Одлична опрема: завјесе у кухињи, опције за свакога

Захваљујући завеси можете побољшати естетске и оперативне особине било које кухиње.Дуго времена, кухиња је престала да се повезује само са дневном рутином, кувањем тигања и јела на планинама које треба помести. Данашње прилике, са чим се уопште не ради о финансијама, дозволите себи да поставите удобан кутак у кући. У таквој кухињи било би пожељно не само кухати и узимати храну, тамо желите сјести на занимљиву књигу уз шољицу чаја, пити чај, разговарати с домаћинством, упустити се у шивање и сл. Сада је све могуће, али ову врсту удобности још треба испробати.

Готова решења могу се наћи на интернету. Слике, галерија фотографија, каталог кухиња, гдје не само модели и узорци слушалица, већ и идеје за уређење, кухињски декор, укључујући и прозорски отвор. У удобној кухињи су потребне завјесе.

Принципи избора завјеса на кухињи

Варијанте могу варирати. Никада не узимајте као основу идеје које сте "прошли". Немојте се плашити смелих одлука, неочекиваних, изабрати досадну опцију која ће то увек учинити. Чак и класичне завјесе могу вас изненадити и окренути унутрашњост ако је избор у њихову корист.

Одаберите завјесе у кухињи на основу стила и особних преференција власника

Принципи избора завјеса на кухињи:

 • Подручје собе се узима у обзир. Ако је соба мала, онда ће довољно бити завјесе с једноставним дизајном, необичне и свијетле завјесе помоћи ће не само да украсите кухињу, већ и да смањите визуално и без те мале просторије.Дуге завјесе од густог материјала такођер неће стати.
 • Шема боја треба да буде у складу са бојом кухиње. Не спајајте се с њом, већ је ускладите. Ретко светле, занимљиве завесе су колорна, акценат, у кухињи ово је теже. Ако прозор захтева пажњу, ова завеса је прикладна.
 • Материјали треба да буду пријатни на додир. Важни су не само облици и боје, већ и тактилни осјећаји који дају сјенила. Да, некоме као што су завесе са гиљошом, неко асиметрична чипка на штапу од вијенца. При томе је боље да се та осећања појављују чак и из погледа на завесе.
 • Покупите завесе које су отпорне на горење, не плашите се честог чишћења и прања. Често кухиња одабире кратке завјесе, али ако желите направити завјесе на поду, боље свјетлосне материјале.

Не штедите на детаљима. Највише пријатних комплимената се често одузимају: мали ексклузивни елементи који дају индивидуалност прозора. Погледајте (или завирите) спремне примјере на интернету.

Класичне кухињске завесе

Ако не планирате велике промјене у кухињи, онда је класик увијек у приоритету. Обично, у овом случају, односе се на равна, дуга платна, причвршћена на стрехе на кукама, чичак, ушице, шарке, кравате итд. Често су то два платна. Али веома дугачке опције, као што је већ поменуто, не могу се назвати успешним. Такве завесе нису практичне.

Класичне кухињске завесе често се израђују од тканине неутралне боје

Вјерује се да је оптимална опција, ако кухињске завјесе не доспију до пода од 10 цм. Узорак се може наћи и на интернету, а ако су ваше скице једноставне, онда ће се и почетна шваља носити са задатком. Осим тога, објесити на прозор завјесе направљене властитим рукама, посебно лијепо.

Избор тканине за завесе за кухињу

Стога, текстура кухињских завеса треба да буде пријатна, боја је стабилна и брига је што једноставнија. Ипак, за кухиње карактеристичне испаравање масти, које озбиљно загађују завесе. Па, ако се често перете, онда ће се са слабим квалитетом тканине ролетне брзо постати бескорисне. Зато, прво, треба да га гледате.

Лепа и практична тканина за кухињске завесе:

 • памук или лан са додатком висококвалитетне синтетике;
 • вискоза;
 • Полиестер.

