Огледана врата, унутрашње клизне преграде, фотографије у ентеријеру

Огледало је један од елемената који се могу успјешно примијенити у сваком интеријеру. Дизајнери га добро познају и украшавају га уз помоћ огледала на плафону, површини зидова. У намештају се често користи стаклени уметак.

Треба поменути врата са огледалима. Помоћу њих сваки ентеријер може пружити врхунац и јединственост, што није било довољно. Ова ставка ће дати соби оригиналан изглед. Као и други типови унутрашњих врата, ова решења имају своје недостатке и предности као и своју намену. Хајде да их боље упознамо.

Сврха и прилика

Када дизајнери стварају занимљиве идеје, они представљају јединствене интеријере, увек покушавају да додају нешто јединствено у стил. Недавно, дизајнери имају тенденцију да максимизирају очување слободног простора. Сада дизајнери покушавају визуелно повећати количину слободног простора на различите начине.

Једна од опција која визуелно може повећати величину просторије - то су унутрашња огледала. На њиховој површини не одражава се само цијела просторија и њена унутрашњост, већ и просторија у њима. Ово је релевантно за мале станове. Али и ова решења се успешно примењују иу прилично пространим кућама, у халама ресторана, кафића или у продавницама.

Поред чињенице да уз помоћ огледала врата могу значајно проширити перцепцију просторије, и уз њихову помоћ можете је значајно повећатиосветљење. Огледала савршено одражавају било коју свјетлост и људи су користили ову значајку стољећима. Просторија у којој ће бити постављена таква врата ће увек имати добро осветљење. Површина огледала, посебно ако је крило постављено испред прозора, моћи ће ухватити чак и плитко свјетло и послати га унутар просторије. Због ове могућности, врата унутрашњих огледала ће бити добро покривена увече. Касно ноћу ходати по њој може бити чак и без потребе за ноћном или свјетиљком.

Унутрашња огледала су такође добра за монтажу у било које рупе на вратима. За широке отворе могуће је одабрати клизне конструкције, за уске - решења аорице.

Ако инсталирате не један, већ неколико таквих производа, можете постићи јединствени ефекат који се ствара кроз више дисплеја.

Предности и недостаци

У ствари, све предности врата са огледалима су утврђене у њиховој функционалности. Међутим, имају и друге предности.

Стаклена мрежа има велику чврстоћу. Немојте мислити да је огледало увек крхко и да не одговара, јер породица има малу децу или кућне љубимце. По аналогији са стакленим крпама врата, врата од зрцала су израђена не од обичног стакла, већ од посебних каљених. Због процеса гашења, премаз може издржати и велика механичка напрезања и ударце без оштећења. А дебљина платна је прилично велика - од 8 мм. Да је сломите или на неки начин оштетите,морају добро радити.

Многи су сигурни да врата са огледалима захтевају озбиљну бригу. Али у стварности то није случај - за бригу такве одлуке су сличне уобичајеним огледалима. Да би површина остала чиста, често је потребно користити средства за чишћење за чишћење. Друга врата не захтевају таква врата.

Као што видите, врата унутрашњих огледала имају много озбиљних предности, али постоје неки недостаци.

Упркос чињеници да површина не захтева озбиљну бригу, огледало има висок степен контаминације. Само додирните стакло неколико пута прстима - и ознаке ће бити видљиве. Најмањи спреј ће такође бити добро видљив.

Такође, недостаци укључују и сложеност инсталације. Пошто платно за врата има неке специфичне карактеристике (посебно тешке тежине), онда је инсталација подложна веома високим захтевима.

И на крају, још један недостатак је висока цена. Ова чињеница има значајан утицај на преваленцију - чак и са великом жељом, у малим градовима за продају огледала која можда неће бити.

Огледала и разлике између њих

Врло важна ствар, која свакако треба обратити пажњу на избор крпе за врата - ове врсте огледала. Данас нудимо стаклене и пластичне опције. Први има све квалитете у обичном стаклу, али је њихова цијена знатно виша од цијене пластичног модела.

Поред тога, огледала могу бити различито обојена. Данас постоје три врсте огледала - платно са тонирањем, без тонирања и матогледало

Уобичајено огледало је од сребрног амалгама. Често такво платно има неколико заштитних слојева. Затамњена огледала се изводе у две варијанте - у првом случају стакло се боји по целој дебљини, ау другом се наноси само обојена боја. Коначно, мат или сатенско огледало је пескирано.

Успут, мат огледала - веома интересантна са становишта дизајнера. На њиховој основи можете креирати занимљиве ефекте.

Код неких модела, произвођачи истовремено нуде три типа уметака. Често се такве крпе за врата огледају на једној или на обе стране. Код једностраних модела једна страна платна је рефлектирајућа, а друга је нормална.

Врсте врата са огледалима

Као и обична, врата са огледалима могу имати различите изведбе. Данас су најпопуларније клизна врата, хармоника врата, као и модели бува.

Клизна врата функционишу на бази ваљака и вођица. Осим тога, овај систем је да, ако је потребно, структура се лако надограђује са неколико чељусти, од којих се једна помера, а заједно ће затворити и највећу рупу.

Специфичност комплексних врата са огледалима је да ова конструкција може бити обрадива и клизна истовремено. Лако је инсталирати и истовремено јефтино рјешење. Али овај систем има и недостатке - таква врата због карактеристика дизајна не могу да садрже мирисе, па није погодна за кухиње. Такође, дизајн има кратак животни век.

Најпопуларнији тип огледалаврата - обрадива. А овде је мала особина. Састоји се од чињенице да систем мора бити опремљен ротирајућим шаркама са затварачем. Ово је учињено како би се клизник затварача одвијао глатко и благо.

Опћенито, ово је занимљив и сувремен дизајн интеријера. Приликом одабира овог решења, потребно је узети у обзир обраду просторија које ће заједнички користити ова врата. Уграђена унутрашња огледала треба да буду у складу са околним објектима у боји - на фотографији можете видети како решење огледала мења визуелни домет собе.

Поред комбиновања шеме боја, вреди поменути још једну важну тачку - прибор. На скупљим моделима, произвођачи успостављају механизме квалитета - то повећава животни вијек дизајна.