Обрежите браву у унутрашњим вратима: како је постављена, уметните браву својим рукама

Врло често врата у тренутку продаје немају инсталиране браве. Наравно, можете наручити и њихову инсталацију. Међутим, трошак производа са инсталираним арматурама је много већи, а са буџетским поправцима, таква екстраваганција ће највероватније бити неоправдана. Са основним знањем о столарији, можете сами да изрежете браву у унутрашњим вратима.

Избор бравара

Прије почетка рада одредити врсту уграђеног дворца, јер различити модели имају своје нијансе у припреми отвора на крилу врата. Дакле, при избору дворца, фокус треба бити на изгледу производа. У већини случајева, механизам за закључавање унутрашњих врата се довршава ручкама на вратима или је са њим једна јединица.

Ако у просторији има више врата, одабрани елементи морају бити што ближе постојећим бравама или их комбиновати.

Пошто постоји велики број морена, њихова класификација је условљена следећим врстама:

 • пресе са равним обликом;
 • Округли или дугме.

И браве су подељене према типу причвршћења елемента језика. Дакле, ту су ваљци, лажне и магнетне браве. Ваљак се помера уз помоћ опружних и ваљкастих елемената. Лажне браве су најчешћи механизми и могу, ако је потребно, фиксирати позицију резе. У магнетном систему, језици су привучени магнетом, а инсталирана опруга генерише блокирање кретања.

ОсимТакви механизми се користе за резање цилиндра, диск и браве на унутрашњим вратима. За клизна врата, спојнице се монтирају са системом закључавања са копчом типа Г. Овај дизајн вам омогућава да лако додирнете плочу. Подешавање положаја врши се помоћу ротационе плоче.

Алати и припрема за рад

Да би се уградња браве у унутрашња врата била бржа и ефикаснија, прво морате припремити све потребне алате за рад. Дакле, у процесу припреме и инсталације биће неопходно:

 • дворац;
 • Електрична бушилица са сетом сврдла типа "при" или круница;
 • Једноставна или грађевинска оловка за означавање. Могуће је користити обојену креду са контрастом за нијансу тканине;
 • рулет или центиметар, као и равнало, угао;
 • длето;
 • нож за столарију;
 • Чекић. Боље је узети лагане и мале величине ради лакшег коришћења;
 • фајл;
 • Сет одвијача;
 • Длето.

Карактеристике рада са различитим материјалима

Прије процеса резања рупе у вратима, морате пажљиво провести сва потребна мјерења. Поред тога, треба узети у обзир и материјал из којег се прави крило врата. Ова потреба настаје због података о попуњавању структура врата.

Најједноставније у раду су врата од природног дрвета. Међутим, такви производи тренутно нису веома чести. Такође није јако тешко одрезати рупу испод браве у платнунаноси се заштитним слојем ламината. Али за квалитетну имплементацију и одржавање интегритета површине врата, потребно је користити бушилицу са специјалном млазницом "круница".

Једна од најтежих окова за бравара су МДФ-врата. При раду треба имати на уму да готово увијек произвођачи постављају унутар таквих слика још једну дрвену шипку на приближној висини од 90 до 110 цм

.

Одређивање оптималног места уградње

За уградњу браве у унутрашња врата, потребно је одредити са удобним местом за коришћење ручке. Без сумње, према ГОСТ-у, висина на којој се препоручује монтажа дворца је 100 ± 10 цм, али су такви прорачуни обављени за људе са просјечним растом.

За одређивање удобне висине ручке са бравом треба водити ниво лакта. Ова висина локације дворца је најпогоднија за одређену особу.

потисна ручка

Ако желите да уметнете браву у унутрашња врата, а не на механизам ручке, а испод њега, потребно је зауставити избор на преси. За постављање такве браве, буши се довољно велики део унутрашњости врата на страни краја. Поред тога, потребно је пробушити рупе испод кључаонице и ротирајућег елемента за закључавање, као и квадратне рупе за уградњу ручки.

Монтажа потисног механизма

Прво је потребно одредити величину унутрашњег отвора. Да урадимо овопостојећа брава се поставља на страну платна тако да украсни ремен лежи у истој равни са крајем врата. Производ је украшен једноставном оловком. Затим, користећи угао, линија је повезана са крајњим дијелом врата.

