Од којег материјала да се направи ограда?

Постати власници земље, прије свега, сватко разматра шта да ради ограду: од чега, која висина и колико новца потрошити на њу.

Ограда се може направити са:

  • дрво;
  • цигле;
  • метални профили;
  • бетонске плоче;
  • коване решетке.

Ограда од дрвета

Дрвене ограде познате су по својој ниској цијени и једноставности употребе. Његова изградња не захтијева посебну грађевинску опрему и професионалне вјештине. Велики недостатак таквих колекција је сложеност његове изградње и краткотрајност. Поред тога, да би се продужио живот такве ограде и одржао у правилној форми, потребна је стална брига: редовна поправка, фарбање.

метална ограда

Постоје двије опције: ограда од решетке од рабита, тако вољена свим љетниковцима и од профилисаних или металних профила. Они су причвршћени за металне стубове. Ако месх-рабитс допуштају визуелно да се прошире границе малих површина, а добро су за ограду територије између секција, онда се металне ограде постављају са улице како би се заштитиле од чудних погледа.

Ограда од цигле

Такве ограде изгледају веома импресивно, али захтијевају професионалне вјештине како би се оне изградиле. С обзиром на њихову значајну тежину, за зид ће бити потребан темељ. Током рада, препоручује се периодично прегледати темељ и зид како би се на вријеме уочиле пукотине и спријечило даљње ломљење.

коване решетке

Такве оградерадећи са стране улице. Могу се причврстити на металне стубове или се могу поставити између стубова од опеке.

Који год материјал био изабран, он мора прво да обавља своју функционалну сврху, има естетски изглед и вредност у разумним границама.