Најбоље сорте алицхе за узгој у вашем врту

Разне воћке, као што су јабуке или крушке, могу се узгајати у врту, али су заборављене за све. И то је прилично тужно, јер плодови овог дрвета су укусни, сочни и могу се користити у разне сврхе. Љети можете кухати компоте, јести свјеже, пећи пите и кухати разне десерте из алицхе. Зими излази са укусним џемом.

Заправо, ходати по круговима ... Желимо вам савјетовати да одаберетенајбољу оцјену алици , коју можете посадити у својој башти. Замислите како вам је младо стабло поклонило сочно воће. При разматрању сорти - послушајте савјете искусних вртлара, они знају шта кажу.

Није битно која је област одабрана, најважније је пронаћи праву врсту за вас. Заиста, ако не водите одговарајућу бригу о дрвету, онда ни најбоља копија неће моћи да издржи и ускоро умре.

Будите сигурни да узмете у обзирклиму региона, терен ове области, оптималне температуре, сезону летње сезоне и друге факторе , утичући на количину жетве. У овом случају, најбоље је пронаћи или савршено одговарати некој врсти алицхе, или хибриду, прилагођеном управо вашем подручју.

Дајте себи оплодњу, јер ће моћи да жање без вашег учешћа и нећете морати да стварате додатне услове за њихову култивацију. Осим тога, обратите пажњу на плодове који вас занимају. Можете узгајати мало кисело воћеалициа, и можете преферирати велике врсте.

Разпоред композиције

Ниједан тип не признаје Комету негативно. Степен је отпоран на мраз, може издржати различите температурне разлике, али све то само уз редовну и квалитетну негу. Плодови доносе увек, њихов број задовољава око сваког јазавичара.

Сорта треба редовно сечити. Укусно воће помаже у стварању наводњавања и гнојидби тла. Плодови до 35 грама округлог облика тамно љубичасте нијансе. Карактеристичан кисели укус. Усред лета ћете моћи да жетве, али је потребно да то урадите у неколико фаза. Оцена се односи на самооплодњу, не захтева опрашивање. Један недостатак - након неког времена, плодови не мењају своје укусне карактеристике, већ постају мекани.

Вариетал алицхе Голд (лигњи)

Ово је жута сорта, тако да волимо сву малу дјецу. Карактеристична особина је велика издржљивост за било какве болести, као и хладно вријеме може преживјети зиму.

Сорта обезбеђује ниске, али редовне жетве, доноси плодове рано, а то је познато по баштованима. Вец поцетком лета мозете имати алиц. Злато скита је мало дрво са танком, али разидном круном. Сорта доноси велике плодове чија маса може прећи 35 грама.

Сорта се сматра јединственом јер се може узгајати скоро у свим регионима. Главна ствар - мораш покупити саднице Златне ските, на које се сто посто навикне на подручју твоје баште. Сорте воћа ће вас изненадити необичним укусом.

Вариети Алици Тсарскаиа

Ова врста припада специфичној, јер доноси слатке плодове. И многи, као што знамо, више воле мале сутере. Али, упркос томе, ово дрво расте у многим земљацима.

Воће већ доноси другу годину живота. Сорта издржава различите температурне варијације. Главне предности су: висок принос и краткотрајни узгој. Међутим, недостаје овакав тип ... Ради се о малој величини плодова, њихова тежина не прелази 20 грама! Али то није проблем. Укусни су и слатки. Краљевска алиса није тако лако названа - ставите је у своју башту, и то у потпуности схватите.

Сорти алицхе Генерал

Погодно за љубитеље великих плодова. Генерал показује ниске, али укусне усеве. Расте само у хладним подручјима. То је показано болно, дакле, то је прави успех одгајивача. Дрво доноси кисело воће са сочним месом. Плод тежи око 50 грама. Сорта издржава јаке мразе и има стабилан имунитет на разне болести. Сиреве алицхе могу се јести свјеже, али су такођер погодне за кухање џема.

Требало би да изаберете од горе наведених сорти алицхе, јер су они идеални за узгој у вашем врту.

Али сватко од нас схвата да за толико година рада који се не могу зауставити на овим врстама. Донели су стотине нових врста алицхе. Као што знате, пописивање свих врста једноставно нема смисла, а то није тако једноставно, па нудимо вишеМали списак најбољих сорти алицхе за узгој на сопственој локацији.

Ове сорте бирају практично сви летњи становници:Глобус, Несмеиан, Мара, Анастасиа, Виген, Сигма, Станлеи, Путник, Хуцк, Амерс, Ликхни, Оленка, Пеарл, Цолониал.

Како одабрати различите сорте: основне препоруке

1. Останите са нама на најпогоднијем месту за садњу у вашем крају, као и за вас лично.

2. Покушајте да купите одојке тако да у пар година можете уживати у плодовима.

3. Детаљно истражити агротехнику и користити је од најранијих дана култивације.

4. Не треба заборавити на квалитет земљишта у земљи, дужину љета, климу и друге услове који утичу на квалитет плодова дрвета. Будите опрезни са садницама, водите рачуна о свим његовим потребама и потребама.

5. Приликом избора сорте, одмах се побрините да се самозадовољава или не, иначе ћете морати да размишљате о томе како да ловите дрво да бисте добили добру жетву.

Размотрите све факторе избора сорти алицхе, и направите прави избор!