Намакање сјемена у соку алое

Биљка алое сматра се не само природним антибиотиком, већ и одличним биостимулатором, од којег директно зависи сличност семена. На пример, старо семе у соку алое "оживљава" и може дати стабилан усев.

Једина ствар која је погодна за намакање у овој активној супстанци није било која врста семена. Бундева, лук, бибер и целер умиру у било којој тецности осим у води. За њих, сок од алое није ништа друго до агресивна средина. Али купус, патлиџан, парадајз и све врсте салате су одличне плодне, имају стабилан имунитет на болести. И то само након једног намакања!

Зашто одабрати овај метод намакања сјемена у соку алое?

Алоја вера као стимулатор раста семена се широко користи. Ово је начин:

  • ефективно;
  • еколошки;
  • јефтино.

Прерада семена алое прије сјетве доноси исти резултат као и купљена средства. У овом случају, овај метод је потпуно природан, јер сок од алое не садржи хемијске нечистоће, које утичу на састав биљке и њене плодове. Дезинфекција семена у алое се одвија природно, без употребе антибиотика.

Ширење сјемена у алоји ће вас коштати мање од коришћења специјално дизајнираних алата. Можете купити лишће цвијећа или уопће створити алое за кориштење у различите сврхе када вам је то потребно. Третирање семена парадајза пре сетве алое је такође потребно ако их припремите за себе. Потребно је семе изабрано из зрелог поврћадезинфекција, јер су у периоду сазревања вероватно били у контакту са различитим организмима или чак гљивицама.

Како кухати сок од алое за намакање сјемена?

Неколико листова алое алое из одрасле биљке (око 2-3 средње величине) прво треба ставити у фрижидер на једну до две недеље да би се повећала њихова биоактивност. Затим их треба разриједити у мијешалици (или на млинцу за месо), те истиснути сок, стављајући масу брушења алое у газу. За свеже семе, исцијеђени сок од алое се разблажује са водом у односу 1: 1, а за старе - без разређивања. Овде је решење за намакање спремно!

Намакање семена у соку алое:

  • Потребно их је потопити на собној температури (приближно 20-220 ° Ц).
  • Остављамо семе краставаца у соку око 12 сати.
  • Семе парадајза, шаргарепе, салате и патлиџана се стављају у тканину, везујемо их у чворове и испуштамо их у сок на један дан. Након што их уклоните, лагано истисните, ставите у целофан и ставите на топло место за клијање семена. Онда их одмах посијте у земљу.
  • Користећи сок ове биљке, можете чак и "ревитализирати" врло старе сјеменке. За то се стављају у неразблажени сок од алое и стоје тамо најмање 24 сата.

Карактеристике поступка намакања семена у соку алое

Као што је већ поменуто, потребно је да се намакање сјемена изврши након поступка деконтаминације. У овом случају, количина сока алое треба да буде 50-100 пута већа од количине семена. Немојте се плашити да потопите зрно у потпуности - када га набрекнетреба ваздух. Током целе процедуре семе треба мешати неколико пута. И што је најважније - сок треба да буде на собној температури, иначе ће се смањити ефикасност биоактивних супстанци. Користећи сок ове биљке, треба имати на уму да није погодан за сва зрна.