Намештај за спаваће собе: 4 критеријума за избор

Намештај од кованог гвожђа изгледа лепо у соби, постављен је лаконски комплимент, намештен намештај је постао популаран примерак разних ентеријера у антици. И кроз векове, ова идеја се трансформисала, али у средишту ње је била радионица уметничког металног ковања. Кревети овог дизајна, банкете, софе, сталци су заиста очаравајући и присиљавају их да их озбиљно погледају.

Намјештај од кованог намјештаја: у којем су одговарајући стилови интеријера

Не може се рећи да ће буквално у сваком ентеријеру бити убедљив ковани намјештај. Али уметничко ковање дуго не излази из моде, па га је, стога, "регистрирало" у различитим стиловима ентеријера.

Захваљујући свом квалитету, намештај од кованог гвожђа је веома популаран

Уметничко ковање у различитим стиловима:

  • Стил Провенце.Сјајно, ако се фалсификовани намјештај вјешто остари. Одлична опција је лагани кревет с бијелим кованим леђима.
  • ВинтагеНајбољи намјештај за масивно ковање, а по броју кованих додатака не можете бити скромни. Винтаге спаваћа соба је огледало у кованом оквиру, и прекрасан лустер од кованог дрвета, кривотворене сцонце и чак и фалсификовани оквири за фотографије.
  • Модерно.Кревет у таквој спаваћој соби може бити надопуњен упреденом полицом. Коване полице за књиге такође неће бити могуће.
  • висока технологија.Овдје, мало сложенији намјештај од кованог жељеза треба органски комбинирати са стаклом.

Који год стил да изаберете, вреди се сетити да такав намештај не кошта толико. Међутим, такође се очекује да ће служити дуги низ година. И можетеНаручити намештај по својој скици, међутим, то ће утицати на цену.

Унутрашњост кревета са креветом: како изгледа

Ковани намјештај сада доживљава још један популаран бум. Доминантан у овом кревету са фалсификованим леђима - они пружају лакоћу и комору ентеријера, такав дизајн брине о стварању савршене удобности у соби.

Обрасци таквог осликаног намештаја - то је одраз строгих класика, аскетског готичког или аристократског модерниста. Метал за ковани намјештај обрађује се два начина - хладним и врућим. Када се вруће ковање, метал добија велику топлоту, постаје дуктилност и поприма облик који је одредио мајстор. Хладна метода је машина за штанцање која смањује трошкове израде таквог намештаја.

Прекрасан кревет с оригиналним кованим леђима створит ће угодну и незаборавну атмосферу у спаваћој соби.

По боји нема строгог вође - активно коришћеног и белог, и златног, и црног и сребрног. Природна боја метала је такође честа појава. На дну кревета обично су постављени уредни столови, јастуци или банкети. Елементи морају бити стилски, обојени или текстурирани тако да одговарају једни другима.

Не заборавите да су фалсификовани намјештај не само кревети и банкети, већ и полице, полице, вијенци, оквир за слике и огледала, свијећњаци. А чак и цвијет стоји може бити у једном ансамблу с главним ставке у спаваћој соби - кревет.

Гардеробери - Стандардни

Стандардни намјештај у кованој спаваћој соби укључује кревет, један илидва ноћна стола, лиснато или столица, тоалетни стол. Ако је спаваћа соба сасвим мост, може се ставити мали кауч са кованим наслоном или наслонима за руке. У спаваћој соби се може ставити и обичан комодни ормарић, а изнад њега објесити или зрцало у кованом оквиру или ставити фалсификовани оквир за фотографију.

Поред тога, спаваћа соба може бити украшена плетеним ноћним столовима или огледалом у оригиналном кованом оквиру

Но, унутрашњост је позната по малим тривијалностима. И то може бити само ковани додатак који може да се спријатељи са више или мање обичном спаваћом собом. Али преоптерећење собе са елементима метала није вредно више од 4-5 (ако нису сасвим мале), не морате га ставити, поготово ако спаваћа соба није јако пространа.

Као додатну опрему можете изабрати коване скеле, лампе (зидне и подне), свећњаке и штандове за цвеће. Да би се метал учинио мекшим и лакшим, треба га комбиновати са светлим бојама и топлим текстилом.

Ковани карниси у ентеријеру спаваће собе

Ковани карниси и естетски и функционални. Имају добре предности, па су толико популарне у модерној спаваћој соби. И живот таквих вијенаца ће бити дуг.

Ковани карниси не само да украшавају унутрашњост просторије, већ ће је учинити још рафиниранијим

Ковани карниси за спаваће собе:

  • Веома јака - у нормалним условима неће доћи до деформације конструкције;
  • То омогућава да било која композиција буде тешка за завесе, чак се користи и тешки материјал;
  • Сама врставијенац јединствено краси спаваћу собу, чини је елегантнијом, профињенијом и, самим тим, луксузнијом;
  • Такви производи нису алергични, безопасни, не треба се бојати - неће донети неочекивана изненађења.

Чување кованих вијенаца је врло једноставно - потребно је само да их утрљате са крпом или да користите мастикс, чиме се смањује количина нагомилане прашине. Ово ће помоћи да се избегне стварање масног филма на површини. Након влажног чишћења, површина се обично суши тканином.

Приликом одабира фалсификованог вијенца, покушајте да налетите на продавнице специјализоване за коване производе. Тамо, избор производа неће бити случајан, и имаћете нешто да погледате и изаберете. Све док се фалсификовани вијенци не користе свуда, могуће је освојити славу оригинала и "заразити" пријатеље и познанике да купују исту љепоту.

Ковани кревет у ентеријеру спаваће собе (видео)

Ковани намјештај је сам по себи добар, увјерљив, нагласак. Она може бити вољена барем због чињенице да јој неће дуго бити досадно. И оригиналан је, леп, светао и елегантан.

Добар избор!

Примери фалсификованог намештаја за спаваћу собу (фото)

)