Бушење рупа дубоко у платно врши се сврдлом. Отвор потребних димензија бира се помоћу чекића и мало. Место испод предњег поклопца бира длето.

Користећи димњак, поставља се квадрат испод ручке врата и кључаонице. Након тога слиједи бушење рупа. Ова процедура се изводи наизменично са две стране платна да би се избегло оштећење превлаке.

Након припреме и чишћења пиљевине свих монтажних рупа, врши се уградња браве у унутрашња врата и њено причвршћивање на подлогу вијцима. Након постављања оловака на квадратиће помоћу вијака за причвршћивање, извршава се декоративна облога. Инсталација се врши преко отвора прирубница.

Завршна фаза инсталације је уградња одговарајуће траке узимањем узорка дубине длета са бушотинама за језичак.

Ручица за закључавање ручице

Такав дворац је један од најпопуларнијих. Овај тренд је резултат оригиналног изгледа производа и лакоће употребе. Ипак, није увек дугме Кноб опремљено бравом. Производ може имати ротациону браву са језичком запора или елементом за опружни језик без могућности фиксирања.

За монтажу је потребно бушити рупу одговарајуће величине помоћу млазнице "крунице".

дугме за монтажу

У већини случајева, уградња браве у унутрашња врата се врши на већ обешеном крилу врата. Наравно, дозвољено је одрезати браву и уклоњена врата, али да би се поставила одговарајућа шипка и одрезала рупа испод језика, потребно је зауставити се на фиксном платну. Ово ће ефективно одговарати свим елементима дизајна.

Важно је знати да се поступак за резање овог система закључавања може извести на било којој погодној висини крила врата. Међутим, при раду са вратима на рамовима потребно је пажљиво извести резање како се не би оштетила мрежа. Олакшава задатак који је поставио произвођач трупца за сечење ручке и браве, који се налази на удаљености од 100 цм од пода.

За уградњу браве направљен је прорез од 2 отвора: на крајњем делу за засун и на платну за постављање ротирајућег дугмета производа. Прво морате направити маркуп. Удубљење од дна врата је 96,5 цм, а удубљење од краја траке се врши на основу дужине браве. У просеку, ова цифра је 6-7 цм, а пресек ових линија је центар рупе испод Кнобове ручке.

Бушење рупа у платну се изводи у неколико фаза. Након уградње у круну бушилице "круница" одговарајућег пречника врши се непотпуна бушилица са једне стране врата. Испрва, платно се може апроксимирати за пола. После тогапроврт се изводи на полеђини. Овај пут је пробушена рупа. Такве мере су неопходне да би се обезбедио интегритет платна и заштита од формирања сечења.

Након тога слиједи уградња електричне бушилице типа млазнице за рад дрва. Бушотина испод засуна се извршава са крајњег дела мреже након обавезног означавања. Проширење отвора до потребне величине врши се помоћу длета.

У тако добивеној рупи је уметнута квака. За узорковање мјеста за уградњу плоче, детаљ је претходно нанесен на лице и заокружен оловком. У случају рада са фурнираним вратима, потребно је пажљиво одрезати тражени слој у облику обрасца. Да би се у унутрашњим вратима исекла брава, користи се нож за спајање. Након узорка, језичак је причвршћен вијцима.

За монтажу дугмета потребно је раставити горњи део и уклонити декоративни прстен. Спољни део производа, који има чауре испод вијака, наноси се на припремљену рупу. На супротној страни платна постављен је унутрашњи део и две половине су повезане вијцима. Након ових процедура, извршава се декоративни прстен. Дугме је подешено притиском на клик.

Одговарајућа трака је монтирана на седишту језика. Избушена је рупа за њу, а мјесто за шанк је припремљено длијетом. Планцк је фиксиран вијцима.

ектраадаптација

У процесу употребе брава за затварање, често у рупи у решеткастим шипкама које су намијењене за држање језика, сакупља се прашина, а формира се и од отвора у отвору. Овакви феномени погоршавају рад механизма и дизајн унутрашњих врата уопште.

Да би се избегли такви ефекти, постоје специјалне млазнице за одговарајућу траку испод елемента језичка. У већини случајева, таква ћелија је направљена од издржљиве пластике и монтирана је испод одговарајуће траке.