Ограда из мреже рабице - врсте материјала и инсталација

Рабица је прилично приступачан и популаран материјал, посебно међу власницима вила. Ограда из решетке рабики не само да може стајати дуго времена, већ и постати живица ако се у близини налази биљка за кукичање.

Због тих разлога многи преферирају овај материјал. Али, као и други, зец није лишен минуса, што значи да се ограда неће уклопити у све, а не у свим случајевима. Да, и врста мреже много зависи.

Данас ћемо говорити о томе како направити ограду из решетке рабице властитим рукама. И размислите о његовој врсти.

Рабитз - сорте

У правилу, решетка је израђена од поцинкованог и црног челика. Ово директно утиче на квалитет производа и животни век. Црна мрежа је најјефтинија и краткотрајна. Руж се појављује на њој након прве кише, и бит ће потребно промијенити је за четири године. Једина опција која омогућава дужи радни век је наношење преко решетке боје или течне гуме. Али то морате урадити пре инсталације.

Поцинкована жица је издржљивија и не боји се падавина. Вриједи не много више, али животни вијек је већи, и изгледа љепше.
Пластична мрежа рабица је најскупљи облик, али упркос његовој цени, његова популарност расте са годинама. Разликује се од осталих специјалних антикорозивних премаза. Осим тога, такав зец може бити било које боје.

Поред сорти, кунић се разликује по висини ролне, дебљини жице и величини ћелија:

Табела

Вицкер нет-робм \ т
виев Пречник, мм Ширина, мм Секција,% Тежина по 1м2
1.20 1000 55-69.8 2.78-33.7
Мрежа Вицкер Фенце 1.4-1.6 1000-2000 83.6-88 1.33-1.37
Плетена мрежа за ограду 1.8-2 1000-2000 87-91.7 1.1-1.81
Мрежа Вицкер Фенце 2.5-3 1000-2000 89-94 1.1-2.44

У просеку, величина ћелија варира од 10 до 65 мм, а пречник жице је до 5 мм. Висина ролне је 0,8-2 метра. Међутим, већина "трчање" је 1,5 метара.

Инсталација мреже рабице

Кућишта из решетке могу бити два типа - затезна и секцијска. Прва опција је најједноставнија и мање скупа. Мораћете да подесите колоне и уредну мрежу. Други је јачи и естетскији, али скупљи.

Инсталирање ограде са решетке није важно каква врста почиње са једном - припрема и уградња стубова. Ово је одлучујући фактор, јер ако су колоне слабе, ограда ће се искривити.

Дело:

 • шљунак, прајмер, песак, бетон;
 • рулет, бугарски, отпад;
 • Када, конопац, ниво;
 • бушилица, проф цев 60 до 40 мм и бугарска.

припрема

 • Прије свега, подручје гдје ће бити ограда, треба очистити од биљака или дрвећа. Ако је потребно, поравнајте. Не заборавите да инсталирање ограде од решетке рабице на парцели са падином неће испасти. Ако не постоји други начин, онда морате имати терасу.
 • Затим узмите цеви и очистите ихнакон што је доказано и остављено да се осуши.
 • Надаље, користећи бушилицу, потребно је испунити рупе у земљи, на дубини од најмање 1,5 м
 • У резултирајућој рупи потребно је да се песак и нагризају правилно.
 • Након тога, можете уметнути цијеви и ојачати их.
 • Салони би требали бити покривени дробљеним каменом, утиснути и изливени бетоном.

Када је смјеса замрзнута, могуће је наставити са означавањем.

маркуп

Узмите конопац и повуците га између носача - то ће бити линија будуће ограде. Раздвојите линију на нивоу парцеле од 2-2,5 метара, не више. Ако повећате удаљеност, решетка ће нестати и све ће морати поново. Онда убијте игле. Након тога треба избушити рупе на којима се налазе игле и инсталирати цијеви у просторима између главних ступова. Процес је сличан. Након 5-7 дана, када је бетон потпуно сув, могуће је ићи даље. Неопходно је причврстити решетку на ступове или куке, или уз помоћ стезаљки, жице.

Метода затезања

 • Приликом затезања методе инсталације, потребно је монтирати колоне на исти начин као у претходном. Затим, узмите ролну мреже, ставите је на једну и истегните ћелије до кука. За бољу фиксацију, потребно је узети арматуру у ширини од око 7-8 мм, а такође и продужити кроз ћелије, а затим заварити на колону.
 • Нежно одмотавши ролну грабље, треба да урадите исто са осталим колонама. Заваривање следећих шипки није потребно.
 • Да бисте се уверили да се ограда не сагне, можете узети дебелу жицу и истегнути је кроз 3-4 реда ћелија. У раскрсницама заУз помоћ колона, жица се може заваривати.
 • На крају, можете обојити колоне и ставити их на стубове.

Што се тиче уградње секцијске ограде, све је мало компликованије. Поред ступова, бит ће потребно и заварити правокутни оквир, на који се завара мрежа одозго, а на танкове га повући у куке помоћу спојница. Након тога, екстра одрезак је бугарски, полиран и уземљен.

Мало о странама. У ствари, уместо метала, можете користити дрвене колоне, али су много горе. Прво, пре или касније, они пропадају, а друго, више крхки. Али много јефтиније.
Цена ограде од решетке рабице може бити другачија. Ако унајмите инсталатере, онда је просјечна цијена по метру - од 430 рубаља. То је на висини ограде 2 м. Према томе, узети у обзир ладицу арматуре, која се сматра одвојено, сликање, и тако даље.
Више информација у овом видеу.