Најбоље сорте кајсије и само-растуће кајсије на отвореном терену

Скоро сваки баштован у тој области узгаја дрво кајсије. Врло је популаран у нашим земљама. Када дрво цвета и мирише да не примети, једноставно је немогуће. Колико је различитих сорти дало природи човечанства. Било која марелица било које врсте може расти, главна ствар је да имате велику жељу. Ово свеже воће је једноставно незаборавно, и колико се различитих џема може кувати са додатком. Како одредитинајбоље сорте кајсија , а које од њих желите да прочитате у нашем чланку.

Прва врста коју ћемо размотрити јецрвена лица кајсије . Плодове ће доносити најраније три године након слијетања. Кајсије су јединствени слатки укус, овај индикатор му даје одличну репутацију. Једно воће тежи око 45 грама, желудац се брзо одваја и тежи око 6% укупне масе. Овални облик, не компримиран са стране. Наранчаста нијанса је кожа, а месо је мало лакше.

црвена кајсијане захтева опрашиваче, она се оплоди. За годину дана може донети око 100 килограма усева. То је дрво средње висине. Има хрскаву округлу круну. Плодови могу бити на букетним гранама, схпортсах и прошлогодишњим прирастима.

Главне предности овог типа кајсије :

1. Укусни плодови.

2. Универзална употреба кајсије.

3. Дрво савршено толерише зиму.

4. Да ли ће моћи да расте у било ком тлу.

5. Једва да толерише сушу.

6. Висок принос.

7. Плодовидоноси годишње.

8. Практично се не разболи.

9. Ако дрво није велико, може се пресадити.

10. Само-плодност дрвета.

Основни недостаци црвене кајсије:

1. Без правилне неге, плодови ће постати мање и њихов број ће се значајно смањити.

2. Слабо подноси влагу.

Други од нај-добрих сорти е раннаМелитопол . Врло плодно дрво. Плодови теже око 40 м. Формира се у облику овала, са стиснутим странама. Кајсије су укусне, нема киселине. Имају жуто-наранџасту нијансу, на неким местима чак је и црвена. У пулпи се не осећа влакно, мало вина укуса. Цријево унутар фетуса је врло мало и лако се раздваја. Кајсије се не једу само свеже, већ се користе и за различита потапања.

Кућиште је врло танко и баршунасто. Дрво доноси плодове 3-4 године. Као и претходна сорта, не захтева опрашиваче. Он је такав. Висина може достићи 5,5 м. Листови имају сљедећи облик: оштар на врху, овални нижи.

Прос от Мелитопол рано:

1. Одличан квалитет плодова, дуго се чувају.

2. Одличан укус без киселине.

3. Универзална употреба.

4. Да ли су у стању да издрже било који мраз.

5. Рана сорта сазревања.

6. Висока плодност.

7. Дрво само-плодности.

8. Није подложно болестима.

9. Веома танка кора у плодовима.

10. Да ли се могу користити у влажним тлима.

Против овогасорте кајсија:

1. Можете пресадити.

2. Уз лошу његу доносите врло мале плодове.

Полиссиа велика пасмина , пошто је изабрала, нећете пожалити. По имену већ показује да су плодови у дрвећу велика. Они су кисели укус. Једно воће тежи око 60 грама! А унутра је мали камен, одвојен од пулпе. Округли облик Кожа је наранчаста нијанса са ситним нијансама црвене, пулпа је засићена жутом бојом. Сама кожа је баршунаста, али не и врло танка. У раној фази сазревања, већ у трећој години можете добити добру жетву. Дрвету су потребни опрашивачи. За годину дана може донети око 120 кг! Кора великих полисјских сорти покривена је малим брдима. Снимци су такође велике величине. Лишће је округло.

Предности полиске крупно плодног дрвета:

1. Веома велико воће.

2. Могу се продати, јер имају велику робу.

3. Стабло се не боји разних природних падавина.

4. Постојаност на болести.

5. Висока плодност.

6. Он може бити трансплантиран.

7. Цвијеће ће моћи издржати хладно вријеме.

8. Врло добро подношљива зима.

9. Универзално воће (користите свјеже и као капице).

10. Разноликост врста издржљивости.

1. Због прекомерне влаге, на плодовима се појављују тамне мрље. Да би се избегло ово дрво третирано фунгицидима.

2. Дрво треба додатни полен.

Размотри Куибисхев Јубилее Вариети . Ниски приноси због малих плодова. Кајсије овог дрвета нису тако велике као горе наведене, тежина једног је око 20 грама. Облик је округли, стране нису притиснуте. Коморач је кратак и без потешкоћа је растрган. Унутар плода је мали, груби зглоб. Најчешће имају наранчасту нијансу са малом црвеном нијансом. Кожа је чиста, без бодова, мршава. Пулпа је мало влакнаста. Плодови су укусни, али с киселошћу. Прва жетва може се убирати трећу годину након садње.

Пазите!Од незрелих се уклањају култивари из јубиларне сорте Куибисхев.

Дрвету су потребни опрашивачи. Уз пристојан одлазак од године сорта ће донети око 35 фунти. Његова висина може досећи 6,5 метара. Круна у облику широке пирамиде. Кора смеђе нијансе са сивим пјегама. Листови су велики и тамно обојени.

Главне предности ове сорте су:

1. Јединствена употреба.

2. Није тешко узгајати кајсију.

3. Висок квалитет усева.

4. Транспорт дрвета је могућ.

5. Способност да издржи екстремне мразеве и љетне врућине.

6. Отпорност на разне болести.

Минуси разноврсности јубилеја Куибисхев:

1. Плодови су уклоњени незрели.

2. Потребни су додатни детерџенти.

3. У годинама са високом влажношћу стабла су подложна монилиози.

Размотритеананас . Његово воће тежи око 60 г. Облик није округли, кора са малим гомољима. Фенел средње дужине. Бојакожа је жута, врло танка. Месо наранчасте боје са минималним влакнима. Укус без киселог, сочног воћа. Жетва се може добити већ треће године. Кајсије мало скидају, јер ако се претјерају, онда ће марелица пасти. Она не захтева опрашиваче, већ сама по себи. Дрво доноси око 150 кг годишње. Круна ове класе није предебела, а висина је просечна.

Професионални ананас:

1. Висок принос.

2. Јединственост употребе.

3. Висока отпорност на разне болести.

4. Веома добро подноси зиму и лето.

5. Има високу преносивост.

6. Дрво не захтева прскање.

Основни недостаци сорте кајсија ананаса:

1. Потреба да се прати сазревање фетуса како би се избегла њихова аспирација.

Не мање популарни су следећи варијетети: Лесцоре, Ерли Блас, Радиант, Петропавловск, Ветеран Севастопола, Схалакх и Хагранд.

узгој кајсијеу вашем подручју донијеће вам не само велику жетву, већ и право задовољство да се бринете о њима. Главна ствар је да се одлучите за најбољи избор за вас.