Независно снабдевање гасом приватној кући: како је то уређено?

Удобан живот у властитој сеоској кућици није могућ без рјешавања енергетске опскрбе зграде. Власници морају размишљати о прикључењу на електричну мрежу, опремању канализације, поузданом суставу гријања. У случају да у близини не постоје главни извори енергије, доћи ће до самосталног снабдијевања гасом приватној кући. Гас се може користити како за производњу електричне енергије, тако и за загријавање медија за гријање за потребе гријања, односно, ова опција вам омогућава да се бавите са неколико проблема одједном.

главни елемент

Независно ефикасно грејање гасом у приватној кући заснива се на прелиминарној инсталацији гасхолдера, односно масивног резервоара у коме се складиште резерве горива. Наравно, неко може помислити да може користити и цилиндре, али такав приступ, иако имплементиран, је из финансијског аспекта крајње непрофитабилан и неприкладно је држати огромне цилиндарске залихе.

Гасификација са инсталацијом гасних патрона се користи већ неколико деценија, али је раније овај метод био применљив само на индустријска предузећа. Повезивање на овај начин појединачне колибе постало је могуће тек прије неколико година, када су постојали оптимизирани пројекти, погодни за уградњу у приградска насеља.

нијансе инсталације

Плински цилиндар је направљен од неколико челика, чврсто спојених заједно. Овај материјал је једноставан за руковање и унутрашњим и спољашњим притиском. Наравно, метални пролази и додатна обрада која штитиод корозије. Конструкција уређаја омогућава урањање у земљиште испод тачке смрзавања, односно загревање ће остати најефикасније чак иу зимском периоду. Ако говоримо о томе како је спремник горива инсталиран, потребно је разликовати сљедеће кораке:

 • Одабире место. Иза стамбених зграда, али ближе капији, тако да није било проблема са бесплатним превозом возила која допуњавају резерве горива.
 • Копање темељне јаме. Дубина зависи од специфичне модификације и запремине, записана је у техничком пасошу производа. Дно јаме прекривено је песком, који је накнадно укроћен, на њему је плоча од армираног бетона. Захваљујући овом приступу, аутономно грејање је најпоузданији и најтрајнији. Плоча спречава земљиште да захвати метални предмет, тј. Његов положај остаје непромењен. У случају да подручје истраживања покаже висок ниво подземних вода, формира се додатни сустав одводње.
 • Фиксирање предмета на тањуру са специјалним затварачима.
 • Инсталација електронике, запорних вентила, примарних разводних цеви и других делова који обезбеђују несметан безбедан рад.

Напомињемо да је загревање гасом обавезно да буде у складу са регулаторним органима, као што су законски захтеви.

Власници сајта морају да добију различита решења, да изаберу да инсталирају и повежу лиценцирану организацију, која запошљава врхунске стручњаке. У супротном, операција можебити опасан!

карактеристике шеме

Независно грејање на гас у приватној сеоској кући укључује употребу таквих уређаја:

 • Гасни котао;
 • Гасни конвектор.

Котао проводи гријање носача топлине, који природно или уз помоћ пумпе циркулише кроз круг цијеви, достижући точке потрошње - радијатори, системи топлих подова, батерије. Котлови су подељени у две категорије:

 • Јединице са једним радним кругом. Рад искључиво за гријање приватне куће, количина расхладног средства унутар система остаје стабилна.
 • Двокружни котлови су пројектовани не само за грејање, већ и за загревање топле воде за даљу употребу у економске или хигијенске сврхе.

Конвектор ради на другом принципу, не захтева средњу расхладну течност. Енергија из измењивача топлоте директно загрева ваздух у просторији. Коаксијална цев се користи за ефикасно уклањање продуката сагоревања. Такво грејање куће карактерише низ нијанси:

 • Инсталација не укључује сложено ожичење цијеви унутар куће, није потребно опремити засебну просторију као котловницу.
 • Ако је просторија изолована, бит ће потребно инсталирати посебан конвектор, што донекле компликује узгој.
 • Нема потребе за сложеном инсталацијом, нема ангажовања стручњака, што смањује трошкове процеса.

преференције избора

Автономни систем за гретје на гас има наследње предности:

 • Мале димензије, које штеде простор, поједностављују процес.
 • Једноставно руковање и сервисирање. Посебно је та разлика уочљива у поређењу са моделима на чврсто гориво, које је потребно прегледати неколико пута током године.
 • Исплативост рада. Посебно је та разлика уочљива у поређењу са електричним моделима. Електрична енергија, наравно, може да се користи за грејање, али се препоручује да се она примењује само делимично, за одвојене зоне, иначе трошкови могу бити огромни.
 • Тишина.

Дакле, коришћење гаса - један од најмодернијих и најнапреднијих технолошких начина грејања зграда и просторија. Ако је инсталација направљена у складу са захтевима и безбедносним правилима, систем је гарантован да траје неколико година, задржавајући почетну ефикасност!