Пре него што изаберете тканину на завеси, требало би да проучите савете стручњака

И онда све зависи од ефекта који очекујете од завесе. Ако страна није сунчана, а не желите да се мешате са зракама да би ушли у свемир, тканина треба да буде светла, прозрачна, прозирна. Понекад може бити само тил. Ако очекујете да ће текстил бити наглашен, биће изабране свијетле, густе тканине, обојене, можда са примјетним узорком.

Капци могу савршено да боје акценте у ентеријеру. Понекад зелене завјесе балансирају боје кухињског сета и позадине зидова, сада модне тканине с цвијећем чине кухињу динамичном.Посебно популарне варијанте са маковима или тулипанима.

Провансе и завесе у кухињи у унутрашњости: фотографија

Земља и Прованса - шик стил за кухињу, посебно - кухиња-благоваоница. То није случај када се шарм постиже због чињенице да се купује елитни дизајнерски прибор. Овде се поставља питање искључиво укуса и способности да се дође до складне слике.

Веома у модним новитетима завесе у сеоском стилу - ове завесе са малим шарама на одређену тему. Може бити геометријски орнамент, биљни отисак и морски стил. Можете победити све што вам се свиђа и што вам је близу. Завјесе у тракама и завјесе у кавезу су елегантне, упркос промјени моде.

Захваљујући завесе у земљи, можете додати кухињу удобности и удобности

Шема боја ових стилова подразумева коришћење светла за перцепцију природних тонова. Изузетно свијетле боје у овом интеријеру ће се нескладити. Правилно бирајте боју и цртеж - онда подесите расположење, одредите стил, створите пријатну атмосферу.

Модерни дизајн завјеса на кухињи: фотографија

Модерни стилски стилови су често комбиновани стилови, понекад претерани стилови. Али постоје и оне варијанте које могу да покажу да је време поједностављених и техничких пролаза, данас поново тежило ка елегантној и лепој, суптилној. Да, барем се може замислити модерниста.

 • Значајни текстилни нагласци;
 • оригиналне идеје у дизајну прозора;
 • Пругасте завјесе које не протурјече околиниокружењу

За стил минимализма, постулати су обрнути - изабрани су једноставни, невидљиви, иу тој савршеној конструкцији. Претерани елементи нису дозвољавали такво украшавање. Односно, завјесе на кравати, које би биле једноставне, већ су сувишне у минимализму. То се, наравно, односи на опремање и намештај.

Завјесе за кухињу у високотехнолошком стилу су што лакши. То могу бити и ролетне, и ролне, и једноставне јапанске завесе. Или фотограф који има једноставан узорак који изгледа као панел.

Правилан дизајн прозора у кухињи с балконом

Такве околности отежавају избор завјесе. Потребно је да се одмах позабавите са два задатка: да обесите завјесе које се могу представити, а да не блокирате улаз на балкон. Или боље речено, прикладан улаз на балкон. Понекад власници таквих кухиња и потпуно напусте застор, али постоје опције.

Приликом избора завјеса за кухињу потребно је размотрити његову величину

Висеће завесе су обавезне, али добро размислите о свему. Прво, да ли ће прозор бити кориштен. Уске прозорске клупчице немају смисла, али овдје је много функционалније. То значи да завјесе требају бити кратке. Можете користити плоче за завесе, тј. Завесе са укошеним облицима, које делимично остављају отворене прозорске отворе.

Друго, одлучите да ли ће се завесе померати над стрехама. Ако ће често ићи напријед-назад, имат ће потешкоћа. Једноставно речено, материјал ће брзо постати неупотребљив. То су кратке завјесе - најбоља идеја. Ово може бити једнофункцијски тил или завеса саПрекрасно подизање. Петље, траке, лукови у кухињи, наравно, су релевантни.

Ако је ово први спрат, вероватно је да ће прозор бити више заобљен. Али можете направити густе завесе само на прозорима балкона, и они ће затворити прозор када желите да се сакријете од погледа, итд. А у кухињи ће постојати и лагана опција - решетка завеса, лепе асиметричне завесе, светле ролетне, завеса, киша итд.

