Наношење венецијанског малтера

Венецијанска жбука се сматра једним од најљепших украсних завршних материјала. Ако не одступате од правила примене, резултат ће бити леп зид, на први поглед, као да је од камена. Класичан венецијански мимик мрамора и изгледа запањујуће.

Сложеност рада, избор материјала и неопходни алати

Технологија примјене венецијанског језика је прилично компликована, стога без дубоког знања и практичних вјештина не може. Најбоље је да укључите специјалисте у овај бизнис, али ако нема такве могућности, можете покушати сами да ставите малтер. Пре тога треба да проучите методе примене и покушате да примените своје знање на малој, малој површини. Без припреме по први пут да се направи савршен венецијанац мало је вероватно да ће се испољити.

Још важније је компетентан избор материјала. На савременом тржишту можете наћи много складишта која само имитирају венецијанску жбуку. Чињеница је да композиција овог венецијана мора нужно укључивати прашину из мермерног камена. У екстремном случају, његова замена може бити гранитна или кварцна прашина. Користе се различите боје и пигменти да би се добила потребна нијанса.

Алате треба припремити:

  • решетке од челика;
  • лопатица са заобљеним рубовима и полираном радном површином;
  • равна четка и сликарски масловиц;
  • ниво зграде, метар;
  • брушење брусилице са фино зрнатом коре.

Припремна фаза

Једна од најважнијих фаза наношења венецијанског малтера на мермер - изравнавање и уклањање недостатака зидова. Нема потребе да се штеди новац, снаге и време. За разлику од других врста декоративних малтера, који помажу да се прикрију несавршености и недостаци зидова, Венецијанци захтевају беспрекорну површину. Зидове треба довести на идеалан ниво. Све мрље морају бити темељно напуњене и полиране. Затим се наноси први слој кита који се, након сушења, меље и приземљује. Затим нанесите други слој кита. Када су зидови поравнати, потребно их је поново поправити и оправдати. То ће дати зидовима потребну снагу и помоћи да се избјегну грешке и недостаци приликом примјене венецијанског.

наношење основе

Након пажљиве припреме можете примијенити темељ. Боја и тон будућег декоративног премаза зависе од базе. У смјесу за први слој додајте боју. Композицију треба равномерно и танко нанијети на површину зидова широком лопатицом. Обрада зидова се састоји од мањих парцела од највише једног квадратног метра од врха зида. Алат је затегнут, након малог нагиба од 15 степени. Када се база осуши, а то ће потрајати најмање 4-5 сати, треба је покрити ситнозрнатим брусним папиром, након чега ће обрисати сву прашину.

Наношење другог слоја врши се кратким, асиметричним и хаотичним покретима. Мрље треба наносити брзо, али уредно. Кретања се морају преклапати и преклапати: прво, материјал се наноси на зид, а затим обрнути покрет уклања вишак. У овој фази, сила притиска на лопатицу и сама техника кретања игра важну улогу. У процесу извлачења из лопатице, свака четвртина сата, уклоните вишак гипса, како не бисте оштетили готов премаз.

Сваки сљедећи слој је суперпониран тако да се сијече с претходним. Такав хаотичан цртеж слојева различитих нијанси ствара илузију природног мермера. Минимални број венецијанских слојева је 3. Али то није нужно 7-8 слојева - то је још боље, јер премаз постаје транспарентан и угодан сјај. Процес је дуготрајан, али резултат се исплати.

Без чекања на коначно сушење последњег слоја, потребно га је полирати лаганим покретима помоћу можданог удара. Овај процес се назива гвожђе. Погледајте испод за видео:

Восак за сјај

Наношење воска на венецијанску жбуку је последњи корак који премаз даје завршеном изгледу. Такође, премаз са воском је неопходан да би се осигурало да се површина може опрати без страха у случају контаминације. Али трљање воском се врши тек након што је венецијанац потпуно сув, а то траје око 6-7 дана. Восак може бити транспарентан и са декоративним додацима. У другом случају, зидови ће додатно бити украшени танким жилама под сребром или златом. Течни восак се наноси на зидове рукавицама за убрус, а затим се полира шлифмашининку са убрусом.

Ако желите да додате статус у ваш дом или станлуксузан и елегантан дом, најбоље од овог задатка је суочавање са венецијанским гипсом, видео туторијале можете погледати испод. Ријечима је тешко објаснити све суптилности рада, осим што техника наношења има много нијанси, од кретања лопатице до дебљине слоја.