Обрежите браву у металним вратима: властитим рукама инсталирајте како да уметнете механизам затварача

Уградња браве у метална врата на десној страни није тако једноставна као што се чини на први поглед, такав рад захтијева компетентан и педантан приступ. Инсталација браве у металним вратима подразумева браву у конструкцији браве (цилиндрична или складднаја). Данас ћемо размотрити нека једноставна правила о томе како изрезати браву у металним вратима, детаљно размотрити редослед инсталације и сазнати које од најчешћих грешака мајстор признаје у обављању тог посла. Али, за почетак, хајде да сазнамо које су браве и како их изабрати.

типови браве

Постоји каснија класификација браве на вратима.

Браве за цилиндре (енглески)

Разликује се високом сигурношћу и сложеношћу отвора, њихов механизам је постављен тако да се цилиндрични део окреће само од кључа исправног облика. Успут, за данас су британске браве најпопуларније због своје поузданости и ниских цена.

Браве са плоча (Сувалд)

Овај дизајн се састоји од плоча које имају карактеристичне заобљене резнице, када се отварају, оне се гурају из избочина на кључу. Али, Сувалдови дворци се не разликују по високој поузданости, јер кроз широк запорни отвор у њему с лакоћом долазе у торбице.

Шема ручне браве.

електронске браве

Ово је круна технолошког напретка за данас. Интелигентна брава је немогуће сломити и отворити је само уз помоћПосебан пластична картица, кључ привезак или након уласка лозинку на вашем паметном телефону. Очигледних недостатака модеран гаџет се приписује релативно високих трошкова.

Важно: за поузданост браве су подељени у класе, и то је већи степен, више обезбеди браву. Такође, приликом избора за закључавање пацијента и пре покрету за куповину унапред одлучити шта желите да купите.

Принцип селекције дворцу

Па истражују дворац, који се размишља да купи, плати репутацију произвођача, прегледи купаца форумима. Запамтите, цена - не први показатељ квалитета.

Не штеди на куповини. Наравно, браве ствар није јефтина, али запамти главни владавине Британаца - ми смо сувише сиромашни да купе јефтине ствари (бољи квалитет купити дворац дуги низ година, јефтинији од 2). Такође, јефтине браве врло лако откривају, поред, користе их понекад непријатно због ометања механизам.

Ако желите да заштитите свој стан, а затим сет 2 браву, али са различитим механизмима отварања.

Инсталација брава металним вратима на следећи начин: прво убаци у неку врсту дворац структуре (врх), а испод - други. Запамтите, више од 2 браве не може бити инсталирана јер доводи до слабљења крутости металним вратима. У пракси, механичке браве са најбољим против хакерских цилиндричног.

Такође, приликом куповине обратите посебну пажњу на изградњу дворцаи могућности његовог откривања. На пример, цилиндрична бушотина се лако израђује избацивањем и уређајем за обликовање прстију. Дакле, да би лоцирали ваш ормарић, нереално је покупити браву, купити само оне браве које имају добре заштитне особине и репутацију.

Како инсталирати браву на вратима?

Да бисте поставили браву у метална врата, требаће вам:

 • одвијач;
 • електрична бушилица;
 • Бугарски;
 • сврдла;
 • Саморезни вијци за метал;
 • славине;
 • Датотеке;
 • Трансфер.
  • Потребне су вам и заштитне наочаре и диелектричне рукавице да бисте се заштитили приликом уградње браве у метална врата.

   Важно је знати: прије уградње, обратите пажњу на дебљину металног лима Ваших врата, као да дебљина метала не прелази 3-4 милиметара, превише гломазна брава може оштетити. Најпоузданија инсталација браве у металним вратима је направљена резањем, тако да можете поуздано уградити браву, правилно сакрити и заштитити све њене механизме.

   Како одрезати браву на вратима?

   Прије свега, да би се поставиле браве у металним вратима, бит ће потребно планирати мјесто гдје ће се механизам поставити. Најбоље је направити одступање од пода не мање од 100 центиметара, а сама ознака требала би се у потпуности подударати с димензијама дворца.

   Сада треба да забележите место где ће се дворац срушити. То можете урадити тако што ћете претходно бушити рупе. Сада наставите до најтежег.

   Са Бугарски, направити мали рез од врха до дна (вертикална линија наше ознаке). Ако је спреман рупа испоставило да није сасвим одговарајуће величине, не брините: само одсекао вишак и тоцила пажљиво скинути фајл.

   Сада треба да убаците метална врата и брава. Навести тачну локацију вијка за причвршћивање, танке бушење нож рупа за њих и исећи тхреад славину.

   Важно је знати: пречник завртње су углавном се нешто мања од себе, неопходно је да се осигура да су поставили што је ближе могуће у будућности.

 1. Сада поставите катанац на металним вратима и поправити.
 2. везивање за облоге врата, означите места на вратима, који ће бити направљен за њихово учвршћивање.

облога - специјална метална плоча, чија је сврха да задржи пуну позицију блокаде, а не дозволити да олабави после извесног времена. Покрива обавезно причврстите обе стране и видети како је кључ ротира у рупи (ако је кључ чврсто, то значи да је поклопац преуска до замка и да се мало опустили, одврнути их и потом причврстите назад).

Следећи корак у инсталацији браве металних врата - монтажне завртњима.

РИГЕЛ - посебан механизам који затвара врата. Отвори за њега да обележи посебно пажљиво јер утиче како чврсто закључавање је закључана, и вршимогу се користити са обичним Бугарима. Дакле, монтажни радови су завршени и потребно је само провјерити спремност пројекта за рад.

Мала ловица: ако намазете вијак од креде, уметните га у браву и окрените га кључем, онда ће врата имати спремне етикете.

закључак

На овом, наша инсталација замка се приближава логичном закључку. Као што сте већ схватили, уградите браву на метална врата - процес није најлакши и најбржи, јер је потребно узети у обзир све детаље и нијансе рада, правилно извршити мјерења и изрезати све потребне отворе како би се точно уклопили испод браве. Важан је и избор механизма. Пре куповине, одлучите шта је за вас важније: квалитетна ствар која ће вам служити дуги низ година и која ће бити сигурна да заштити ваш дом или непотребну уштеду, али може изаћи, да тако кажем, "бочно". Запамтите: квалитетна брава није само поузданија, већ и једноставнија за инсталацију и рад.