати цевоводе;
 • Вагон треба да има веома једноставан и разумљив изглед. Главну цев је боље положити испод површине пода. Њима се помоћу чаура прикључују водоводни прикључци;
 • Када се монтирају јаме за отпадне воде, мора се имати на уму да им недостаје вертикални део. Овај део ће бити направљен у облику канализационог канала, на који је спојено флексибилно црево.

Гледајући схему, која приказује све везе и цјевоводе, биће могуће израчунати дужину цјевовода и утврдити тачан број свихдодатни елементи.

Методе инсталације

Извршите распоред инжењерских комуникација у купатилу, могуће на неколико начина.

Отворено полагање цеви

Ово се односи на уградњу цијеви на под и на зидове. Канализациони систем у купатилу преко зидова се користи у случају немогућности да се комуникација директно угради у зид. Главна предност такве заптивке је могућност сталне контроле стања цевовода. У случају ванредног стања, биће му врло лако приступити. Цена таквог дизајна није увек висока.

Недостатак је изглед инсталираног цјевовода. Непотребне комуникације једноставно покваре околину. Да би се ова ситуација исправила, покушавају их затворити различитим кутијама или екранима од различитих материјала. Неко користи суви зид, а неко користи пластику.

Још један негативан аспект отворене методе је могућност случајног оштећења.

затворена инсталација

Ожичење цеви у тоалету и тубама у купатилу, заједно са везама постављеним унутар зидова. На вањској површини налазе се неки прикључци који су повезани са санитарном опремом.

Забрањено је вршити ожичење у зидовима лежаја. Таква инсталација не утиче на унутрашњост просторије и њен дизајн, јер све инжењерске комуникације постају ненаметљиве испод облоге.

Није могуће случајно оштетити такав цјевовод. Недостатак методе се може назвати веома многософистицирана инсталација.

Прије изградње цјевовода, грађевински прописи захтијевају уградњу свих дијелова система у специјалне цијеви кућишта. У зидовима се изрежу посебни канали који убацују такве цеви. Након полагања главне линије, полажу се канали, зидови се поравнавају и чине га потпуно равним.

Још један озбиљан недостатак затвореног метода је немогућност контроле стања производа. Ако дође до ванредне ситуације, морат ће сломити кров над оштећеним дијелом нафтовода.

комбиновано

Ожичење цеви у купатилу, укључујући цеви у купатилу, постављено је преко зидова, а затим је затворено лажним панелом. Овакав третман захтева полагање цеви веома близу једна другој, тако да се оне могу даље затварати украсном кутијом. Требало би да се хармонично уклопи у постојећи ентеријер и да не затвара слободан приступ купатилу.

Цијеви су често скривене испод профилиране кутије, направљене од сухозида. Направите пластичне преграде или положите керамичке плочице.

Редослед извршења ожичења

Упознајмо се са основним корацима који се морају предузети приликом стављања рука у канализацију у купатилу.

У почетку, из главног водовода, потребно је инсталирати улазне вентиле. Они могу успјешно замијенити кранске дизалице.

На следећем кораку се постављају специјални филтери за чишћење испоручене воде.

Онда су сви метри (метри) монтирани.

Након тога је монтиран редуктор притиска који регулише довод воде до сваког санитарног уређаја.

Након што се довод воде блокира на заједничком успонском воду, врши се још једно ожичење, према постојећој шеми.

Такав рад се може обављати независно. Потребан је крајњи уређај из кога су цијеви лемљене на главни вод.

Када радите са лемилицом, морате водити рачуна. Можете се лако спалити. Строго је забрањено кршење сигурносних правила.

Крајеви жица треба да се заврше специјалним завршецима као што је "Америцан". На једној страни су залемљени на водоводну цијев. На другом резању резбарење тако да можете фиксирати флексибилно цријево.

Монтажа канализационих цеви

Овај рад није веома компликован, али захтијева веома озбиљан приступ. Ако се сами бавите монтажом, морате се постарати да спојеви канала имају гумене облоге.

Помажу у стварању квалитетне везе. Гумена бртва неће промашити неугодан мирис и спријечити појаву цурења.

Када инсталирате канализационе цеви, увек морате створити нагиб у односу на главни успон. Обично за сваки метар цеви нагиб треба да буде 3 центиметра.