Скандинавски дизајн завеса на кухињи

Скандинавска унутрашњост дала је свијету толико идеја о трансформацији кућа, које су дуго биле повезане са модерним домаћим интеријерима. И прилично често, идеја о стилу се тврди у дизајну скромне величине, јер многи "трикови" овог стила омогућавају вам да визуелно проширите простор. Ако је ваша кухиња израђена у скандинавском стилу, завјесе на прозору не би требале бити у супротности са општим планом.

Такове застори:

 • бити направљен од природних материјала;
 • да буде функционалан и практичан на првом мјесту;
 • Прескочите природно светло, тако да је опција густих завеса искључена.

Скандинавске завесе су често направљене од тканине хладних боја

Светли тил без слике је најраширенији избор. То могу бити завесе са белом нежно монотоном органзом. Неки дуал дизајни се користе веома ријетко, ништа што може погоршати унутрашњост. Асиметрија такође није скоро испуњена. Тканина треба да буде лагана, летећа, течна, у текстури и боји не превише активна. Они могубити завесе у средини прозора и дугачке завесе на поду.

Модеран дизајн малих кухињских прозора

Постоји мала кухиња у приватном или код куће, или у равном, бујном класичном украсу, ова соба не пружа. Велики стил "два метра" ретко изгледа добро. А то се односи не само на завесе, исто велики сто за ручавање са резбаријама и позлатом ће бити бесмислено гледати у скромне кухињске величине.

Наравно, постоје различите опције, али нико не поништава принцип "мање, боље". Попут пјегавог вијенца, неприкладна је велика количина боје и текстуре која додатно сужава кухињу. Све овде треба бити компактно, од мини-перилице посуђа до декорације прозора.

Декорирање малог кухињског прозора:

 • Живописне боје, шарене, шарене боје ријетко се може некоме од непрофесионалаца правилно уредити у малом простору;
 • Комплексне завесе са подсхторниками - то није само композиција две врсте завеса, већ компликује елемент, чак и двобојне завесе треба изабрати са опрезом.

Завесе

су погодне за малу кухињу.

Слика на завесама, као отисак на тапетама, не би требала бити превелика. Један и исти грашак може бити наметљив, а можда и невероватно прикладан. Потражите прави начин визуелног ширења простора, умјесто да покушавате све више и више уклопити у малу кухињу, ефикасност таквог случаја ће бити изузетно ниска.

Лепе и светле завесе: слике у кавезу

Класичне завесе уКавез може украсити и дневни боравак и прозоре студија. Ово је конзервативна варијанта еура са многим варијантама. Избор ових завеса је прави начин да се промени перцепција простора. Негде у некој врсти, негде да да неки одређени стил. Такве завјесе могу бити распоређене и засвођене, могу се објесити и на мјесту које желите истакнути. Они ће се уклопити као завеса на било који прозор - једноструки, двоструки, троструки.

Неко је инспирисан немачким варијантама, нечијом енглеском ћелијом (помало антикним). Боја кариране тканине је било ко. Сада су популарне салате, маслине, плаве, кларитне нијансе. Увек у модним нијансама браон скале. Желите звучнике - нека буду сиво-жуте завесе. Можете их купити, или наручити на добро мјесто за шивање.

Без обзира коју сте забаву направили, класичне или модерне, дуге завјесе у поду или бамбусове завјесе, одлучујући тренутак ће бити компатибилност свих елемената унутрашњости. У кухињи нема потребе за ноћним завесама, негдје у прихватљивим једностраним завјесама. То је као одећа, у томе би требала бити естетски угодна.

Завјесе за кухињу (видео)

Не бојте се нестандардних рјешења. Посебно зато што је кухиња мјесто гдје се можеш шалити. На пример, не само да имате стан, него праву кућу за мачке. Тако нека "мачји" отисак украси завесе на прозору, то ће указати на индивидуалност вашег простора. И тако, у свему, не морате узети готове узорке, увијек их ломите за себе.

Сретно!

Дизајн завесакухиња (фотографија у унутрашњости)

)