Наношење текстуриране жбуке

Фасадни малтер се назива завршни материјали, који се користе како у вањском, тако иу унутрашњем сучељу. Веома је лако наносити малтер, стабилан је и одржава спољашњу страну веома привлачном и издржава негативне утицаје извана. По својој врсти жбуке су декоративне и текстуриране. Фактура - то је када постоји узорак, рељеф и разнобојни тонови. Због чињенице да материјал садржи специјалне адитиве, лепа површина се формира у облику рељефа, а алат за наношење текстурне жбуке користи се за рад не механичком методом, већ ручно.
Структура завршног материјала

Материјал је подељен на минерал, силикон, силикат и акрил. У средишту минерала је суви прах, који садржи минералну супстанцу, разређује се водом и може одмах радити са површином. Основа силиконске жбуке је смола, која обрађује вањске површине, сматра се издржљивим материјалом, може се користити при фарбању фасаде и тијеком рестаураторских радова. Са акрилним смолама раде без претходне припреме, завршени рад се брзо суши и не захтева додатно бојење. Силикатна жбука је скупа, боје су ограничене.
Разлика текстурног малтера од других

Материјал је бела нехомогена маса, садржи грануле које се везују за специјалне супстанце, због којих постоји груба материјаповршину која има различит степен зрна. Такав гипс омогућава стварање обимних рељефних цртежа и различитих симулација дрвета и камена. Завршни материјал је представљен у широком распону боја и може ријешити било који задатак при пројектирању простора.
Предности коришћења текстуриране жбуке

- Снага завршеног рада.
- Трајност употребе.
- Једноставан посао.
- Диван естетски изглед.
- Не плаше се температурних флуктуација.
- То је пластични материјал.
- Не треба посебна брига.
- Може се наносити на различите површине.
- Еколошка површина јефтиних материјала.
- Добар звучни изолатор.
- Када је зид деформисан, облик се не мења, а све вањске мирисе облачи
Материјал се наноси на глатку површину. Површину није потребно поравнати, али ако је простор изложен повећаној влази, примјењује се антифунгална композиција. Рад се изводи помоћу ваљка, малтер се дистрибуира једноставним наношењем без прскања и затезања. У зависности од рада изведеног помоћу бушених, спужвастих, рељефних и других алата.