Најбољи стакленик за узгој гљива: 6 захтјева

Узгој печурака у стакленику може чак и аматерски, а сви воле разноврсна јела која се кувају од печурака, али често се цене у продавницама за овај користан и прехрамбени производ напуштају. А посебни љубитељи таквих гљива, као што су лисичарке, аматери печурки, пљувачка, одлучни су да властитим рукама створе стакленик. Технологија култивације није превише компликована, и ако се придржавате свих правила, лако можете добити добру жетву.

Услови за узгој гљива у стакленику

Гљиве припадају непретенциозним усевима и способне су добро расти у покривеном пластенику, али чак и оне захтијевају поштовање одређених услова. Заправо, за лисичарке, тартуфе и сањке, добијајући довољно сунца - када стигне, почиње раст гљиварских култура, али постоји једно ограничење, зраке не би требало да буду равне, боље је да се распрше. Да бисте то урадили, користите решетку за маскирање, која треба да затамни зидове и део крова.

Гљиве су прилично непретенциозне културе

Температурни услови:

 • Не треба дозволити високу температуру у стакленику;
 • Боље је регулисати начин;
 • У присуству ниских температура долази до бољег раста нових усева;

Садржај влаге треба да достигне 90%, то је најудобније окружење за раст и репродукцију нових врста. Ако су испуњени сви потребни услови, можете добити довољан обим печурака без потребе да потрошите много времена и труда.

Како расту глечери у поликарбонатустакленици: услови

Плијесан је мање склон гљивама према клими, иако је његова култивација практично слична оној како расту гљиве. Температура у просторији треба да достигне +25 ° Ц, влажност - не мање од 90%, у фази раста мицелија, температурни режим се смањује на + 8 ° Ц.

Растуваве на сјајот во стакленик - прили ~ но уоби ~ аен феномен во земјата

За узгој ове врсте гљива потребно је припремити вреће:

 • Средња величина;
 • претходно напуњен тресетом;
 • Сакупљање гљива;
 • на врху пиљевине.

Исто тако, потребно је стално провјетравати просторију, ако се то не догоди, онда ће се примијетити да су се рукавице појавиле и подигле дуге ноге, да ће се ријешити таквог проблема од стране особе која једноставно производи усклађеност са температурним режимом и сталном вентилацијом.

Да би се добила добра жетва, потребно је смањити температуру унутар стаклене баште, онда ће доћи до споријег сазревања и развијања доброг меснатог фетуса.

Ова врста такође има таласасто плодоносење, које се одвија у неколико фаза са паузом по неколико недеља. Култивисање обичног љепила може донијети не само прилику за развесељавање омиљених производа, већ и повећање продаје, како би се откупила изградња стакленика.

Узгој белих гљива у стакленику: стручни савет

Бијеле гљиве захтијевају не само постојање одговарајућих увјета у стакленику, него и квалитетан мицелиј, тада ће бити добра жетва и одличан окус у пожетој жетви. Састоји се од припреме стаклене баштенеколико фаза.

Беле гљиве расту на свом подручју са стаклеником неће представљати никакве посебне тешкоће

Прво, компостирање се креира, ако је сакупљање извршено самостално, онда је потребно:

 • Обавезно је видјети под којим је дрветом била гљива;
 • Окупите огранке;
 • Скупи земљу.

Ово је неопходно за добијање најпогоднијих хранива за будућу жетву. Ако је све купљено у посебној радњи, онда треба да купите још земљишта за пумпање. Неопходно је имати место за раст - ако се планира узгајати само печурке, неопходно је да се цео стакленик замота филмом, како би се спречио улазак сунчеве светлости.

Ако користите стакленик у којем расте поврће, онда је мјесто посвећено гљивици прекривено у неколико слојева филма.

Потребно је створити жељени ниво влаге и вентилације - ова два индикатора су уобичајена за узгој свих врста гљива. На крају жетве је жетва - ако су сви услови били праћени, резултат ће нужно бити, и омогућити ће вам да уживате у плодовима вашег рада.

