Необична декорација зидова: тапета испод коже у ентеријеру, примјери фотографија

Позадина са узорком испод коже је идеално погодна за љубитеље необичних варијанти декоративног дизајна Зхилисхцхе Заниасвсхис побољшање стана, многи власници воле избјећи кориштење болд одлуке. Уместо тога, уобичајени стил декорације зидова је широко коришћен. Међутим, неки потрошачи су и даље решени екстравагантним материјалима за декорацију, као што су тапете испод коже. Треба се само бринути о хармоничној комбинацији слика са околним намештајем и резултат ће бити хармонична атмосфера.

Које су тапете испод коже у унутрашњости

Произвођачи тапета су научили да имитирају кожу врло реалистично. Овај ефекат је постигнут захваљујући специјалном штанцању (високопрецизност). Међутим, да би резултат био квалитативан, немогуће је без посебних сировина.

Према материјалима који производе тапете испод коже су:

  1. Бамбус. Они се сматрају квалитативним и лаким за употребу. Када радите са лепком, тканина се не мокри или деформише. Овај материјал се користи за симулацију било које коже. Главни недостатак је висока цена флизелина у поређењу са другим тапетама испод коже.
  2. Папир.Декоративни слој (отисак) користи се за њихову производњу. Споља, материјал изгледа добро, али већина папирних тапета се не може испрати када се онечисте. Неки произвођачи су решили овај проблем додавањем слоја винила на базу.
  3. Винил.Изгледају веома реално, тако да већина сервисера препоручује сљедећецанвас Материјал се лако лијепи, а када је контаминиран може се опрати.

Тапете под кожом на бази флизелина је најквалитетнији и најквалитетнији премаз за различите врсте оштећења

Али када се користе винилне тапете потребно је водити рачуна о висококвалитетној вентилацији у просторији.

Тапете под кожом: варијанте цртежа

Данас постоји много различитих позадина које опонашају кожу. Али, при избору материјала за зид, важно је узети у обзир унутрашњост просторије како би унапријед добили идеју о очекиваном резултату.

Најпопуларније слике су следеће.

Имитација коже питона

Ова врста тапета има неке предности у односу на друге варијанте. Рељефне љуске змијске коже су волуметријске, као и неравномерне, што изгледа необично, али импресивно. Кожа питона ће бити добро наглашена луксузним дизајном луксузне собе.

Тапете, имитирајући кожу питона, створит ће атмосферу угледа и луксуза у соби

Поред тога, зидови питона савршено се уклапају у унутрашњост мора, стварајући атмосферу светлог и скупог одмаралишта.

Имитација зебрине коже

Ова опција украшавања зидова погодна за људе преферира минимализам, као и једнобојни у окружењу. Стога ће сама површина површине с необичним премазом бити врхунац у унутрашњости. Треба напоменути да су ове позадине добро комбиноване са анимираним дизајном или унутрашњим предворјем.

Имитација леопардове коже

Ово је позадинасматра се најбољим међу женама. Типично, леопард штампа се може наћи не само у облику зидних облога, већ иу одећи или прибору.

Зебра имитација позадине коже савршено ће се уклопити у унутрашњост хи-тецх собе

Зидови са овом имитацијом коже доносе пријатну атмосферу у собу и други ће је перципирати као скуп и удобан дизајн.

Кожа с рељефом

Злато или сребро се често користи за израду таквих тапета. Најбитнија опција за примену је дизајн просторије, изведен у палатном стилу.

Уз помоћ овакве тапете могуће је постићи јединствену комбинацију луксуза и модерности.

Како одабрати тапете под кожом крокодила у унутрашњости

Још једна могућност украшавања зидова у стану је употреба тапета под кожом крокодила. Захваљујући овом решењу могуће је да површине изгледају скупо и префињено.

Да би направили тапете, изгледа да је крокодилска кожа визуелно користила винил базу. Произвођачи су се побринули да слика на њима најточније понавља текстуру праве коже.

Тапете за крокодилску кожу, у којој доминирају ентеријери дизајнирани за пословне пријеме и састанке

За власнике који преферирају такав ентеријер у унутрашњости, треба имати на уму да након украшавања стана таквим платнима резултат је екстравагантна или чак груба атмосфера.

То јестчесто у просторији због таквог украшавања површине постоји неугодан ефекат. Стога је прикладније користити крокодилске теме за уређење ормара, библиотека или конференцијских сала.

Међутим, дизајнери не препоручују претјеривање у просторији са тапетама под кожом крокодила, јер након завршетка поправки постоји опасност од добивања неукусног интеријера. Боље је фокусирати се на један зид, што ће вам омогућити да изворно одвојите простор и постигнете жељени ефекат.

Шта треба узети у обзир приликом рада са тапетама испод коже

Постоји неколико правила која се морају поштовати приликом рада са тапетама испод коже. Ово је неопходно зато што се овај материјал сматра специфичним и постоји опасност уместо оригиналног ефекта кварења целокупне слике ентеријера.

Позадине са жигосањем испод коже омогућују успјешно сакривање неједнакости и малих пукотина на зидовима

Да би се избегли неочекивани проблеми, треба да следи следните правила:

  1. Не украсите све зидове у соби кожним тапетама. Иако се комплетна обрада површине не сматра грешком, искусни дизајнери препоручују уређење одређеног простора у соби. Важно је осигурати да сви елементи унутрашњости буду добро избалансирани и да нису превише примјетни.
  2. Немојте користити различите отиске за декорацију. Треба избегавати комбинацију неколико врста тапета испод коже у једној просторији. Каква год да је велика жеља да се комбинује кожа крокодила са змијском кожом није вредно радитисличних експеримената. Уместо тога, најбоље је да престанете да бирате монохроматске позадине у боји. Савршено комбиновани са кожом, они ће постићи савршен резултат.
  3. Одбацити лакове или металне елементе у унутрашњости. Слични детаљи преплављују дизајн чак иу просторијама са великим површинама.
  4. Не стављајте позадину у оквир или направите панел. Овај материјал се не сматра независним декоративним елементом, па је важно да се не прави таква грешка.

Кожне тапете (видео)

Коришћење тапета испод коже је одличан начин да се донесе новина у унутрашњост стана. Због необичних слика могуће је створити неочекиван, али атрактиван ефекат. Поред тога, уз правилан приступ раду са кожним тапетама, можете се побринути да соба влада атмосфером удобности и шиком. Међутим, треба бити веома опрезан при одабиру боје и врсте материјала. Поред тога, важно је унапријед размотрити постављање таквих тапета у унутрашњост и предвидјети очекивани ефекат, након његове примјене.

Тапете под кожом у ентеријеру (фото)

)