Нестандардна унутрашња врата различитих величина: производња и производња

Унутрашња врата - ово је важан део сваког ентеријера, који, ако се правилно користи, може драматично да промени изглед просторије. Људи који врше поправке у стану, присјећају се ових дизајна на крају свих процеса, што је погрешно. Размислите о томе која врата ће вам требати, потребно је у фази планирања рада, тако да можете избјећи погрешно паљење у процесу и добити најзадовољнији резултат.Да ли вам требају обична чврста или нестандардна унутрашња врата, али не разумете нијансе њиховог избора? Дакле, како покупити добра врата која ће изгледати добро и служити дуго времена?

врсте открића

Поступак избора врата треба третирати врло одговорно, јер се само производ од висококвалитетних материјала у модерној производњи може похвалити добром звучном изолацијом и слатким дизајном. Можете покушати пронаћи добра врата у издањима поправке или копања на интернету, али заиста добра опција може се покупити само са неким знањем.

На пример, једна од битних карактеристика је сама конструкција врата, која може бити:

  • Свинг (флуктуира);
  • обрадива;
  • Цоупеи (клизна);
  • знојење (склапање);
  • Стаје.

Унутарња врата могу уредно уредити уред, али је потребно тражити тканину када се гледа материјал, окови и браве, чији се квалитет може видјети чак и голим оком.

дизајне за љуљање

Овај тип нестандардних врата за стан можеотворен у било ком правцу и често је направљен од стакла, пластике или алуминија. У апартманима се ова опција практично не користи, јер је врло слабо затворена, прескакање звука и топлоте.Ова врста градње најчешће се користи на жељезничким станицама, супермаркетима и другим мјестима гдје је велики број људи.

орнаментал моделс

Овај модел се с правом може назвати једним од најпопуларнијих. Такви узорци могу се отворити само у једном смјеру, а овисно о томе могу се поставити на лијеву или десну страну рупе. Изненађујуће, многи људи не могу разликовати страну на којој ће се врата отворити. Ако платно на отвору иде десно, онда су врата десна, а ако је лијево лијево. Ову чињеницу треба имати на уму при куповини додатног прибора, јер је одабрана и за посебну погодност корисника. Украсна врата захтевају мало простора, што значи да је мало вероватно да ће одговарати малим стамбеним просторијама.
Производња сличних узорака нестандардних врата је већ добро развијена, јер је ово платно форме фактора популарно широм света и њихова технологија производње се стално ажурира.

Седиментација - то значи стилски

Ова нестандардна унутрашња врата се отварају помицањем у смјеру који их уклања у зиду или једноставно "виси" на зиду. Најупечатљивији је изглед унутрашњих врата, која се могу уредити тек на почетку градње, али ћете се сложити да је улаз, који иде у зид, врло необичан.

Ако је планираносамо замјена врата без већих поправки, врата одјељка виси на вањским водилицама, које су такођер прилично удобне, иако не тако спектакуларно гледају на фотографију.

Ако одлучите да купите таква нестандардна врата, обратите пажњу на могућу локацију шина. Платно, које се налази само на једној прузи, љуљаће се и опслужује мање, али обрасци са два трага ће бити добро успостављени и неће престати да раде за недељу дана.

Купе за врата ће бити одлична опција за мали стамбени простор, јер практично нема простора или простора за отварање. Али ако вам је потребна добра изолација, боље је одбити од купеа, јер технолошке празнине које остају након инсталације, савршено продиру у звук и све врсте мириса из других просторија.

склопива врата

Врата типа "хармоника" налазе се на дну панела, који се могу преклопити и раставити када се отварају /затварају. У дизајну врата: горња водилица (понекад може бити и нижа), покретни ваљак и комбинација са петљама панела.

Уграђени ваљкасти лежајеви омогућавају тихо и тихо коришћење врата. Комплетни сет таквих врата укључује и елементе за закључавање који омогућавају њихово закључавање у једном положају. Плоче врата могу бити глуве и имају стаклене елементе, што чини ова унутрашња врата нестандардних димензија прилично оригиналним комадом ентеријера, посебно у необичном дизајну.

Склопива врата су једна од најпогоднијих за малеравна решења, која ће прецизно сачувати неколико метара простора.

Међу недостацима таквих конструкција, слаба изолација и краћи вијек трајања могу се назвати због великог броја покретних дијелова.

Столови за слагање

Ово је једна од врста нестандардних унутрашњих врата, која је првобитно била уграђена у штале. Ова врата се састоје од два дела: вертикална и хоризонтална, која се могу независно затворити или отворити. У наше време, такви узорци су у широкој употреби у становима, нарочито корисни ако у кући постоје мала деца или животиње. Доња половина може да затвори пут, док отворени врх омогућава циркулацију свежег ваздуха.

Материјали за производњу

Након одабраног дизајна, вријеме је да се изабере материјал за производњу, који ће истовремено бити и згодан и практичан. У асортиману можете изабрати врата нестандардних димензија из великог броја материјала, међу којима су и еколошко стакло и дрво, као и дрвено и пластично платно.

Дрвена врата обично бирају љубитељи природне лепоте и високог квалитета. У зависности од цене, дрвена врата могу бити израђена од вриједних врста дрва, али постоје и јефтини аналози - црногорично дрво. Као додатну акцију врата се могу обојити лаком, третирати антисептичким и морилним, што не само да штити врата од атмосферских утицаја и кукаца, већ и наглашава визуалне предности.

Дрво је универзални материјал.

Пластичне конструкције(ПВЦ) који се раније користио само за производњу купеа и софистицираних врата. Данас је употреба пластичних клизних врата нестандардне величине посебно популарна, јер је пластика веома поуздан материјал, а његов дизајн може бити веома различит и зависи само од дизајнера. Материјали за обраду такође могу бити различити, али то је индивидуална жеља клијента, јер неко воли фурнир, неко преферира ламинат, а неко тежи минимализму и не жели направити платно.

Масонит врата - оквир, који је прекривен лијепо украшеном иверицом.

Као варијанта пуњења оквира, обично се користи папирна хармоника, бар црногоричног материјала или целуларна плоча од влакана. Врата масонита имају атрактивну вриједност, мање су тешка и прилично су отпорна на температурне промјене. Такође, еко-пријатељство врата и њихов необичан изглед вреднују се. Недостаци су обично брзо пропадање узорака са пунилом за папир.

Недавно су веома популарна стаклена врата, која не само да изгледају добро, већ и прилично јака, а све више и више је производња нестандардних врата. Ова чврстоћа се постиже захваљујући посебној технологији производње, али стакло може бити троструко, матирано или очврснуто. Триплек се састоји од два стакла и једног - пластичног, врата триплека се разликују глаткоће без додатног брушења.

Мат стакло не допушта да видите шта се дешава иза врата, што је довољно добро за љубитеље приватности, јеровај приступ дизајну даје светлост да прође кроз стакло, али скрива оно што се дешава у просторији. Па, каљено стакло, као најснажнија опција, идеално је погодно за породице са децом, јер таква врата је веома тешко пробити чак и за одраслу особу.

И коначно, алуминијум, овај материјал је апсолутно сигуран за животну средину и људе, не деформише се, а његова својства су непроменљива за дуго време експлоатације. Врата нестандардних димензија од алуминијума могу бити чврста, као и детаљи од мајчиног стакла, а могу се и по избору обојити.

Дакле, ово су два основна показатеља за избор врата. Бирајући своју везу, можете пронаћи права врата по лошој цијени. Важно је имати у виду квалитет окова и укупан изглед врата, као и пратећу документацију, а онда ће куповина донети само радост без тегоба.