Одлагање отпада на посебне депоније

Одлагање отпада - изолација отпадних материјала који се неће користити у будућности. Одлагање отпадних материјала врши се у посебним спремиштима како би се спријечило испуштање разних штетних твари у околиш.

Укопавање смећа и отпада, у складу са постојећим законским актима, мора се вршити на посебним депонијама.

именовање

Означавање таквих полигона је следеће:

 • Редовно прикупљање тренинга.
 • Уклањање смећа са територија предузећа.
 • Одлагање супстанци.
 • складиштење отпадних материјала који нису предмет одлагања.
 • Капацитет и број депонија утврђују се техничким и економским прорачуном.

Неколико типов таквих териториј је спрејетих в ЕЕЗ:

 1. Полигони за опасне материје.
 2. За материјале за домаћинство.
 3. За инертне испушне цеви.

Коришћење се врши на депонијама организованим у складу са грађевинским прописима - СНиП 2.01.28-85.Правила за смештај су увек јасно структуирана. Да, забрањено је смештање отпада на земљиште са сличним нивоом локације подземних вода.

Тло је такође подложно услову да има слабу филтрацију. На тај начин се шљунак, глина, иловача могу приписати одговарајућим тлима.

Поред тога, организација која обавља сличне активности мораће опремити локацију са системом прикупљања филтрата како биИзбегавајте најмању контаминацију слоја земљишта. За поузданост, земљиште је прекривено полиетиленским или минералним премазом, ојачаним бетоном или асфалтним бетоном.

Место за сахрањивање треба да садржи 3 локације:

 • Кућиште за прелиминарну деконтаминацију и смањење емисије издувних гасова.
 • Простор за постављање смећа.
 • Гаража са специјализованом опремом.

Одлагање отпада врши се на депонијама које су пројектоване и изграђене у подручјима која су добро проветрена, непопуњена и способна за обављање свих потребних инжењерских радова.

Одлагалиште смећа мора бити окружено зоном санитарне заштите на удаљености не мањој од 3000 метара.У основи се практикује подземно и подземно одлагање отпадних материјала.

подземни смештај

 1. мине
 2. бунари
 3. воид
 4. Са застарелим нафтним пољима

локација терена

 • У јамама
 • На падинама
 • овални укоп
 • Локација у подземном бункеру

Подложно одлагању на земљи, отпад се обично класификује као врста зграде или домаћинства. На сличан начин дозвољено је одлагање ниско-токсичних компоненти.

Положај смећа на падинама захтијева додатне ограде и заштиту од вјетра и испирање водом. У поређењу са датом методом, укоп у рововима има мањи утицај на пејзаж, али такав метод захтева инсталацију пумпи за пумпање воде која се прикупља уовал или јам.

Исто тако, додатни трошкови ће бити потребни за опрему за додатне водонепропусне падине. Не мање важна и стална контрола система одводње. Најскупљи начин је сахрањивање у подземном бункеру, међутим, он је еколошки сигурнији.

Покопавање смећа у мору

Одлагање отпада у море се назива - одлагање отпада. Покоп у мору отпада је један од најчешћих врста одлагања смећа. На овај начин се користе само чврсти инертни испусти који нису у стању да штете околини. Ова опција ослобађања од смећа је много нижа у смислу политике цена него спаљивања.

Испуштање канализације у море врши се на следеће начине:

 1. Из баржевача
 2. кроз цевоводе
 3. Ресетовање у затвореним контејнерима

Расипање и прерада значајног броја органских и минералних супстанци врши се захваљујући оксидационој и динамичкој способности океанских вода.

Главна опасност за ову врсту рециклирања је њен потенцијални утицај на морске организме, као и способност да се акумулирају у њима.

Покоп у мору отпада назива се депоновање и односи се на сљедеће врсте отпадних материјала:

 • индустријски остаци
 • Вјежбе за домаћинство
 • Фунта подигнута од дна под радовима јаружања

Најпоузданији је одлагање отпадних материјала у дубинске морске пећине. На инерцији, губитак рада може бити мутанводе у значајним подручјима. Забрањено је одлагање токсичног отпада у море или океан.

Постоји забрана за испуштање следећих супстанци у морске дубине:

 1. халогенорганиц
 2. Жива и њена једињења
 3. пластика
 4. Кадмиј и његова једињења
 5. мреже за риболов
 6. \ т
 7. Токсични и патогени материјали
 8. Сирово уље и производи његовог пречишћавања
 9. ужад
 10. смеће

Потрошени материјали се прихватају да буду постављени на посебно означене полигоне за ту сврху.

Приликом пројектовања ових структура узимају се у обзир следећи фактори:

 • Ружа ветрова одређене области.
 • Удаљеност од сахране до насеља, као и зона заштите природе и заштите вода.
 • Ниво пропусности земљишта.
 • Подручје будуће градње.
 • Доступност приступних путева.
 • Удаљеност од других стратешких објеката.

Постоје одређена мјеста на којима је забрањено сахрањивање отпада.

Забрањене територије укључују:

 1. Урбана и сва друга насеља.
 2. Шумски паркови.
 3. Ресортс.
 4. Терапијске и рекреативне установе.
 5. Рекреационе зоне.
 6. Резервоарске области подземних водних тијела.
 7. Места минералних ресурса.
 8. Територије на којима се изводе планински радови.

На територији депонија, стање животне средине треба редовно пратити. Након експлоатације таквог објекта потребно је контролисати његово стање и његов утицај на природу.

У градуДистрикт би требао стално чистити сусједна подручја од кућног смећа. Забрањено је смештање било каквог отпада на територије које нису предвиђене за ову намену и које нису укључене у државни регистар, што је потврђено Савезним законом "о отпаду од производње и потрошње". Све радње везане за одлагање отпада регулисане су законодавством Руске Федерације.

Посебну категорију чине отпади који садрже велики број опасних и опасних супстанци. Они су високо реактивни, опасни од пожара, токсични или експлозивни, а понекад садрже и опасне биолошке супстанце које могу изазвати развој заразних болести или представљати ризик за животну средину.

Све врсте таквог отпада имају пасош и подељене су у класе које одговарају њиховој опасности.Подложно посебним поступцима сахрањивања, отпад се не би требао налазити заједно са кућним и грађевинским отпадом. Забрањено је располагати таквим отпадом особама без посебне дозволе. Делатности компанија које производе опасне смеће и које нису у стању да га правилно очисте могу бити ограничене или укинуте.

Придржавање санитарних и хигијенских правила је обавезно за све врсте депонија.