Технологија и узгој гљива у стакленику дома

Печурке су најпопуларније врсте печурака, не само да су универзалне у употреби, већ су погодне за било који тип посуђа, али имају и одличан укус. За добар раст ове врсте гљива морате користити састојке.

Узгој печурака у стаклениким условима не зависи од сезоналности, можете жетвутоком цијеле године

Најпогоднији тип компоста је коњ, али се може користити и:

 • птица;
 • Крава;
 • Свињетина, иако ће бити мање ефикасна.

Да би била погодна за раст гљива, потребно је у једнаким односима мешати са сламом. У недостатку могуће замене осушеног, без оплодње биљака, или траве, и све се овлажује водом, затим се додају урее, гипс и суперфосфат, све то треба да буде у року од 10 дана.

Након што је припремио земљу, стог је направљен и на њега је положен готов компост. Повремено, након неколико дана, додаје се мала количина гипса.

Најоптималнија температура за полагање мицела је 30 ° Ц, свака промена више од или мање од 10 јединица може довести до инхибиције раста самог мицелија или његове смрти. Под правим температурним режимом за узгој печурака, засађен мицелијум, продубљује се за 5-7 цм, и лагано мешање са компостом. Затим, да бисте створили потребну микроклиму, покријте целу површину земље листовима мокрог папира, јер је сува и треба је навлажити.

Током неколико седмица долази до клијања мицелија, о чему свједочи мали изглед траке на површини и специфична арома гљива. Ови знакови сигнализирају да би се температура требала смањити на 15 ° Ц, те додати потребну количину тресета с вапненцем, па чак и до времена сазријевања, потребно је стално провјетравати просторије стакленика и редовито влажити тло.

После 2 недеље можете жетву убирати, ова процедура се спроводи са непотпуним дозирањем гљива, када се филм налази на дну, нема оштећења, и видљиво је шта се може сакупити. Печурке се узимају за ногу и лагано се померају без додиривања сусједних гљива, затим мјесто гдје се скупља усјев, заспи са земљом. Раст и размножавање гљива има посебност да се јавља таласасто - након прве жетве, требало би да потраје неколико дана док не постане ново и донесе своје плодове, а онда се процес понови.

Удобна и сигурна гљиварска кућа: захтјеви

Ако радите стакленике по свим правилима, могу га узгајати било које врсте чак и зими, што је могуће због чињенице да просторија испуњава све потребне услове.

Узгој печурака у стакленику - занимљив и тежак процес

Захтеви:

 1. Систем грејања - за изградњу боље воде, он се разликује од мање сушења ваздуха.
 2. За одржавање одговарајуће микроклиме потребан је правилан систем заптивања и изолације.
 3. Пажљива вентилација омогућава раст и развој мицелија, а затим гљиве.
 4. Способност брзог наводњавања - све гљиве су јако влажне, тако да морате имати приступ води.
 5. Заштита од директне сунчеве светлости је гаранција довољне количине жетве у будућности.
 6. Мора да садржи све потребне корпе или контејнере.

Стакленик од поликарбоната дајемогућност да се узгајају најразличитије врсте печурака током целе године. Бијеле врсте гљива нису узалуд зване краљевске, јер се разликују по суптилном и пријатном укусу и мирису, али цјеновна категорија за такав производ је прилично висока.

Популарне лисичарке - непретенциозне су и имају одличан укус чак и након сушења и маринирања.

Печурке су уобичајени облик гљиве, пријатног укуса и свестраности у употреби. Најрјеђија и најврједнија врста гљива је тартуф, чија категорија цијена досеже 1.000 долара. Да бисте га узгајали, морате уложити много новца, јер је прилично хировит у условима стакленика. Масовно је име које се налази у земљи Пољској, постоје прави љубитељи ове врсте гљива, који су јела од њих претворили у уметничко дело. Гливеси - истински познаваоци ове гљиве могу да кувају укусна и здрава јела из ње.

Печурке у стакленику (видео)

У зависности од преференција, упорности и жеље власника, можете добити било коју врсту гљива и започети свој мали бизнис.